Mrežni hardver

Internet na računalu putem SIM kartice/a

bozoou sri 11.12.2024 12:27

Pozdrav,

koji su sve načini da pristupimo našem mobilnom internetu putem računala?
Cilj je postići da računalo može lako prebacivati sa jednog mobilnog interneta na drugi (i tako među njih 30-ak), tako da djeljenje hot spota sa mobitela baš ne dolazi u obzir.

Vidim postoje nekakvi SIM banks: https://ejointech.shop/?srsltid=AfmBOorYxlnxPZ8D7goaC7CixOG4EPYd6mEgew_X5IJ5QCvV2BMRLlON , ali su jako skupi. (Barem ovi) ... a i funkcionalno su overdimensioned, pa tragam za nečim jednostavnijim.

Koliko sam vidio, postoje USB Dongle modemi (4G LTE USB Modem / LTE USB Stick) ...ali oni pak dolaze samo sa po jednim utorom za SIM. Osim ako se ne varam?

Ako ne postoji neko gotovo riješenje, moglo bi doći u obzir i sa arduionim i GSM modulima, ako bi se takvo nešto dalo izvesti?

Uglavnom, unaprijed hvala na bilo kakvom savjetu, pretvorio sam se u uho. :)

bozoou sri 11.12.2024 14:08

Tako je, možda i 50ak, heh.

Radi se o projektu računalne automatizacije (koji zahtjeva različite IP adrese) - i koji trenutno koristi proxy/vpn, za tu svrhu... no ti provideri su nestabilni, pa gledamo ka izradi vlastitog rješenja.

Ivan35 sri 11.12.2024 14:51

kad ti kartice istog provajdera završe u CGNAT-u opet će sve imati isti IP

teoretski, mislim da na mikrotik možeš preko USB hub-a spojiti više 4g modema, ali opet imaš gornji problem, a i cijena samo 50 komada 4g modema + router + USB hubovi, debelo preko 2k€, a za onih 2500$ što si linkao si rekao da je skupo

ako je za neki posao/projekt, zakupi /26 ili kolko ti već treba raspon adresa od provajdera i miran si