Monitori

Monitor IPS backlight bleed

Tornjo ned 19.4.2020 00:19
Pozdrav
Kupio sam nov monitor AOC 27G2U (27G2U/BK) i primjetio sam ovo kad je crna slika il slicna nes kao jaje preko ekrana vidi se na sliki dali ima popravka nesto u postavkama dirat nov je monitor ili mora na garanciju dole stavljam vam sliku dokaza

 

Tornjo ned 19.4.2020 00:36

jel ovo znaci da ce se popravit

The IPS Glow and Backlight Bleeding can really be exhausting when buying a new monitor. ... Backlight bleeding refers to areas of bright light on the monitor that are primarily visible when viewing dark or black screens in the darker environment. These light areas usually appear along the edges or corners of the monitor.

mbaksa ned 19.4.2020 00:37

Nema popravka za to, vrati monitor i traži novi. To bi se jedino dalo "popraviti" tako da se zamijeni ekran, no mijenjati ekran na novom monitoru nema smisla. Kod vraćanja reci odmah da želiš drugi monitor, bez takvog defekta. Ako će te daviti sa servisom, kaži da ne pristaješ na popravak - ili novi monitor ili povrat novca.

 

EDIT: koliko vidim sa slika, to nije IPS glow. To je nekakav defekt u nekom sloju.

 

mbaksa ned 19.4.2020 00:57
Tornjo kaže...

Kako popravit 

Ne kužim što pitaš. Zanima te hoće li problem nestati sam od sebe? Neće. Zanima te možeš li ti išta napraviti po pitanju problema? Ne možeš. Moraš reklamirati monitor. I ne dozvoliti da te uvjere da je to normalno i očekivano. Ne znam doduše koliko loše je to u stvarnosti - određeni backlight bleed i IPS glow se tolerira, no ovo sa slika izgleda loše preko svake mjere, i kažem - to nije IPS glow, a zapravo mi to ne izgleda ni kao backlight bleed.

SamoPitam3 ned 19.4.2020 01:05

Na koliko ti je brightness, jer bas nekako "sjaji" ? Mada, nebitno, ja bi ga vratio nazad i da je na 100%.

Ovo, kako je mbaksa napisao, nije niti glow, niti bleed. Niti ce proci. Doduse nisam niti znao da glow kao prolazi. To mi prva vijest u koju i dalje ne vjerujem

SamoPitam3 ned 19.4.2020 01:53
Tornjo kaže...

Isto je sa smanjitim tim brightenes nez mogu rec u garanciji kao da je do mene.. 

I nez bacio sam kutiju i racun nez ocel prihvatit al imam pdf racun od dobavatelja ovi monitora  

 

 

 Nez ni ja zasto si bacio kutiju i racun. I kakav "dobavatelj" i pdf racun ? Zar ga nisi ti kupio kao nov monitor kako si napisao ? Tko baca kutiju i racun nakon sto kupi monitori ?

Zapravo uopce ne znam sto zelis reci. Ako zelite doci do kvalitetnih odgovora, postavite i kvalitetno pitanje. U zadnje vrijeme, mi koji gubimo vrijeme tu da pomognemo, moramo prakticki izvlaciti pitanja.

Naucite se postaviti pitanje. Pitanje treba imati glavu i rep. U pitanju treba napisati sve, da bi odgovor bio sto konkretniji. Sada se eto mi dopisujemo i gubimo vrijeme na potpitanja.

SamoPitam3 ned 19.4.2020 02:23
Tornjo kaže...

Nov je monitor i ne pravi se pametan. Sta te jos zanima 

 Zasto bi ista mene/nas zanimalo ista o tvome monitoru ? Placas po savjetu ? Koliko vidim, ne.

Jesam li ga ja tebi prodao da bi me nesto trebalo zanimati po tom pitanju ? Nisam. Cisto dobra volja. Mada imas i srece sto nisam, jer ljude koji se tako ponasaju bas volim da vozam do krajnjih granica. Nadam se da ce i tebe ovi koji su ti prodali taj monitor, jer nista manje ni ne zavredjujes.

Čitatelj ned 19.4.2020 10:00

Pa to ti je vaskrsnji model, zato imas jaje preko panela

 

Salu na stranu, to ti je IPS glow, mozda ti ga zamjene u jamstvu, mozda ne (sve ovisi kakvo jamstvo na glow daje proizvodjac),

ali u vecini slucajeva u radu to neces primjetiti.

 

Ne postoji idealan panel, dok ne dodje micro-LED (ne mini-LED, makar je i on OK, ali i dalje skup).

TN je brz i moze imati odlicno kalibrirane boje, ali kut vidjivosti pati, kao i "siva" crna.

IPS ima savrsene boje i odlicne kuteve, ali gotovo uvjek ima nekakav oblik IPS glow efekta.

VA ima savrsenu crnu, ali zato je najsporiji panel od svih, ponekad ima bleed na rubovima, vecinom ne.

Posmatrač ned 19.4.2020 11:45
Tornjo kaže...

Ako nemas volje da pomognes onda čemu provociranje..

Vratio sam kutiju nisam primjetio da ima raacun al ima od pošte ko salje i ko kupuje i cjena.

 Decak ovo nije tehnicka podrska i niko nije duzan da ti pomogne. Dodjes sa problem ljudi ti pokusaju pomoci a ti si nadr.n. Na koga? Cudi me da iko ima vope da uopste prica sa tobom. Promijeni stav pod hitno jer tako nece u zivotu dobro proci.....