NEW_MAN čet 10.4.2025 07:18

Jedino je Australija odlucila ne nabijat carine, rekli su da nemaju namjeru biti dio utrke prema dnu. Tocno to ispada, carina je porez koji placaju krajnji korisnici i sigurno ne budem radi poskupljenja ugasio pretplatu na MS365, Netflix i slicne servise. Na kraju dana jedini koji bude popusio sam ja a EU bude meni izbila novce iz dzepa.

Poanta carine je da domicilni proizvod moze konkurirat nekome izvana koji radi nesto jeftinije, posto MS365 ne mogu dobiti od nikoga osim MSa onda nema smisla nabijat carine. 

99% politicara su zgubidani bez dana staza u realnom sektoru i nemaju pojma kaj rade, ako opce kaj rade. Najcesce rade stetu jer ne znaju kak funkcionira stvarni svijet gdi netko mora raditi za placu.

Gallu čet 10.4.2025 08:44

Neke protumjere treba poduzeti inače samo omogućavaš budalama da podižu ljestvicu. Carine treba staviti na robu i usluge za koje imamo alternativu ili ih možemo imati uz nekog drugog trgovinskog partnera.

EU mora čim više inzistirati na € kao sredstvu vanjske trgovine, a mi, pojedinci, kupovati/koristiti Europsko.

NEW_MAN čet 10.4.2025 09:59
Gallu kaže...

Neke protumjere treba poduzeti inače samo omogućavaš budalama da podižu ljestvicu. Carine treba staviti na robu i usluge za koje imamo alternativu ili ih možemo imati uz nekog drugog trgovinskog partnera.

EU mora čim više inzistirati na € kao sredstvu vanjske trgovine, a mi, pojedinci, kupovati/koristiti Europsko.

Tako je protumjere ali na konkurentne proizvode. Digitalne usluge nemaju konkurencije i ne mogu uzeti nesto domace, kaj znaci da budem nepotrebno placal vise i sigurno ne budem otkazal ugovor. Znaci da sam ja jedini koji nesto gubi/placa vise i jedini sam na gubitku. Carine treba nabiti tam gdi se moze prebaciti na EU proizvod te samim time odjeb Amerima te deficit.

Nabijanje carina samo da bi se nabile carine nema smisla i steti tebi, meni kao krajnjem kupcu. To je najveci problem kod Trumpa, on je idiot koji nema pojma o pojmu i luzercina koja je bankrotirala sve cega se uhvatio. Sad ocito zeli bankrotirat USA jer nema pojma kaj radi.

Veliki Brat čet 10.4.2025 10:47
NEW_MAN kaže...

Digitalne usluge nemaju konkurencije i ne mogu uzeti nesto domace

Kako ne, spomenuo si MS365, imaš Nexcloud i Proton kao alternativu iz EU (a vjerojatno i još koju samo ja ne znam). Siguran sam je isto moguće za veliku većinu usluga, a carine na to bi upravo trebale napraviti cjenovnu barijeru i otvoriti prostor domaćim (EU) firmama da ponude domaća (EU) rješenja. Što ti kaže Gallu gore, svaki euro koji ne ode van EU je super potrošen euro.

NEW_MAN čet 10.4.2025 11:06
Veliki Brat kaže...
NEW_MAN kaže...

Kako ne, spomenuo si MS365, imaš Nexcloud i Proton kao alternativu iz EU (a vjerojatno i još koju samo ja ne znam). Siguran sam je isto moguće za veliku većinu usluga, a carine na to bi upravo trebale napraviti cjenovnu barijeru i otvoriti prostor domaćim (EU) firmama da ponude domaća (EU) rješenja. Što ti kaže Gallu gore, svaki euro koji ne ode van EU je super potrošen euro.

Oni prodaju licence za Office 365? Nije problem samo Cloud Storage nego je to paket koji ima vise toga u sebi bez cega ne mogu.

Gallu čet 10.4.2025 11:11
NEW_MAN kaže...
Veliki Brat kaže...
NEW_MAN kaže...

Oni prodaju licence za Office 365? Nije problem samo Cloud Storage nego je to paket koji ima vise toga u sebi bez cega ne mogu.

Za sasvim pristojan broj korisnika i FOSS bi bilo dobro rješenje. Pogotovo za manje urede gdje ne treba raditi neke spektakle od migracija.

Veliki Brat čet 10.4.2025 14:21
NEW_MAN kaže...

Ne za Office 365, niti se radi samo o cloud storage-u. Nude se (uz cloud) i mail usluge, collaboration office alati, svaštanešto... Ako ovaj trgovinski rat potraje, uskoro ćeš moći bez Officea 365, to i je poanta.

picajzla0707 čet 10.4.2025 14:25
NEW_MAN kaže...

Tako je protumjere ali na konkurentne proizvode. Digitalne usluge nemaju konkurencije i ne mogu uzeti nesto domace, kaj znaci da budem nepotrebno placal vise i sigurno ne budem otkazal ugovor....

nisi pale sam na svijetu i vanjskotrgovinska politika države, a pogotovo više ujedinjenih država, ne gleda pojedinca, nego društvo u cjelini

ti ne jedeš meso, pa nek tu lupaju carine, ja ne jedem sladoled, pa me nije briga nek opletu, al mi smeta ak naplate carinu na junetinu (bubam)... itd. itd.

Gebirgs pet 11.4.2025 08:54

Velika globalna greska je nerazvoj OS-a koji je pandan WIN, i directX alternativa. Ostalo, neki office ili sl se rijesi.

Jednom kad su unutra kapilarno generacijama sab bi nabijao carine? Genijalan plan.

Gallu pet 11.4.2025 09:05
Gebirgs kaže...

Velika globalna greska je nerazvoj OS-a koji je pandan WIN, i directX alternativa. Ostalo, neki office ili sl se rijesi.

Jednom kad su unutra kapilarno generacijama sab bi nabijao carine? Genijalan plan.

Linux, Vulkan, Libreoffice? Ništa?

Gebirgs pet 11.4.2025 10:51
Gallu kaže...
Gebirgs kaže...

Sta's odigrao na Linuxu? Ms Pacman?

Gallu pet 11.4.2025 12:06
Gebirgs kaže...
Gallu kaže...
Gebirgs kaže...

Sta's odigrao na Linuxu? Ms Pacman?

Evo ti nekompletne liste:

ProtonDB | Explore | Well Rated Here

zapratite za još...