Monitori

DVI/VGA monitor na HDMI grafulju

Amormian pon 20.4.2020 16:44

Pozz,imam novu grafulju (MSI GTX1660 SUPER 6GB Gaming X 6G GDDR6)  koja ima samo hdmi portove,a kao drugi monitor bi htio spojiti stari 24" AOC 2436Swa.

E sad posto sam ja kupio kakti Adapter DisplayPort M/DVI F i spojio,naravno da ne sljaka. Windows ocita monitor,i ima ga u postavkama,mis mi kakti predje na drugi monitor(nije da se zabije u rub ekrana),ali nema slike na drugom monitoru,kao da nije upaljen.

 

Gdje je problem,u tome sto mi jos treba da bi to sljakalo ako može sljakat?

ihush pon 20.4.2020 17:11

-problem? u svemu (mogućem) pa probamo neke mogućnosti-pravila i možda otkrijemo uzrok i fix ili ništa.

 

-prvo, problem je sam (pogrešan) naziv, tj to se ne bi trebalo miješati, ali tako je (proizvođači-trgovci) tj postoji razlika u preciznom nazivu, ''adapter'' i ''konverter''.

-adapter je samo fizički spoj, jedan konektor-tip/dimenzija na drugi ali ista 'elektronika' tj samo žica, tj to je pasivna komponenta (ništa, žica, nema chip..).

-konverter je aktivna elektronika koja nešto konvertira, signal, tj ono što ti treba, i puni naziv je ''aktivni konverter adapter'', no dovoljno je samo konverter jer to sve podrazumijeva.

-npr možeš koristiti hdmi-dvi adapter, jer je isti signal, nema konverzije, samo adapter na fizički port-konektor.

-za vga (port-konketor) je razlika analogni signal kojeg nove vga (grafičke) nemaju-izbačeno, tj samo imaju digitalni signal i tad treba konverter, tj aktivni adapter ne samo format nego i signal.

 

-to nije greška korisnika nego se tako brljavi s oznakama u proizvodnji i imamo problem što kad nešto kupiš-tražiš nisi siguran što je.. dok ne vidiš jel radi.

-dodatno, možda je sve ok, možda nije problem krivi 'adapter' nego je možda neispravan, crknut-škart.. tj možda samo zamjena za 'isti' drugi i možda radi, jer to je takva roba (+ često trgovci jednostavno reklamirani komad bace u hrpu s ostalima i dalje prodaju-recikliraju.. neće za to imati pravi ovlašteni servis jer je skup servis sat itd..).

 

-ili, plug&play .. koji tad ovisi o detektiranom signalu, tj tad moraš restart (gašenje-paljenje) računala da se neki uređaj tj port-konektor aktivira tj aktivira se tek kad detektira neki priključeni uređaj (pa tako i tv auomatski prebaci sliku..) naravno pc to radi s primarnim monitorom, dok sekundarni može biti preskočen jer nije nužan i ostalo su opcije drivera. Npr pališ-gasiš i spojiš samo jedan monitor.. ima-nema slike, ne trebaš win, tj dovoljno je upaliti i to radi sama vga-detekt-mbo tj ovisi dodatna ili integrirana vga i automatika .. ali tad može biti povezano s opcijom u biosu npr onemogućeno ili u driveru.

.. recimo da postoji 50-99% šansa da tako s ispravnim konverterom dobiješ sliku, ali ne znamo jel konverter ili samo adapter ni jel ispravan.. :) dovoljno je biti u BIOSu, čak ne dati boot win (da se nešto ne zbrljavi).

 

+drugi dio, tj može biti samo stvar opcije dirvera, tj ako automatika ne detektira, adapter ne mora popušati sve signale, koji služe za detektiranje kao i podešavanje rezolucije-refresha tj nije isto da je direkno spojen monitor ili preko 'posrednika'.. i tad je sve ok, samo moraš 'ručno' u driveru uključiti prikaz na dodatnom-sekundarnom monitoru. Prvo staviš kloniranje-dupliranje, kasnije se igraš drugim opcijama-potrebama. + to zna biti ''skriveno'' tj u win desni klik na monitor-sliku u controlpanellu drivera vga.. ati-nvidia-intel.. npr radeonke traže instaliran CCC a to znači i .net 20-30.. bez tog nemaš CCC (imaš samo driver) tj nemaš gdje klikati-podesiti u win-generičkom driveru, odnosno, možeš u win manageru ovisno što nudi..

-tako da je možda samo stvar 'klikanja' .. a možda je adapter, možda je diseblirano, možda je kvar.. pa čak i kvar monitora (ako ga ne možeš provjeriti) ili banalno slab kontakt-žica.. pa kad stisneš ili ispraviš svijeni pin proradi.. :)

 

-da bi šljakalo, sve mora biti ispravno, odgovarajuće postavke, driveri itd. bilo što između i imaš problem, dok nekom 'logikom' kreneš redom nadajući se da ćeš otkriti ili reklamiraš i vratiš..

 

edit: kinezi rade sve kombinacije, sve moguće (i nemoguće) adaptere, tj sve može biti spojeno na bilo kojem konektoru (npr vga-na mrežni lan kabel..) samo nas 'standardi' ograničavaju od grešaka, dok kinezi rade sve i prodaju takve adaptere pa ako je to što trebaš oni imaju.. no to ne mora biti konverter.

+ ali ni to nije sve.. da je konverter neka 'kutija' (veće, kao dvbt-prijemnik-router ili barem disk..) problem je što je to malo, chip, koji stane u tijelo adaptera tj time postane konverter-aktivni.. i kad gledaš može izgledati jednako, no ne možeš vidjeti ima li u tijelu adaptera chip ili nema.. to se može nagađati, npr po razlici u cijeni, ali to je ponekad 'glupo' jer možeš platiti istu stvar više-manje, tj osjećaš se glupo kad platiš višestuko više istu stvar samo jer to ne možeš znati tj ne piše u specifikacijama i na kraju ne mora ni raditi.. Cijena nije dobar kriterij na ebayju.. ali u domaćoj trgovini može biti, pa tako ''pravilo'' adapter je cijene cca 10-20-50kn.. dok je konverter 100-150kn.. no ne mora biti + ispravan i sve prije nabrojeno.

mbaksa pon 20.4.2020 17:18

Obično se "računa" od izvora do odredišta, znači ako je to DP->DVI adapter, DP ide u grafičku karticu, a DVI u monitor, a ne obratno. Čitam opis jednog adaptera DP-DVI adaptera, kaže u opisu:

- Remark: The DisplayPort-DVI adapter is only working in one direction: the DisplayPort plug has to be connected to the source device (e.g. graphic card)

Dakle, to je jednosmjerni adapter, koji služi pretvorbi signala iz DP konektora grafičke kartice u izlazni DVI signal za DVI monitor. Ako si kupio takav adapter, nije čudno da ti stvar ne radi.

 

Što točno tebi na kraju treba, fakat ne znam, jer iz tvoje poruke nije jasno kakve izlaze imaš i kakve ulaze ti ima taj monitor.

 

Ako imaš HDMI na grafičkoj, a DVI na monitoru, onda je sve što ti treba jednostavni pasivni HDMI>DVI adapter. A to su zapravo dvosmjerni adapteri. No nekako mi se čini da ti ne treba to. Da ti grafička slučajno nema DP-ove umjesto HDMI-ova?

 

ihush pon 20.4.2020 17:54
mbaksa kaže...

...

Dakle, to je jednosmjerni adapter, koji služi pretvorbi signala iz DP konektora grafičke kartice u izlazni DVI signal za DVI monitor. Ako si kupio takav adapter, nije čudno da ti stvar ne radi.

..

 

 -osim što može biti jednosmjerni, može biti i samo digital (u ovoj kombinaciji dp-dvi ili hdmi-dvi) dok u starim vga dvi izlaz ima analogni i digitalni signal (plus audio izvan standarda..). Jednako tako monitor u pravilu ako ima vga i dvi konektor tad na dvi ne prima aanlogni nego isključivo digitalni signal (kao što i neke onboard-vga imaju izlaze ali na tom dvi nema analog izlaz, + starije vga koje imaju više dvi izlaza samo jedan ima analog+digital, ostali samo digital i već je razlika u koji dvi port s spoji adapter.. dok konverter mora u onaj drugi, sve ostalo mada izgleda isto ne radi..

 

... tj konverteri su uvjek jednosmjerni, adapteri mogu bitri dvosmjerni ako imaju sve kombinacije pinova-žica-dvostrano, a može biti i jednosmjerno (npr stari scart kao primjer kabla..).

 

-pošto odavno znamo za problem nepreciznosti u samom nazivu adapter/konverter ili poželjno aktivni-pasivni adapter i sl.. tj šteta što to nije 'standardizirano' a time moguće bezbrojne zabune-greške za koje korisnik ne može biti 'krvi' jer ni mi to ne znamo (koji kao sve zanamo..) :) osim da može biti baš svšta i da je možda (ne)ispravno a tad nije greška korisnika ili neki nesporazum nego reklamacija kao rješenje..

 

-problem je što ne postoji jednostavan odgovor nego se sve ide do eliminacije ili potvrde i često kupac-korisnik nema dovoljno dodatnih komponenti-računala za potvrdu-test.

-podsjetnik, možda je sve ok, samo običan kvar-škart, što nije neobično u toj klasi uređaja-cijene i kontrole.

 

MrBlc pon 20.4.2020 18:26

Grafička koja ti je u Moj PC je ova https://www.msi.com/Graphics-card/GTX-970-GAMING-4G/Gallery#lg=1&slide=4

 

Ona ima HDMI, DP, DVI-I i DVI-D. Taj monitor ima samo VGA ulaz.

 

Na DVI-I možeš spojiti pasivni DVI->VGA konverter jer DVI-I u sebi ima i VGA signal. Ostali traže aktivni pretvarač koji pretvara signal koji daje grafička u onaj koji monitor razumije. Tu možeš imati različitih problema, od loše komunikacije i forsiranja nepodržane rezolucije / refrash ratea, pa do problema s napajanjem konvertora.

Leon4rdo pon 20.4.2020 20:10

Amormian neznam kako si uspio spojiti grafičku i monitor.  AOC 2436Swa kojeg imaš od ulaza ima 1x VGA analogni priključak (stranica 23 priručnika). MSI GTX1660 SUPER Gaming X ima od izlaza ima 3x DisplayPort v1.4 i 1x HDMI 2.0b digitalne priključke (specifikacije na stranicama proizvođača). Niti DisplayPort a ni HDMI nemaju analogni signal unutar konektora. Čak i da imaš DVI izlaz na grafičkoj on bi morao biti DVI-I a ne DVI-D tipa, plus grafička bi morala na sebi imati čip za konverziju koji se radi uštede već godinama na stavlja na grafičke kartice. Treba ti nešto ovako (69n). Adapter ukopčaš u HDMI na grafičkoj kartici. Običnim VGA-to-VGA kabelom kojim si se dosad koristio spojiš adapter i monitor.

 

Edit.

Adapter DisplayPort M/DVI F je DP[M] na DVI-D(ili DVI-I nebitno budući ova 4 analogna pina ionako nisu spojena)[Ž] kojeg imaš i kojeg si spojio DVI-I na VGA adapter kabelom (kada čitam na brzinu a ti nisi ništa napisao) kao što sam već rekao neće imati signal zato jer grafička nema nikakav analogni signal.

MrBlc pon 20.4.2020 20:22

Ja gledam grafičku po Moj PC, nisam ni vidio da je u postu druga.

 

Što se tiče ovih adaptera, ovaj iz Linksa ima i USB ulaz za napajanje, što mislim da je svakako bolja opcija od napajanja iz HDMI porta.

darkborg pon 20.4.2020 21:27
R4zOR229 kaže...

Vidim da ce ovi filozofi prije knjigu napisati nego ti pomoci. Ja imam ovo vec godina i radi bez problema, cak imas i 3.5mm out za zvuk prenjet.

 Potpisujem, koristim ovakav konverter ili štoveć isto već jako dugo.

MrBlc pon 20.4.2020 22:11
R4zOR229 kaže...

Vidim da ce ovi filozofi prije knjigu napisati nego ti pomoci. Ja imam ovo vec godina i radi bez problema, cak imas i 3.5mm out za zvuk prenjet.

Leon4rdo mu je već dao link na konkretan uređaj koji će mu, za razliku od ovog tvog, doći za par dana, tako da, ako se ikom može prigovoriti za filozofiju...

Amormian sri 22.4.2020 16:26

Ispričavam se što me nije bilo,borio sam se sa rusenjem/frizanjem windowsa i što sam dao realno mali dio podataka.

 

Naime,ja sam zajebao na samom startu jer sam ostavio DVI - VGA adapter(tako sam imao spojeno na staru GTX 970) pa sam zato kupio DVI - HDMI adapter ,rekao sam sebi da neće biti problema,da bi trebalo sljakati.

Onda nakon sto sam narucio i platio,sjetio sam se kak sam vec jednom tako kupio neki HDMI kabal ali sam htio spojiti,mislim da xbox na neki stariji tv pa isto nije sljakalo,a platio kabal 150 kuna,pa me sad bilo strah istog tog problema.

Kasnije sam naravno procitao da mi treba bas konverter za takvo spajanje.

 

Mislio sam da problema nece biti jer je windows detektirao drugi monitor,mogle/mogu su se mjenjati postavke rezolucije i tih gluposti sto u display control,sto u nvidia driverima. 

Ispada da,kako ja sad imam VGA - VGA na DVI adapter - DVI na HDMI adapter- ne sljaka. 

Sta sam mogao drugo ocekivati od toliko adaptiranja,da ce to sve sljakat na neku foru,a kad sam htio biti pametan i ne pitati na forumu.

 

Hvala svima na opsirnim i neopsirnim odgovorima,mislim da ste mi rijesili problem,probat cu uzeti dakle VGA na HDMI adapter i stime probati.

ihush sri 22.4.2020 17:24
Amormian kaže...

..

Sta sam mogao drugo ocekivati od toliko adaptiranja,da ce to sve sljakat na neku foru,a kad sam htio biti pametan i ne pitati na forumu.

..

 -naravno, ne radi jer nije isti signal (anlogni-digitalni) s obje strane dok 'zabunu' stvara DVI koji je za oboje, A-i-D uz treću oznaku I koja znači oboje :) no to je samo adapter, nije konverter.

- ako trebaš hdmi-na-vga (kao što piše u naslovu) ili hdmi-na-dvi, može, jedno ili drugo ili oboje, tj ovisi što imaš, koja vga-izlaz/generacija + koji monitor-ulaz tj DVI je u većini samo D-digital, ne A-analog. VGA-grafičke do prije nekoliko godina (nv-gen-7xx) ima stare analogne izlaze, nakon toga se izbacuju ali ovisi o pojedinoj vga što ima tj svaka ima neki dvi-i koji može slati i analogni signal preko adaptera dvi-vga do gen.9xx koju imaš. Očino ima jedan ili više dvi izlaza ali tad obično nisu 'isti' tj bijeli-žuti po bojama ali važnije je što piše-oznaka, tj izlaz DVI-I ili samo D i u pravilu ako ima više dvi samo jedan za analogni. Druga ograničenja su po broju istovremenih izlaza (ima veze s kategorijom tj više cijenom-ograničenjem) pa tako neki izlazi (ne)mogu raditi istovremeno i to za svaku vga piše u manualu ili online-spec.. pa ne mora raditi svaka kombinacija istovremeno jer možda dijele signal npr hdmi-dvi.. može oboje može jedno..

+ vga niže klase uobičajeno su imale po jedan izlaz + ograničenje na 2-do-3 istovremena signala, dok su skuplje 'jače' mogle uvjek više monitora, +1.. 3-4 (da ne uvodimo one koje mogu više od npr 6-8..) uz ograničenje koji konkretan port npr dp-dvi-hdmi-vga u kojoj kombinaciji može raditi, npr neke mogu samo s DP-razvodnikom za 2-više.. a DP je od svih najskuplji (mada i 'najjači standarad). DVI je bio skup, dok je hdmi zbog raširenosti i identičog standarda za tv uređaje najpovoljniji (i 'jači' od dvi-ja..) pa je hdmi 90% optimum, ali ne mora raditi s više montora istovremeno, tj ovisi o ograničenju same vga-cijene-proizvođačeve odluke i ponekad samo zato treba dp.. + hdmi je najlaške pronaći tj širi izbor dok dvi i dp možda trgovine ne drže toliko kombinacija.

+ može biti sam adapter a može biti kabel-adapter, obje kombinacije imaju prednosti i mane, npr kabel eliminira potrebu za dodatnim kablom tj teoretski bolji spoj-manje problema ali nema fleksibilnost kombinatorike, npr duljina kabla i sve kombinacije koje se mogu spajati, dok je ponekad poželjno da je bar kraći kabel (bar 20cm..) čisto zbog gužve-pristupačnosti i sl. i kad imaš sve ponude tad za sebe možeš iskombinirati optimum, dok cijene mogu varirati od 20kn do 200kn za 'istu' stvar čisto po klasi-kvaliteti.

+ npr hdmi treba gledati da je barem ver.1.4 .. ili 2, +2.. no za dvi ili vga kombinaciju je dovoljan i ver.1-1.2.. tj samo oni koji imaju neke zahtijeve kao rezolucije/refresh i sl to trebju paziti ili mogu imati probleme (trzanje) zbog nedovoljne propusnosti kabla.

- kad se u priču upetlja konverter, tad nema pravila tj kvaliteta deklariranog i sama reklama ponekad ne odgovara dobivenom, jeftikaner-online.. i preporučljivo je kupit inešto što je već netko probao tj imaš feedback da stvarno radi ali to je 'generička roba' pa može biti sasvim drugi brand ili oznaka a zapravo isto, možeš platiti par puta više ili manje za isto itd.. =više stvar sreće nego znanja :) no ako niej cilj npr 4k ili 60hz ili neka 'turbo' kombinacija tad će 99% raditi ok prema očekivanom uz dio škarta koji je jednostavno neispravan i ako postoji problem ne znači da je to pogrešan uređaj nego može biti i kvar-škart tj da zamjena sa isti-ispravan sve riješi pa ako postoji problem to je prva stvar za reklamaciju ili se može tražiti drugi model.. no šanse su opet statistički iste/slične.

 

za dvi je 'lako', tj ako monitor ima dvi (i vga) priključak tad 99% mora biti digitalni i tad upravo tom konektroru daš prednost, tj nabaviš adapter (ne konverter tj ne aktivni adapter s elektronikom-chipom nego 'glupi' za dvadesetak kuna ili ga već imaš od vga ovisno što se dobije u bundleu).

-ako monitor nema dvi, ima samo vga, tad s novijih vga koje nemaju analogni izlaz ne možeš bez konvertiranja. Najvjerojatnije da će neki hdmi-na-vga raditi ok i posotje dodatne kombinacije npr napajanje (zasebno, usb ili hdmi) + audio (ali audio je realno nepotreban jer imaš klasičan izlaz zvučne.. tj to ne treba biti kriterij osim za izuzetak kad baš mora.. + oni koji se napajaju iz hdmija eliminiraju dodatne kablove a time i problem lošeg kontakta i sl.. ponekad je 'manje-bolje' no i to je ponekad stvar sreće. :)

MrBlc sri 22.4.2020 19:41

DVI u sebi ima više različitih signala, ali i više različitih standarda:

 

DVI-A je analogni - on se koristi kod adaptora na DVI <-> VGA

DVI-D je digitalni - njega možeš konvertirati na HDMI, ali ne možeš na VGA

DVI-I sadrži oba

 

DVI-I je češći na grafičkim karticama, iako u zadnje vrijeme sve više grafičkih kartica dolazi i samo s DVI-D priključkom ili čak bez DVI priključka.

 

 

Na strani monitora je praktički isključivo DVI-D.

 

Znači, ako koristiš adaptor VGA -> DVI, onda je to isključivo DVI-A, pa na njemu DVI -> HDMI ne radi. Isto tako, ako imaš HDMI -> DVI, onda je to DVI-D, pa na njemu DVI -> VGA ne radi. Ideja je bila da se konektori rade na način da to međusobno ne možeš ni uštekati, ali praksa je očito drugačija.

mbaksa sub 2.5.2020 19:27
danijel00 kaže...

Imam slicno pitanje, pa da se ne zajebem. Planiram kupit gtx 1660 i posto je moj monitor dvi-d/vga a graficka je hdmi/dp dal bi radio neki od ovih adaptera? https://www.links.hr/hr/adapter-delock-hdmi-m-na-dvi-z-led-200300097 ili https://www.links.hr/hr/adapter-delock-dvi-m-na-hdmi-z-led-200300098

DVI i HDMI koriste identični signal, dakle ovo su pasivni adapteri, koji samo prespajaju žice iz jednog konektora u drugi.

 

Razlika između ta dva adaptera je u "spolovima", odnosno koji kabel želiš koristiti, odnosno gdje će ti biti adapter.

 

Ako želiš koristiti HDMI kabel, onda ćeš uzeti adapter sa ženskim HDMI konektorom (onaj koji košta 51,70 kn) i taj adapter ćeš uštekati u monitor. Na tvom mjestu odabrao bih upravo ovo rješenje, jer HDMI kabeli imaju manje koneketore, ponekad su tanji (recimo meni su jako zgodni flat HDMI kabeli), a i mislim da je bolje da je adatper u monitoru, jer se u monitor u pravilu uštekava vertikalno pa adapter ne opterećuje konektor u monitoru toliko koliko bi optećivao konektor na grafičkoj kartici.

 

Ako želiš koristiti DVI kabel, onda ćeš uzeti onaj adapter za 42,30 kn, taj adapter ćeš uštekati u grafičku karticu i onda u njega spojiti DVI kabel, koji ćeš s druge strane spojiti u monitor.

 

MrBlc sub 2.5.2020 19:31

DVI-D je kompatibilan s HDMI i tu može ići pasivni adapter poput onih na linkovima, iako bih ja radije potražio verziju bez LED-ice (ista je suvišna i samo predstavlja dodatno mjesto mogućeg kvara).

 

Prvi spajaš direktno na grafičku, a na njega se spaja DVI kabel prema monitoru, što ima dvije mane - kompletan adaptor i konektor od kabela vise na HDMI portu, te može blokirati druge konektore na grafičkoj ako ti sutra budu trebali. Drugi se spaja direktno u monitor, dodatno je osiguran šarafima, a u njega se spaja HDMI kabel, pa je to definitivno bolja opciju, osim u slučaju kad ti je na monitoru DVI port stavljen u nekakav utor u kojem nema mjesta za adaptor + HDMI konektor (iako ima i za to rješenja - HDMI kablel s kutnim konektorom).

mbaksa sub 2.5.2020 20:15
MrBlc kaže...

DVI-D je kompatibilan s HDMI i tu može ići pasivni adapter poput onih na linkovima, iako bih ja radije potražio verziju bez LED-ice (ista je suvišna i samo predstavlja dodatno mjesto mogućeg kvara).

Ma nema tu praktički nikakve mogućnosti kvara - ili je preko otpornika spojena na napon ili je spojena preko tranzistora na neki od komunikacijskih žica. Ako i crkne, ništa se neće dogoditi, nešto bi se moglo dogoditi jedino u drugom slučaju, i to da tranzistor crkne tako da napravi kratki spoj.

 

Ali da, LED-ica je tu posve suvišna (brijem da je tu samo iz marketinškog razloga, da prividno digne vrijednost adaptera) i slažem se da bi bilo bolje odabrati adapter bez LED-ice. Mene bi iritiralo to što bezveze svijetli pa bi se po mraku možebitno vidjelo svjetlo te LED-ice.

MrBlc sub 2.5.2020 22:31
mbaksa kaže...

Ma nema tu praktički nikakve mogućnosti kvara - ili je preko otpornika spojena na napon ili je spojena preko tranzistora na neki od komunikacijskih žica. Ako i crkne, ništa se neće dogoditi, nešto bi se moglo dogoditi jedino u drugom slučaju, i to da tranzistor crkne tako da napravi kratki spoj.

 

Ali da, LED-ica je tu posve suvišna (brijem da je tu samo iz marketinškog razloga, da prividno digne vrijednost adaptera) i slažem se da bi bilo bolje odabrati adapter bez LED-ice. Mene bi iritiralo to što bezveze svijetli pa bi se po mraku možebitno vidjelo svjetlo te LED-ice.

Bilo je par slučajeva gdje su ljudi imali problema s aktivnim konvertorima koji su se napajali s HDMI-a, pa sam malo čačkao po specifikaciji i vidio da zapravo nema garancije koju struju port može isporučiti. Prema opisu problema, najizgledniji scenarij je da je adaptor povukao veću struju nego je grafička mogla isporučiti, pa je crkao osigurač linije napajanja za HDMI na grafičkoj. Vjerojatno jedna mala LED-ica ne može povući dovoljno struje da to napravi, osim u slučaju kvara.

 

Međutim, tu mi je veći problem što tu LED-icu nazivaju "Activity LED" što implicira da ipak prati komunikaciju, a onda može i uzrokovati smetnju.

 

 

danijel00 kaže...

Hvala. Znaci nebi trebao imat nekih problema

Tako je, ako možeš naći bez LED-ice i ako ti na monitoru ima mjesta za onu verziju koja ide na stranu monitora, super, ako ne, raditi će i ono što ti preostaje.

mbaksa sub 2.5.2020 22:47
MrBlc kaže...
Međutim, tu mi je veći problem što tu LED-icu nazivaju "Activity LED" što implicira da ipak prati komunikaciju, a onda može i uzrokovati smetnju.

"Praćenje komunikacije" u pasivnom adapteru svodi se na dovođenje signala na bazu tranzistora, što, ako je tranzistor ispravan, ne može uzrokovati takvu smetnju da bi to utjecalo na signal u ikakvoj relevantnoj mjeri. Kad bi moglo, današnja elektronika ne bi mogla funkcionirati, s obzirom da je bazirana na tranzistorima.