Ekupi - iskustva

Također jutros u 5 i nešto ujutro dobio mail za promjenu lozinke. Nesumljivo je hakerski napad.
Također.
Probao sam se logirati i ušao sam sa starim podacima ali sam svejedno promjenio staru i stavio novu lozinku.

Evo pisao sam korisnickoj sluzbi ekupija i ovo su odgovorili.
Vec me dva dana stizu emailovi od ekupija i gmail me probudi uvijek u 0:50 ujutro prvo zatrazena promjena poruke pa onda da kliknem i unesem podatke za povrat novca...naravno samo sam blokirao email i dodao ga u spam...ali taj spammer mjenja email.

Ekupi mi je bio odličan ranije, u zadnje vrijeme se kvaliteta baš srozala. Ne znam do kad imaju ugovor s HP? Kupio perilicu, došla strgana, rubovi skroz odlomljeni. Naručili moji roditelji pećnicu, donji dio skroz odvojen. Naručio sam mobitel, nakon 2 dana mi javljaju da ga nemaju. Ne znam što im se dogodilo, ali postali su blago rečeno strava. Jedino moram pohvaliti službu koja dosta brzo obavi storno narudžbe ili povrat novca. Kad im opet bude dostaljač GLS odnosno kad se riješe pošte, možda se vratim kupnji na ekupi.

Zbog cega sam ja u prekrsaju?

Dobijem mail sa legitimne ekupi adrese da sam zatražio promjenu passa i to nema veze sa ekupi? Možda, možda ne.
To se zove email spoofing, isto kao što rade i s brojevima mobitela, nije ti ekupi ništa poslao.
na ekupi sam se registrirao pod laznim imenom koje se takoder spominje u mailu.
Bravo legendo, registrirat se na webshop sa lažnim imenom... :facepalm:
Ne znam samo kako si mislio primiti paket i koja bi uopće bila svrha lažnog predstavljanja...

Glup si, ne slušaš, ne kužiš, odstupi.

Legendo paket se moze primit na paketomat
Mislis da me paketomat pita osobnu iskaznicu? Legendo
I pick up point te samo pita broj posiljke legendo
Takoder nijedan dostavljac ne pita za osobnu nego te nazove na mobitel legendo
I tako radim vec godinama legendo

O jbt... pa šta si uopće dao ispravan broj mobitel i ispravnu adresu?? Jel plaćaš i kreditnom karticom na tuđe ime?
Lažiraj i sve te ostale podatke pa nek te dostavljač zove na krivi broj i nek ti dostavi na krivu adresu, looool.
Hrpa toga ne ide na paketomat i uopće ne nudi tu opciju, šta ako paket završi u poslovnici pošte? Tamo treba osobna.
Nema šta, ti si definitivno pobjednik u glupostima, ovo sam prvi puta čuo da netko daje krivo ime na webshopu.
Ako hoćeš tajnost onda ne kupuješ online i plaćaš kešom, i da, kako je kolega ranije rekao, lažno predstavljanje spada u teški prekršaj i kažnjava se kaznom od 300-2000 eura.

O jbt... pa šta si uopće dao ispravan broj mobitel i ispravnu adresu?? Jel plaćaš i kreditnom karticom na tuđe ime?
Lažiraj i sve te ostale podatke pa nek te dostavljač zove na krivi broj i nek ti dostavi na krivu adresu, looool.
Hrpa toga ne ide na paketomat i uopće ne nudi tu opciju, šta ako paket završi u poslovnici pošte? Tamo treba osobna.
Nema šta, ti si definitivno pobjednik u glupostima, ovo sam prvi puta čuo da netko daje krivo ime na webshopu.
Ako hoćeš tajnost onda ne kupuješ online i plaćaš kešom, i da, kako je kolega ranije rekao, lažno predstavljanje spada u teški prekršaj i kažnjava se kaznom od 300-2000 eura.
1. Br mobitela ispravan nije, tj nije moj primarni nego prepaid br koji mi ne sluzi za nista pametno
2. Kartica je takoder prepaid a nemoja bankovna
ne znam kad si zandji put dizao paket u posti al ni tamo ti ne treba ako imas broj posiljke
sto se tice laznog predstavljanja to je prekrsajno odnosno kazneno djelo u RH samo ukoliko se pokusava napraviti prijevara, odnosno za stjecanje nepripadajuce imovinske koristi ili nanošenje štete
-kazneni zakon RH čl.236

Koju ti to prepaid karticu imaš, a da ju nisi morao registrirat sa osobnim dokumentom?
Aircash, Revolut, Keks pay, svi traže da se identificiraš i pošalješ sve svoje podatke...
Za svaki preporučeni paket u pošti si dužan priložiti osobnu iskaznicu, broj pošiljke ništa ne znači.
U teoriji ti radiš kazneno djelo, podižeš paket koji se ne vodi na tvoje ime, tu se može dogoditi hrpa scenarija gdje se možeš dovesti u probleme.
U svakom slučaju idiotarija na kvadrat bez ikakvog smisla i svrhe.

pravo covjek kaze, broj mobitela moze biti pretplata (evidentiran), prepaid, mozes mjenjati 10 brojeva dnevno, ali niti jednu karticu osim prepaid poklon bonova tipa konzum, ovo ili ono, bez validnog dokumenta dobiti neces. nigdje.
isto tako, nigdje neces podici posiljku bez dokumenta, mozes znati sve podatke, dobiti je neces redovnim putem. Jedino ako te postar/djelatnik u posti osobno ne poznaje, pa ce preskociti formalnosti, ali s time samo sebi moze napraviti problem.
jedino ako imas fake id s svojom slikom i izmisljenim podatcima, no mislim da se i to provjerava cak i kod prepaida tipa aircash i slicno.....

ali niti jednu karticu osim prepaid poklon bonova tipa konzum, ovo ili ono, bez validnog dokumenta dobiti neces. nigdje.
Normalno, jer bi to značilo da možeš kupovati online anonimno, a to ne postoji.
Svaka prepaid kartica je vezana za neku banku i korisnik se mora registrirati.
Drugim riječima, on kupi nešto na internetu karticom koja je registrirana na njegovo pravo ime, i onda na webshopu ostavi lažno ime i misli da je nešto postigao
Čestitam, uspješno si sakrio svoj identitet na ekupi.hr i nitko ne zna da si kupio rowenta mixer i miš logitech.... to svakako treba ostati u tajnosti... looool

Da, u pošti nikako ne možeš podići paket bez osobne.
Ako ti ga je neki zaposlenik pošte dao bez provjere dokumenta - onda je on u (internom) prekršaju (pošte) jer to ne smije raditi.
Ja nisam mogao podić paket od partnerice bez obzira što sam imao tiket pošiljke i živimo na istoj adresi (no tako isto je susjed mogao doć do tiketa jer poštari ih često samo zaljepe za ulazna vrata zgrade iako su kaslići s prezimenima 2m iza ulaznih vrata, al to im je valjda preteško)
my 2 cents o tome

ok, u malim lokalnim postama gdje desetljecima rade isti ljudi,.logicno da me ne traze osobnu, kad smo zajedno isli u vrtic, ali da, da im to netko od sefova vidi i cuje, u debelom su prekrsaju.
tako da, mislim da nas covjek malo trola, dize na foru

Naravno da postoje kartice bez imena
Takozvane numbered card
Ja osobno koristim postpay
Doduse u italiji je kupim i do odredenog iznosa ne traze nikakvu identifikaciju

1. Br mobitela ispravan nije, tj nije moj primarni nego prepaid br koji mi ne sluzi za nista pametno
2. Kartica je takoder prepaid a nemoja bankovna
ne znam kad si zandji put dizao paket u posti al ni tamo ti ne treba ako imas broj posiljke
sto se tice laznog predstavljanja to je prekrsajno odnosno kazneno djelo u RH samo ukoliko se pokusava napraviti prijevara, odnosno za stjecanje nepripadajuce imovinske koristi ili nanošenje štete
-kazneni zakon RH čl.236
kupnja na daljinu je pravno gledano sklapanje ugovora izmedu dva subjekta u varijanti pravna-pravna ili pravna-fizicka.
jedna od stavki tog ugovora je da osoba prihvaca sva prava i obveze koje proizlaze iz takvog odnosa i da jamci o ispravnosti danih osobnih podataka. Zato se i zove zastita osobnih a ne fktivnih podataka. Samo davanje takvih podataka je pravno gledano prijevara.
Takoder u slucaju problema ili spora sa trgovinom osoba koja je dala lazne podatke se moze pozdraviti sa ostvarivanjem bilo kakvih prava koja bi se trebala ostvariti putem trece strane znaci suda, inspektorata, agencije i slicno.

Koju ti to prepaid karticu imaš, a da ju nisi morao registrirat sa osobnim dokumentom?
Aircash, Revolut, Keks pay, svi traže da se identificiraš i pošalješ sve svoje podatke...
Za svaki preporučeni paket u pošti si dužan priložiti osobnu iskaznicu, broj pošiljke ništa ne znači.
U teoriji ti radiš kazneno djelo, podižeš paket koji se ne vodi na tvoje ime, tu se može dogoditi hrpa scenarija gdje se možeš dovesti u probleme.
U svakom slučaju idiotarija na kvadrat bez ikakvog smisla i svrhe.

Ima li netko neki kod za popust...planiram potrošiti oko 500€, pa bi mi bilo što bilo dobro...

20% na Erste kartice trenutno, pa nađi nekog ko ima...

Jel' ima tko kakav kupon za ekupi, uzeo bih neke robe do 100€

Jel' ima tko kakav kupon za ekupi, uzeo bih neke robe do 100€
Probaj s ovim:
PLANET5 za >50€ popust 5€
PLANET15 za >250€ popust 15€
PLANET35 za >550€ popust 35€
PLANET60 za >800€ popust 60€

Nažalost nije važeći
Također jutros u 5 i nešto ujutro dobio mail za promjenu lozinke. Nesumljivo je hakerski napad.