fer-de-lance sri 9.10.2019 14:45

Da, upravo to, jedino kaj me brine kak uopće utipkati broj ili porukr tipkat na tome?

Ili bude virtualna tipkovnica  u deset redova, s tri tipke u redu, pa onda šaltat između setova slova...

U svakom slučaju zanimljivo, a Davor kupuje 100% 

 

 

Ivan(4) sri 9.10.2019 15:01
Ajar kaže...

taman za one kojima telefon i treba samo kao telefon: pozivi i poruke. 

 Možda nije samo za njih. Mislim da je ideja da istovremeno možeš imati i "ekran" i "tipkovnicu" (možda čak i split screen i tipkovnicu), a ne da tipkovnica pokrije pola appa u kome se nalaziš. To zvuči dosta zgodno sa stanovišta upotrebljivosti i produktivnosti. Kompromis je da je prikaz relativno sitan (za razliku od drugih koji pokušavaju postići nešto slično preklopnim uređajima koji su (pre)veliki i (pre)skupi). U praksi može ispasti promašaj, ali verujem da će ponekome biti genijalno. Uostalom, nismo oduvek imali ovolike ekrane. Nekada su PDA-ovi i smartphonei imali ekrane od po 3.2", i bili korisni, a ovo verovatno nije sitnije od toga (jedino što smo se u međuvremenu svi "razmazili" velikim ekranima).

 

EDIT: mislim da će swipe unos raditi sasvim ok i na toj veličini ekrana, tako da "sstarinski" raspored možda ni ne bude neophodan.

EZY-E sri 9.10.2019 15:30

Objavili su oni dosta detalja samo je autor nezainteresiran detaljno proučiti oni o čemu piše.
Ovo je zamišljeno da se upravlja glasom prvenstveno i AI-jem, znači minimalna interakcija dodirom, i nije zamišljen kao zamjena za smartphone.

fer-de-lance sri 9.10.2019 15:53
Manzi kaže...
O bože, zamisli... Kao da je takva tipkovnica već postojala... Po 3 broja u redu i na svakom broj po 3-4 slova... Znam, skroz revolucionarno... Skoro na razini da apple to opet izmisli...

 Pa stvar je da takvu tipkovnicu (T9) imaš cijelo vrijeme na Androidu, a ovi najavljuju nekaj drugačije, a kolega EZY-E je eto i napisao kaj, premda o tipkovnici na ekranu (koja mora biti bar za failsafe) i dalje ne znamo ništa konkretno.

 

 

Ajar sri 9.10.2019 17:14
T700 kaže...

ovo sigurno nije namjenjeno da zamjeni smartphone koji poznajemo. Mozda kao zasebni koji bi bio stalno u sobi ko daljinski upravljač.

 

 

 jedna moja bivša direktorica (ošla firma u q, pitam se zbog čega), kad bi malo popila (a rjeđe nije) uzela bi daljinski od klime i pokušavala se javiti na nj kad bi zazvonio telefon. nota bene, mobiteli tad bijahu još u pelenama a firma je imala neki ericsson. ljubičasti. s antenom za čačkanje ušiju. 

Kokobil50 sri 9.10.2019 18:45

U prvi mah djeluje neozbiljno, ali na drugu baš i ne. Interaktivnom komunikacijom, bez dodira, sasvim je moguće upravljati ovim "daljinskim" (uz AI asistenta), a prikaz na ekranu dovoljan je npr. za imenik, navigaciju ili pogledati nešto na brzinu. I naravno nešto fotografirati. Kao takav, idealan je telefon za one koji su stalno u pokretu i ne vole neprestano tipkati. I, kao i uvijek, glasovno upravljanje najbolje će funkcionirati na engleskom...

Ivan(4) sri 9.10.2019 20:28

Ne znam samo čemu nestandardni oblik ako ću na uređaj pretežno vikati. Ako nije za intenzivno pipkanje, već naprotiv za upravljanje glasom i gledanje, ne bi li bilo logičnije ostaviti odnos strana kome je prilagođen sav sadržaj koji će se prikazivati?

I dalje mislim da je adut ovog uređaja to što može istovremeno prikazati i tastaturu i pun ekran sadržaja, poput (uvek rasklopljenog) telefona na preklop. Ako nekom magijom ne stvore nešto mnogo naprednije od svih ostalih (drastično većih) igrača koji svi već imaju "AI" asistente, to neće biti mogućnost koja će ih odvajati od konkurencije, već sve zavisi od usabilityja specifičnog form factora (i pitanja hoće li ubediti dovoljno kupaca da je on dobar).

kerum čet 10.10.2019 16:22

Ovaj form factor moze uspjeti jedino ako je cijeli uredaj savitljiv te se moze omotati oko zapesca i biti 2 u 1 smartphone i sat. Nazalost, na slikama nema nikakvih indikacija u tom smjeru, a i grba radi kamere se ne uklapa u ideju. Jedino sto je iskoristivo je inovativna boja (premaz).