IT trgovine

Pevex (Pevec) - povrat novca

Snoozly pon 20.7.2020 21:45

Nije isključivo IT trgovina, ali vjerujem da bi netko na ovom forumu mogao znati odgovor.

 

Uglavnom, stari je danas kupio mjerni uređaj u poslovnici Peveca u vrijednosti od 2000+ kn, izvadio uređaj iz ambalaže, testirao ga i vratio u ambalažu. Znači, uređaj nije korišten, nema nikakvih fizičkih oštećenja, te ima svu ambalažu i papirologiju. 

Zaletio se s kupnjom, ne gledajući cijene u drugim trgovinama, tako da je nakon par sati vidio da je isti taj uređaj na akciji u drugoj trgovini, i jeftiniji gotovo 40% što u ovom slučaju nije malen iznos.

Zanima me, može li odmah sutra, dan nakon kupnje, tražiti povrat novca bez ikakvog razloga kao što je to slučaj kad je uređaj kupljen na daljinu?

Znam da to ovisi od trgovine do trgovine, pa me zanima ako netko ima iskustva s Pevecom.

 

U prilogu je ono što piše na njihovom računu. Hvala

Čitatelj pon 20.7.2020 23:23

Moras pitat u Pevecu. Pravnih razloga za zamjenu nemas,

sve je dobra volja i praksa trgovine. Uredjaj je kupljen

u trgovini, i to je to. Zaobilaze te sva prava kupnje na daljinu.

 

Pise da je moguca zamjena ili bon u protuvrijednosti, dakle zele

da novac ostane kod njih - ili kupis nesto drugo, ili bon pa kad budes trebao,

iskoristis za nesto drugo.

Marko :D uto 21.7.2020 00:47

Prošle godine sam vraćao neke (neispravne) stvari u Pevec. Ako me sjećanje dobro služi dobio sam povrat novca za ono što sam platio gotovinom. Za ono što sam platio karticom, za to sam dobio poklon bon u istoj vrijednosti.

 

ZdravkoZ uto 21.7.2020 07:27

Trebao bi moći vratiti bez velikih pitanja i dobiti novce ili povrat na karticu.Ja sam tako nedavno vraćao skupe led žarulje,laptop i ručni sat u tri različite trgovine bez problema.Samo kažeš ja bi vratio ne odgovara mi.Nemoj nastupiti tipa pitanjem jel mogu ja to vratiti...

thebatman uto 21.7.2020 08:13
ZdravkoZ kaže...
Trebao bi moći vratiti bez velikih pitanja i dobiti novce ili povrat na karticu.Ja sam tako nedavno vraćao skupe led žarulje,laptop i ručni sat u tri različite trgovine bez problema.Samo kažeš ja bi vratio ne odgovara mi.Nemoj nastupiti tipa pitanjem jel mogu ja to vratiti...

 Ako trgovac nema dobru volju za povrat - nema povrata. Vecina ih napravi povrat radi dobrih odnosa s kupcima (ukoliko robi nije umanjena vrijednost), ali nemaju pravnu obvezu za to. 

Marko :D uto 21.7.2020 10:58
picajzla0707 kaže...
Tvoj mu odgovor koristi koliko i informacija što si imao za ručak jučer. Povrat neispravne robe ide pod odgovornost za materijalne nedostatke, što s njegovim pitanjem nema baš nikakve veze.

Ispravka: jedna stvarčica je bila ispravna, ali nekompatibilna s onim što posjedujem. I za reklamaciju i za povrat ispravne robe nudili su mi isto (ono što sam gore napisao). To se možda razlikuje kod drugih trgovina, ali kod Peveca je (bar u mojim slučajevima) bilo isto.

picajzla0707 uto 21.7.2020 15:28

Stvar je u tome da za povrat ispravne robe oni nemaju nikakvu obavezu ako nije kupljena na daljinu, dok za neispravnu, po tvojem izboru, ti moraju vratit lovu, popraviti ili zamijeniti za nešto drugo.
Dakle i na taj bon za kupovinu na karticu nisi trebao pristati, mogao si tražiti čisti povrat love. No eto, u nekoj kombinaciji ispravnog i neispravnog, povrata i bona, tebi je ispalo ok.