Intel Core i9-14900KF dosegnuo 9,12 GHz
Vezano uz: Intel Core i9-14900KF dosegnuo 9,12 GHz

NIje varanje zavisi koji rezultat se hoće postići i koji je cilj klokanja.Ima raznih ciljeva i bench programa.Šta ako je cilj klokati samo jednu jezgru najviše što ide? Kako se obično i kloka na hwbot.

Kak to nije više isti procesor?i dalje se zove i9-14900kf

Super, sad jos samo ubaciti jedno 100mb cache-a i eto nam starog-novog kralja

Kaj se ne raspada ta generacija sve u 16 jer je intel usro motku?

Kaj se ne raspada ta generacija sve u 16 jer je intel usro motku?
Internet je prakticki besplatan

Sta jos se radi over clockanje, od kad sam na macu, ni ne pratim koje su frekvencije procesora 🫣

vidim rekord su postigli i najnize temperature , jeli sigurno ovo -260C

sigurno jos od nastanka svemira

NEBI smjelo biti dozvoljeno isključivanje bilo koje jezgre procesora !! - sa dobrim razlogom - jer time to više NIJE taj isti procesor !! Dakle, radi se o varanju koje ne vodi nikamo ..
Imam 13980HX CPU i na njemu isto možeš odrediti koliko kojih jezgri će biti uključeno. S time dobiješ da možeš podići takt na kojem CPU radi. Neki programi koriste jednu ili samo par jezgri i drži ih zakucanima, pa je u takve svrhe to super opcija. Ove frekvencije od 9+ GHz se ionako postižu s tekućim dušikom, tako da to ionako neće ljudi koristiti u tvrtkama ili za po doma.

Sta jos se radi over clockanje, od kad sam na macu, ni ne pratim koje su frekvencije procesora 🫣
Pa kad ih oni niti ne spominju, nego su sveli sve na par imena M4, M4 PRo, M4 Max...
P.S. Od kada si na Macu, niti igras neke igre

-zato koriste tekući helij.. apsolutna nula 0kelvina=-273c, tekući helij 4k, tekući dušik 77k (-196c).. tj to je najhladnije što se može postići nakon bigbanga u znanon svemiru :) i kažu točnije -258c ..
NEBI smjelo biti dozvoljeno isključivanje bilo koje jezgre procesora !! - sa dobrim razlogom - jer time to više NIJE taj isti procesor !! Dakle, radi se o varanju koje ne vodi nikamo ..