Ajar sri 21.10.2020 09:03

grofa vakulu ništa neće spriječiti u tome da ama baš svaki put nalupeta gomilu bezvezarija, nikad ne pogodi (čak ni slučajno) kakvo će biti vrijeme i dalje glumi meteorologa u kojem pjesnik čuči (na čučavcu). 

Mar sri 21.10.2020 11:33

Naša velika poljoprivredna industrija će napokon biti osigurana pravodobnim prognozama što će povećati izvoz i smanjiti uvoz.

Napokon ćemo imati računalo koje će prognozirati: "Djelomično oblačno s mogućnošću oborina" i "Mirno do umjereno vjetrovito" tako da će olakšati posao našim zvjezdanim meteorolozima da se mogu posvetiti uvježbavanju koraka na plesu sa zvijezdama.

Ajar čet 22.10.2020 19:49

baš čitam (tamo negdje*) kako se dhmz poziva na accuweather kao autoritet za meteorologiju: u posljednje dvije godine pogodili su vrijeme u nas kao i vakula: qrčinu. zilch. nada. ali bar nisu nadripjesnici. ako je itko blizu stvarnosti, to je yr. i oni zeznu ali bitno rjeđe (govorim o dan dva unaprijed, što i jest nekakva granica "pouzdanosti" - ipak se to naziva prognoza a ne "upute za uporabu"). dhmz nema pojma ujutro o tome što će biti tokom dana. ako im ova skalamerija pomogne, halal im košer. rain alarm je najsigurniji za "blisku borbu". 

 

*podsjetimo se, ti "negdje" su neki dan objavili ovo: