Kriptovalute

EToro porezi i trgovanje kriptovalutama

brzi-mis pon 8.1.2018 14:38

Pozdrav,

 

nisam siguran je li ovo prikladan forum, ali s obzirom da princip ulaganja ima nekih poveznica sa kriptovalutama (a na eToru se trguje između ostalog i kriptovalutama), nisam znao gdje bih smjestio.

 

Ima li netko iskustva s tim? Oni to zovu "social trading", ali uglavnom možeš "pratiti" investitore za koje misliš da znaju što rade (valjda prema prošlim uspjesima) pa zapravo automatski ulažeš ono što on ulaže, kao da imaš brokera. Pretpostavljam da useri koji imaju puno pratitelja dobivaju nekakvu dodatnu zaradu od svega pa im se isplati biti što bolji.

 

Pa par pitanja ako netko zna:

 

1. Čini li se isplativo?

2. Vidim da ulagači imaju "risk score" od 1 do 10, jesu li ovi na cca 3-4 koliko-toliko stabilni? Tj. manje rizično ulaganje nego direktno u kriptovalute?

3. Kako se plaća porez na to? Čini mi se kao neki mix forexa, trgovanja dionicama i kriptovalutama ("contracts for difference"?).

 

 

Vlada1980 pon 26.3.2018 14:08

Zdravo. Kopam Eth i nov sam u tome. Za prvu nedelju sam iskopao 0.075 eth . Kada sm proverio stanje na walet ima 0.045 i pise da sam imao 6 transakcija svaka po 0.03do 0.05 pa me interesuje dali to pool uzima proviziju ili me neko krade