Mobilni OS-ovi i softver za mobitele

Ultimativna tema za iPhone aplikacije

Random. pet 12.6.2009 00:17

Ovako. Djetinjasto započinjati temu sa "ovako"? Svejedno.

Otvaram ovu temu u kojoj će se (ako Bog da) okupljati korisnici iPhonea kako bi jedni drugima preporučili ISPROBANE aplikacije (igre, programe, dodatke i sl.). To jest, preporučujete samo aplikacije koje i sami neko vrijeme koristite, odnosno za koje ste sigurni da su kvalitetne  i  korisne.

 

Molim da naglasite ako je za pokretanje aplikacije potreban jailbreak.

 

 

 

 

Pa da započnem.

 

Igra Real Racing [review]. Veoma dobra (najbolja do sada) simulacija automobilskih utrka. Impresivna grafika (u okviru mobilnih uređaja), zarazan gameplay, dobre kontrole.

Gameloftov (to bi trebala biti kakva-takva garancija za dobru igru) Real Tennis 2009. Nakon malo vremena, brzo se naviknete na kontrole; zarazno, lijepa grafika.

 

Na Vama je red.

DragonSoul pet 12.6.2009 00:49

Sviđa mi se tema!

 

SmartTime+ (ovisi o verziji; sve u jednoj $9.99, no poste free verzije, ovisno o potrebi)

Jako mi se sviđa aplikacija, i stvarno najbolje prikazuje ToDo od svih mogućih. Intuitivan način prikaza u normalnom modu, lijep kalendar u landspace modeu. Podržava boje, tako da odmah pa prvi pogled vidite za šta imate najviše posla (npr. ispiti su crveni, zadaća narančasta, posao oko kuće zelen i tako; onda na prvi pogled vidite da imate uskoro ispit ili da bi trebalo popraviti frižider u kuhinji ili tak nešto). Koristim ga od kad sam otkrio tu aplikaciju, i stvarno mi se sviđa. Preporuka za sve GTD ovisnike!

 

Evernote (besplatno)

Službeni slogan: "Extend your brain". I upravo to radi ta aplikacija. Syncate svoje bilješke (nažalost ne podržava sync iz notesa), te su onda dostupne preko weba, u desktop klijentu i u mobilnom klijentu. Jednostavno presuper za sve nas koji imaju blic ideje koje za 5 min opet zaborave. Crossplatform je, a činjenica da ima web client ga čini dostupnim svemu što ima browser.

 

Twitterific (besplatno (u tren kad sam je ja uzeo))

Svi koji koriste twitter i imaju iPhone su najvjerojatnije čuli za ovu aplikaciju. Jako lijepa aplikacija, predivan GUI, jako funkcionalan. Podržava više korisničkih računa, te omogućava pregled timelinea pojedinih accountova. Korisno, ali samo za twitterovce.

 

PandoraBox (besplatno)

Ukoliko ste jedan od onih, koji želi samo besplatne aplikacije iz AppStorea, ovo je za vas. Ovaj program vam izlistava promjene cijena aplikacija, tako da vam pokazuje aplikacije koje su sa neke cijene pale na $0. Pokazuje i aplikacije koje su tek izašle u AppStore, a koje su besplatne. Korisno, jer se često nađu promotivna sniženja cijena tako.

 

Ne da mi se trenutno više pisati, ali ima ih još koje smatram must-haveom na iPhoneu.

Random. uto 30.6.2009 16:05
bug_fan kaže...

Imam pitanje u vezi Apps. Vidio sam mnoge da imaju malo slovo i ispred imena. Npr. iBorat. Što to znači?

To je marketingški 'trik'. i iSpred riječi podsjeća na iPhone/iPod pa potencijalni kupac automatski zna da je aplikacija namjenjena korištenju na iPhoneu ili iPod Touchu.

kinsif čet 2.7.2009 03:09

accuweather - besplatna, i puno bolja aplikacija za pracenje vremena od standardne. detaljnija, prognoza za iducih 15 dana, fora grafika, satelitska snimka... super

 

quickoffice - dobra jer mozete editirati office formate (super se snalazi sa .xls fajlovima, podrzava funkcije) + pdf. dobar nacin prebacivanja s kompa na fon preko wlana bez da vam je za to potrebaj JB. mislim da kosta oko 10$

 

nimbuzz - ovo morate imati :) free aplikacija, podzava brdo IM clienta, i skype izmedju ostalih. kad ste na wlanu, mozete iphone pretvoriti u voip uredjaj. svaka cast autorima sto su ovako dobru aplikaciju ponudili besplatno.

 

wifiremont - omogucava da koristite iphone kao daljinski upravljac za komp (win ili mac os). super je koristit ga u modu touch pada :) efektno skroz. korisna stvar ako slusate muziku s kompa, ili gledate filmove, a da niste bas blizu kompa. kosta, ali ne znam tocno koliko!

 

runkeeper -   koristi gps i prati kuda se krecete, kojom brzinom, ispisuje grafove... apdejta podatke na svom serveru, tako da naknadno mozete pratiti razvoj vasih treninga, dal se bavili tcanjem, biciklizmom, brzim hodanjem, ili samo pokusavali oboriti rekord od od posla do kuce :D

 

od igrica, besplatnih i nema nekih... ostale... hmmm

 

sudoku od EA je super. RealSoccer mi je dobar (ima licence, tako da igrate da pravim imenima, a ne sa romaldom ili sl :), i brain challenge je dobra igrica ako volite logicne igrice, koje jos i prate vas razvoj kroz igru. simsi izgledaju predobro, rekao bi ko na kompu pred 3 god. ja osobno ne volim taj tip igre, ali ko voli. mislim da ce puniti iphone 2 put dnevno.

 

tu sam onako otprilike nesto napisao, ima jos dosta dobrih aplikacija. zadrzao sam se na sluzbenim! ima ih jos dosta dobrih iz nesluzbenih distribucja!

Random. sub 18.7.2009 21:14

Igra TowerBloxx, igra X2Football, igra StarDefense, igra GloBall.

Programi - iBluetooth (zahtjeva jailbreak), Cycorder (zahtjeva jailbreak), iFile (zahtjeva jailbreak, odličan program!), HT Recorder, Guitar Toolkit.

 

Izdvajam iFile, program je stvarno poseban.

DragonSoul sri 12.8.2009 12:15
bug_fan kaže...

Kupio sam iPhone u T-Mobile-u u Tarifi 500 za 1 kn i koristim T-Mobile mrezu. Jeli to jailbreak?

Ne. Jailbreak ti je modifikacija operativnog sustava iPhonea tako da može pokretati kod koji Apple nije odobrio. Drugim riječima, ono što Apple ne da da bude u App Storeu. Koristi se još i za softwareski unlock, ali pošto si ti na tarifi i500, on ti definitivno ne treba. Googleaj "Why to jailbreak", "Cydia", "iphone dev team blog", "modmyi" i "mackorisnik" da ti ja sad ne pasteam linkove na Google search.

AmD kaže...

OMFG jesi ti poludio ili sta??????

Nitko se od nas nije pametan rodio. Svi smo učili kroz vrijeme, a forum služi da si međusobno pomognemo, ma koliko god pitanja bila smotana i besmislena (osim ak neko namjerno zeza).

vjeko ned 4.10.2009 15:20

iTranslate - Free (reklame) - Nešto kao Google translate

 

NetNewsWire - Free (reklame) - odličan app za Google reader

 

Polarize - Free - Dodaje polaroid efekt na fotografije

 

Flickr - Free

 

Otvoreni Radio - Free

 

Photoshop ima u US storeu

 

Concert vault - Free - Streama koncerte preko EDGE/3G/wIFI, uglavnom klasični rock

 

Nikon Learn & Explore - Free (US) - Odlično za sve koji imaju DSLR, hrpa slika i uputa za fotografiranje

 

HP iPrint Foto - Free - Direktan ispis sa iPhonea na HP bežične pisače