ZovemseZoranidolazimizRijeke sri 11.9.2019 13:29

Pitanje, da li njima ne ide najbolje jer cijelo vrijeme ulažu u nove usluge ili zato jer taj poslovni model nije održiv?

 

Jer ukoliko su u minusu zbog ulaganja mislim da to ne treba apsolutno nikoga brinuti, to je normalna praksa. Primjerice konzole su se prije prodavale ispod proizvodne cijene, a zarada je išla isključivo od prodaje igara. Dakle u startu su bili jako u minusu, da bi se kasnije vratili sa 100 puta većim profitom.

 

Vjerujem da će i Apple TV/Arcade isto biti u početku u minusu (prvih 2, 3, 5 godina?) a tek kad skupe dovoljno veliku količinu pretplatnika to će se višestruku isplatiti.

HCMAA sri 11.9.2019 14:16

Uber...kao da je komunjarskog tvrtka...pa više u kancelariji nego na terenu...u doba tamnice...bili neki koji su pjevali:

drugovi moji ne može ovako....petero piše...A jedan radi....pa su dobili verbalni delikt...i u prdekanu

Mitch čet 12.9.2019 02:00

Core dev proizvod je potpuno razvijen.

 

Od autonomnih vozila jos nece biti kruha neko vrijeme (niti ima previse smisla da oni razvijaju taj softver).

 

Tako da je ovo pametna odluka po prvi put. No administrativni troskovi i dalje smijesno veliki.

shimano čet 12.9.2019 03:28

uber je pod kišobranom alphabet inc., s udjelom od 5%, saudijaca itd.. ali sama činjenica da si pod googlovim alphabetom bi trebala nešto značiti koliko je ta kompanija državno strateška. uber neće propasti, dapače, mislim da je tek na početku.. kao i tesla, koji su postali strateški važni za svemir i razvoj tehnologija, to su kompanije su prošle dane prijetnji. međutim, ovi otkazi su pokazatelj kako će biti sa svima u ovoj ekonomiji i kako će ipak poslova biti sve manje, a ne vidim toliko novih izmišljenih.

stoga se treba pripremati na nove činjenice i prilagodbe poput vrlo vjerovatnog UBI-ja u nekakvom obliku koji bi okretao kolo potrošačkog društva i nakon nestanka većeg broja poslova. ili nešto drugo o čemu ne znam da se razmišlja. jer i sam UBI ima svoje zamke