IT trgovine

Custom kućišta efcomp.hr

efcomp pon 30.1.2023 12:53

Pozdrav svima!

Pišem u ime tvrtke efcomp.hr

Da li biste bili zainteresirani za ponudu personaliziranih i moddiranih kućišta i konfiguracija?

Trenutno smo kao probu izbacili u prodaju moddirani NZXT H210 i H510 na temu Samurai.

Slike u prilogu.

 

Imate kakvo mišljenje o tome? 

 

Hvala i lp

Erik

Damir22 pon 30.1.2023 15:56

Svakako nebi bilo lose da se napise sto je tocno modificirano u odnosu na original kuciste, materijali i sl....

Jer ako se "modding" svodi na naljepnice i stavljanje komada led trake, nisam bas optimistican da ce biti velike otimacine za to....

efcomp pon 30.1.2023 17:52

Pozz Damir, hvala na odgovoru. 😁

Na kućištu sa slike osim što smo ga obljepili našim dizajnom i dodali lek trake i ventilatore nudimo mogućnost personalizacije i drugim elementima npr. ugradnjom malog monitora za praćenje stanja računala, personalizirana sleeved kablova napajanja, pjeskarenje staklenog prozora ili obljepljivanje "pjeskarenom" folijom itd.

Ima još puno mogućnosti, pristupili bismo svakom računalom kao individualnim projektom

Damir22 pon 30.1.2023 20:29

Ideja je super, mozda cu zvucati negativno ili skepticno, no, nije tako....

To je onda vise neka personalizacija, po zeljama kupca, no tu se onda postavlja pitanje financijske isplativosti. Uzeti (pre)skupo kuciste kao osnovu, onda nadodavati "cijenu" kroz neke customizacije, bojim se da je krajnji rezultat poprilicna cifra, sto je ok, medjutim, ljudi koji daju takve cifre, sami rade takve egzibicije.

Mozda radije smisliti "teme", pa nuditi neke kitove, dodatne dijelove, zamjene za dijelove kucista da odgovaraju temi, no, opet....

Danas su neke stvari poput printera, plotera, cak i 3d printera izuzetno dostupne kucnim korisnicima, a kako su oni koji su u tom "svijetu" custom kucista ionako frikovi, velike su sanse da navedeno vec imaju, ili imaju barem pristup istima.

Zelim reci, nismo mi bas trziste za to, jedino da se orijentirate na neka full custom kucista, koja bi radili od nule, jer, kuciste je u osnovi par komada lima i plastike spojenih zakovicama, no to tek zahtjeva specijaliziraniju opremu i alate, pa se opet vracam na isplativost cijele price, kako vama da tako nesto napravite, tako nekome da tako nesto kupi.

Kao neki side projekt i ponuda, super, zasto ne, u konacnici sve ovisi o cijeni, ali mislim da nismo trziste da bi tako nesto islo na veliko.

Kako i sam nesto brljam s tim stvarima, doduse osnova je ili neko staro raspadnuto kuciste, ili build od nule, stvarno se cuda mogu napraviti, ovisno o znanju, volji, vremenu, no, cak i oni jednostavniji projekti, bez velikog kompliciranja i koristenja nekih "skupih" strojeva, niti mogu zadovoljiti kvalitetom izrade neki "komercijalni level", niti cijenom, jednostavno velika ulaganja, a sto ides na finiju izradu, detalje, dakle sve ono po cemu bi se to kuciste istaklo.... Ode cijena, previse ulozis, premalo ili nista mozes dobiti. Jer sa 50-tak eura jako malo toga od materijala mozes kupiti, i malo toga napraviti, a za te novce imas dovoljan izbor kucista za svaciji ukus.

Da, nisu unikat, no opet, ekipa koja daje te novce za kuciste jednostavno ne brine o tome.

Dakle kao neki side job, kakva naljepnica, nekakav customizirani panel, ventilator koji se ne moze kupiti, sitni novci....zasto da ne.....

Sve preko toga, bojim se....