danen sub 8.8.2020 07:15

Kad mi se dogodi da moram proći kroz roj komaraca, zaustavim dah. Tako je sigurnije. Inače, čitao sam o klopki za komarce koja se sastoji od zašećerene vode i kvasca. Razvija se CO2 koji privlači komarce, a oni se potom utapaju. Još bih nešto dodao o "treptaju oka". Najbrži slijed refleksnih pokreta iznosi 0,1 sekunde. Kako znam?  Po tome što  najbrže tipkačice imaju 600 otkrucaja u minuti, a najbrže štrikačice 200 očica u minuti (1 očica = 3 pokreta). 

Ajar sub 8.8.2020 12:09

496: a "samo moment" je približno minutu i pol 

 

497: sad mi je jasno zbog čega su roditelji hormonalaca srednjoško-laca/ljki gori o njih (osim zbog toga što su gotovo svi uvjereni da im je mladunče mesija) i "zašto sam prestao raditi u prosvjeti". 

 

498: proizvodnja ne smije stati i visoke peći se nikad ne gase. jer "spice must flow" (poželjno u neku dragovoljku). no time, toulouse. 

 

parafrazirajmo bregovića:

 

sperma, sperma,

zdravo, sperma,

putuj, sperma

i molim te ne naginji se kroz proooozoooor.

 

499: kako god prekrižio, obje su jednako udaljene. prekrižit ću pokus kao atipično irelevantan. 

 

500 (jubilej! čestitam uime naše oour-a): drugarice komarac (drugovi su bitno veći i benigni), krvopije obične (povlačenje usporednica s čovjekovim prirodnim neprijateljem je potpuno razumljivo), prvo privuče svjetlo (žuto?) pa štetne emisije CO2 pa toplina živog leša. u osijeku to ne vrijedi jer ih privlači grad kao takav, posebno noćni život.