Orwellov košmar mogao bi postati stvarnost: Šef Or
Vezano uz: Orwellov košmar mogao bi postati stvarnost: Šef Or

Ovako izgleda tehnokracija, za sve one koji su ju ikad zagovarali: potpuna nebriga kako za pojedinca, tako i za društvo.
A svi oni debili koji misle da se njima neće odbiti o glavu se varaju, jer će se svima odbiti o glavu.

Ova Sotonjara Ellison je opasniji nego što se misli.

Majke ti mile... Kaj ste i vi autsorcali pisce članaka u Srbiju!?
... Kakav "košmar"!? Sramota od pismenosti!!!

Ako ti je to prva misao bila na ovaj tekst onda jednostavno nemas kapaciteta shvatiti njegovu vaznost.
A nije da nisi razumio rijec "kosmar" jel'da?

Ako ti je to prva misao bila na ovaj tekst onda jednostavno nemas kapaciteta shvatiti njegovu vaznost.
A nije da nisi razumio rijec "kosmar" jel'da?
Ruku na srce "sprski" nije ni blizu više toliko prisutan u svakodnevnom jeziku kao prije rata, tako da je sigurno ovde, i kontra u Srbiji, ogromno mularije koja nema pojma šta je košmar (inače francuska riječ), ili pirinač, šargarepa.... Ali u zadnje vrijeme je podosta "srpskih" riječi u člancima na BUG-u, sad ili su zaposlili nekoga iz tih područja ili google translate ne razlikuje ta dva jezika???
On sabđekt: Točno to Kinezi več imaju, i očito je pitanje vremena kad se "za naše dobro" to počne širit i ostatkom svijeta, a gdje je narod naj apatičniji na guž...e nego u americi.

Dovoljno je samo nakratko preletjeti po wikipedija članku o dotičnom i sve je kristalno jasno.

Napise covjek "autsorcali" po Vuku i nesto se buni... Uostalom, ne razumijem u cemu je problem sa Srbijom ? Inteligentni ljudi nemaju problema sa Srbijom i obrnuto.

Ima 15+ godina da se povela rasprava na neku sličnu temu na The Registeru. Sećam se da su se neki rugali strahu od ovakve mogućnosti: "Oh no, the databases are coming, the databases are coming!" Na znam na koji način razmišljaju, da li zaista veruju u ono "Nemam šta da krijem", ili im se sviđa takva vizija sveta?!
I da, odavno sam primetio, ono čemu se u Kini čudimo danas stiže u "najdemokratskije" zemlje za neku godinu.

Kad vam bude važnije slobodno vrijeme provesti u dvorištu, vrtu ili negdje u prirodi, nego na internetu, fučkat će Vam se za bazu podataka. Ignorancija pout one onog filozofa šo je živio u bačvi izgleda kao jedan od izlaza iz košmara ludila ljudskog društva, iako treba cijeniti i sva ljudska postignuća, ali ovaj dio uz politiku i geopolitiku svakim danom iznenađuje podizanjem razine gadosti.

@SamoPitam3
Ne razumiješ sarkazam?

@syncmaster245b
Pa valjda ti prvo padne u oko naslov, ne?
Ili si ti vidoviti Milan koji sve odmah zna?

Pritom je lijepo znati da EU povlači Direktivu o odgovornosti za AI (bug članak od prije par dana)
https://www.conceptualtech.com/blog/articles/2024-01-10_13_51_algorithm-how-ai-decides-who-gets-hired-michael-ferrara-ifsee.html

Napise covjek "autsorcali" po Vuku i nesto se buni... Uostalom, ne razumijem u cemu je problem sa Srbijom ? Inteligentni ljudi nemaju problema sa Srbijom i obrnuto.
Ti djeliš ljude na inteligentne i neinteligentne, netko ih dijeli na one koji su svoje našli i one koji još traže zato nemoj...

https://www.conceptualtech.com/blog/articles/2024-01-10_13_51_algorithm-how-ai-decides-who-gets-hired-michael-ferrara-ifsee.html
U ovakvom razvoju situacije već ih vidim kako obustavljaju pravosnažnost GDPR-a jer im za njihov model AI-a treba sva moguća data koju mogu imati.

Koje klasične floskule:
"Takav sustav, tvrdi Ellison, donio bi široke prednosti - od personalizirane zdravstvene skrbi i poboljšane poljoprivredne proizvodnje kroz preciznije predviđanje prinosa do učinkovitijih socijalnih usluga sa smanjenom mogućnošću prijevara".
Koji bulšit! Kako će preciznije izračunati prinose , hoće UI zapovijediti sekjaKima što da sade, a što je s prognozom vremena kad sve ovisi pada li kiša ili je suša , tuča, mraz i sve utječe na prinos.
Odvratan gad, znači nikakvih benefita osim njemu .

"Takav sustav, tvrdi Ellison, donio bi široke prednosti - od personalizirane zdravstvene skrbi i poboljšane poljoprivredne proizvodnje kroz preciznije predviđanje prinosa do učinkovitijih socijalnih usluga sa smanjenom mogućnošću prijevara".
Koji bulšit! Kako će preciznije izračunati prinose , hoće UI zapovijediti sekjaKima što da sade, a što je s prognozom vremena kad sve ovisi pada li kiša ili je suša , tuča, mraz i sve utječe na prinos.
Odvratan gad, znači nikakvih benefita osim njemu .
Čuj, mijenjati tj. kontrolirati će se i klima po potrebi. Sad, kako će nam se to vratiti tj. odbiti od glavu - koga briga. Bitan je profit. Novac, novac...
Za amerikance ovo je bilo lako predskazati jos od "Patriot Act-a", koji je jos uvijek na snazi, a kojeg nije ni Obama ukinuo (svim silama je bio upro' 2013 produziti ga), a bogami ni "sveti, pravedni i milostivi" Trump (ispravite me ako grijesim) se nesto nije isprsio.
Meni je prvi puta sinulo nakon Microsoftove akvizicije Skype-a i momentalnog uvodjenja "master nod-ova", a to je bilo stvarno davno.
Za nekoga tko mrzi vateno oruzje rasprostranjenog u generalnoj populaciiji, ali i opcenito, sve vise mi, pored americkog 1. amandmana, kojeg neosprono smatram obaveznim temeljem bilo kakve ozbiljne demokracije (ne samo u nazivu), onaj njihov drugi amandman mi sve vise ima smisla, jer vise ne vidim niti jednu polugu u narodu koja bi mogla imati ikakvog dovoljnog utjecaja, odnosno djelovati kao nekakva kocnica ovim "fishkalima" koji misle da postaju plemstvo na 4 godine nakon svakih izbora, a bez ikakvih naknadne odgvornosti ili posljedica.
A onda se sjetim onih j..... "preppera" i kako sam se smijao gledajuci ih (mislim) na Discovery-ju i na njihovom vidjenju buducnosti.
E pa sve manje su mi smijesni.