Gebirgs pet 6.3.2026 12:57

Obavjestajna hidra jase dalje uza sva farbanja o najvisim standardima GDPR-a i privatnosti, enkripcije itd. 

Druga glava na tijelu (po mnogima) gdje je nekada pripadao i Epstein. 

FB, Insta, Whasapp i tko zna sto jos direktno i indirektno preko raznih shadow kompanija i fondova gdje kapital kupuje vlasnistvo i uticaj bez da se vidi prava vlasnicka struktura. 

Prigodno ozenjen za Kineskinju u nadi da ce time dobiti laksi upliv na Kinesko trziste, ali tamo su malo pametniji. 

Jesmo'l iznenadjeni? Pa ne bas. 

another pet 6.3.2026 14:49

Meta je dno dna od kompanije. Počevši od prikupljanja podataka i navika korisnika iz vremena Facebooka pa evo do ovog slučaja s RayBan naočalama i očitog krešenja privatnosti ljudi. Kompanija koja je primjer enshitifikacije i koja je zaradila milijarde dolara, kao i njen pokvareni šef, preprodajom privatnih podataka svojih korisnika. Od svih tih američkih Big Tech firmi kao Google i Microsoft i Apple i Amazon, Meta mi se najmanje sviđa. Jedini njihov proizvod koji je ok, a i tu uzimaju podatke, je WhatsApp koji su kupili, ali koji svaka štefica danas koristi umjesto sms-a.

Al Crane sub 7.3.2026 16:58
Hornet_93 kaže...

Di su lipi dani, di su lipi dani, kad smo bili oflajn...

Baš mi fali vrijeme kad je internet bio ograničen na računalo u kući/faksu/poslu, na točno tih par mjesta i nigdje drugdje.

Uvijek me gledaju ko luđaka kad ljudima pokušavam objasniti da nemam smartfon sa zilijun aplikacija i da nisam 24/7/365 onlajn.

Al Crane sub 7.3.2026 19:12
forumaš kaže...

Nikad nisam otvorio facebook profil. Koliko nas ima?

Imam FB profil, valjda već preko 20 godina, u početku mi je služio da pronađem i uspostavim kontakte s davno izgubljenim prijateljima i znancima.
Tj. imao sam do nedavno dok me idioti nisu optužili da sam ruski bot, jer sam se tako našalio s nekom priglupom Amerikankom  i izbacili me , i sad me traže osobne podatke koje im niti u ludilu nedam. Dao sam im samo sliku Raspućina, i idiotski algoritam ili štaveć je prihvatio 

Pa, ja bih rekao da su društvene mreže ipak nešto drugo, ako sam biraš što ćeš o sebi reći i pokazati.
Druga je stvar što se i one masivno zloupotrebljavaju za krađu podataka.

Ovo moderno vrijeme me podsjeća na jednu staru distopijsku SF-priču Harlana Ellisona koju sam davno čitao, u kojoj nitko nije mogao pobjeći elektoničkom nadzoru države i kazni za disfunkcionalnost.
https://www.d.umn.edu/~tbacig/cst1010/chs/ellison.html

Stric_Jura sub 7.3.2026 20:59

no i opet gubi se smisao...

bokci u Keniji za sitne novce gledaju gadosti i onda odlučuju što je ubojstvo, sakaćenje, silovanje, da bi se to kao AI algoritam prodalo tankoćutnim zapadnjaacima da im se rožnice ne spale...

Sirotanovic ned 8.3.2026 09:20

Moraš biti ekstremno fanatički naivan ako znaš da FB sluša sve tvoje razgovore dok je mobitel pokraj tebe i očito ti na konto toga izbacuje članke i reklame a opet vjerovati Marku Šećerbrdu da je s ovim naočalama sve divno, bajna, krasno i drugačije.

A opet ako nisi skužio da sve sluša ili da će po potrebi to iskoristiti i za loše svrhe po ljude i društvo onda si jako glup ćovijek.