kiwi_91 čet 9.4.2020 16:58

Mini.noNAme

 

To uzimaš kod nas? RM650x je bolji od GM-650, ali ne 300 kn bolji koliko je trenutno razlika u cijeni po nabavi.net.

Riotoro Enigma G2 650 W (od 750 kn; 10 god. jamstva) je u rangu RMx-a, ali donedavno je bio ispod 600 kn pa možda ne bi bilo loše pričekati tako neke bolje ponude, a do onda držati CS650M.

 

Svakako je u dogledno vrijeme, u svrhu zaštite novih komponenti, preporuka zamjena CS-a s obzirom da je 6 god. već dosta vremena, a napajanje nije baš kvalitete koja bi ulijevala povjerenje nakon toliko godina. Posebno iz razloga što ima poprilično lagan profil rada ventilatora (po recenziji se ne vrti preko 1000 RPM-a do nekih 75% opterećenja), a i unutra su jedino primarni kondenzatori japanski (deklarirani na samo 85 °C), dok su ostali Teapo i potencijalno nešto lošiji Elite. Ujedno ta platforma u toj prvotnoj varijanti nije baš dobra što se tiče oscilacija napona pa ga je i zato dobro izbjeći u pogonjenju zahtjevnijih komponenti.

Mini.noNAme čet 9.4.2020 18:24

U ADM-u bi uzeo, tamo sam si vidio zanimljiv upgrade kit pa bi uzeo s tim napajanje i kućište, nekako si mislim da bi oni napravili bolji cable management od mene, pa bi si samo naknadno ubacio storage i grafičku sa starog računala dok ne uzmem neku noviju grafu.
Dakle uzeti RM650x ili RiOtoro Enigmu G2 i izignorirati Seasonic GM? Koji je deal s tom Core serijom, nisam nasao previse materijala na netu. 

kiwi_91 čet 9.4.2020 19:50

Ako imaš 750 kn za Enigmu G2 (odnosno 950 kn za RMx), onda možeš ignorirati GM, ali općenito nije ni to loše napajanje.

Ima vrlo sličnu platformu kao i Focus serija, samo je malo "osakaćena". Osim što je polumodularno, još su razlike što ima lošiji ventilator s običnim 'sleeve' ležajem (vs FDB ležaj) bez pasivnog načina rada (vs hibrid mode), platforma je s half bridge topologijom (vs full bridge) i moguće da je PCB nešto lošije izvedbe.

 

Ovdje su napravili recenziju Seasonic modela.

jozef pet 10.4.2020 10:12

kao što Čitatelj kaže, te priče o zamjenama PSU su gluposti. Ako napajanje i crkne prije će crknut sve ostalo nego power surge zaštita, tako da je opasnost po ostale komponente minimalna/anegdotalna. Meni su u životu samo dva napajanja crkla, i to su bila neka jeftikaner (LC power ili slično) prije 20-tak godina. Kupite napajanje poznatog branda, platinum klase pa ih bacate za 2-3 godine. Napajanje te cijene mora radit na punom opterećenju 5-6 godina bez problema, a vjerojatno i 10 godina. Onda ste mogli kupit i ono M-Sanovo in-house brand smeće. Mijenjate li iz predostrožnosti motor na autu starom 3 godine?
Dok napajanje radi ne treba se zamarati.