Dell G2724D postavke slike
Pozdrav, koje postavke slike imate na ovom monitoru? Odnosno koje postavke bi bile najbolje za ovaj monitor?
Pozdrav, prouči rttings.
Plus uključen je i custom/kalibrirani ICC profil.
Do sad sam koristio tako za sve svoje monitore (uglavnom Dell) i uvijek sam imao najbolju moguću sliku.
Evo i ja sam baš nekidan kupio Dell G2724D i nisam se još uspio ozbiljno pozabaviti detaljnije postavkama . Valjda ovih dana stignem, pa podjelim ovdje. Za sad sam na default postvkama a to je Standard i smanjim svjetlinu s početnih 75% na oko 50 - 60% po danu i oko 25 - 30% po noći. Osim toga sam samo provjerio još da su boje 10 bit (ima ili nema efekta realno) i to je to. I da, spojen mi je DP-om.
P.S. - kako ste zadovoljni vi koji imate navedeni monitor? Ja još nisam sabrao sve dojmove, ali evo od onih kojima nisam baš sretan je IPS glow, kojeg sam imao manje na prethodnom (isto IPS monitoru) i nije mi smetalno dok me ovdje malo smeta. Naravno, samo u "mračnim" scenama i sličnim scenarijima. E sad, znam da je to tako s IPS-om ali nadao sam se da neće bit niš gore nego na starom AOC-u ili barem isto, ali jeste malo izraženije. Backlight bleed nema (ili je zanemarivo), to je ok. Isto mi je malo lošije hendlanje refleksija, ali to je manje bitan "minus".
A od pluseva, mogu reći da je super (samo da je manje izražen IPS glow) u igrama, boje meni super, responzivan je i nisam primjetio nikakve probleme. Text je oštar, tu isto nema nekih problema kao kod nekih, svjetline ima meni i previše :). Ali to je ok jer možeš naravno smanjiti. HDR nisam ni probao a mislim da i neću jer ako nije OLED ili mini LED dmimming zone i preko 1000 nita, mislim da taj HDR nema smisla . HDR stavka mi je nebitna jer za to treba kupiti monitor koji to realno i može, ne samo formalno.
Pozdrav, koje postavke slike imate na ovom monitoru? Odnosno koje postavke bi bile najbolje za ovaj monitor?
Pozdrav, prouči rttings.
Plus uključen je i custom/kalibrirani ICC profil.
Do sad sam koristio tako za sve svoje monitore (uglavnom Dell) i uvijek sam imao najbolju moguću sliku.
Evo stavio sam taj custom ICC profil (preko Novideo programa, jel to ok?). Trebati će mi malo vremena da se priviknem na boje u igrama (dosta su življe boje od prošlog monitora AOC 24v2q). Ono što sam primjetio u CS2 da mi ponekad iznad imena, kod bacanja granata ili oko likova pojavljuje onako trag (ghosting?). To nisam imao (barem mislim) kod prijašnjeg monitora. Ne znam jel do postavki ili što.. Nije primjetno onako na prvu, ali ako se zagledaš možeš ponekad to vidjeti. Jel to normalno, pošto frekvencija osvježavanja starog monitora je bila 75 Hz. Sve u svemu zadovoljan sam monitorom, dobre boje i glatko ide u igrama, iako kad gledam ovaj stari monitor nije on bio tako loš, dapače..