Mobilni flat internet

E, sad si se našao na hebenom terenu..
Znam kak ti je...
Imas sam dvije opcije VIP i TELE2.
Odma da ti kazem da su obje ZLO!
Ja koristim TELE2,cura mi VIP pa slucajno znam kak je kod jednih i kod drugih...
TELE2= 20gb/mj 110kn +200kn stick(imas po 400kn stickove koji kao daju vecu brzinu no ja bi kupio najeftiniji jel u mjesec dana možeš spotrošit 300gb a ne 20gb), na 2 godine ugovor, s tim da obavezno inzistiraš pri potpisivanju ugovora na mjesecni limit potrošnje od 150kn jel če te opljačkat samo tako i pazi se, ak potpišes ugovor 15-og imas samo 10 gb taj mjesec, isto tako se pazi njihovog mjerača potrošnje prometa, pogotovo na kraju mjeseca, npr. piše da si potrošio 16 GB, a ti si potrošio 19 gb i skidas nekaj od 3 gb , kad ono 1000 kn račun, a tvoja greška, moš se žalit kom očeš..
VIP=15 GB/mj 110kn(preko srca)+ nočni flat bez skidanja brzine 80 il tak nekaj kn mjesecno+200-ak kn stick - isto pazi na sve moguče nacine ce te htjet opljačkat, isto obavezno maksimum osobne potrošnje limitiraj na 150 kn il kolko želiš..
Ne znam koje od ta dva zla da ti savjetujem, u svakom slucaju pazi se jel samo gledaju di i kak ce te $he*at..

Kaj ja znam, savrsena tarifa od vipa? Flat internet, flat pozivi prema svemu zivom u hrvatskoj i flat sms, za 160 kn..? Mislim, ako ti igra opcija hot spot preko smarta.. Bez ugovorne obveze i bez tzv 'uspostave poziva'. Ako imas kakvih pitanja, pitaj, imam ju 4 mjeseca i zadovoljan sam. Jedino kaj ti smanje brzinu nakon 1 gige ali za normalno surfanje ni tada nije lose

Znaci mogu jedino birat bolje izmedju dvaju zala... :)
Ovih 15/20GB bi mi vjerojatno bilo dosta, al ako se ne varam vidio sam i neke flat opcije, ne?
Idealno bi mi bilo da je internet usluga u sklopu SIM kartice za mob ili neki homebox.
Ovak sa stickom bi mi i laptop trebao biti cijelo vrijeme ukljucen kad bi htio surfat preko tableta.
Morat cu sve to malo zesce prouciti, jer se ne bih htio zaje.. pogotovo kad je ugovor na 2 god.

Mislim da sam odlucio sto cu napraviti. Prodat cu se vipu! :)
www.vipnet.hr/novi-pretplatnici
Do kraja mjeseca imaju promotivnu akciju koja je moram reci jako primamljiva.
Naravno, pod pretpostavkom da sam sve dobro skuzio i procitao izmedju redova.
O cemu se radi? Ako prebacim broj u njihovu mrezu (iz tomata koji je takodjer njihov; uz zadrzavanje broja), tada mjesecnu naknadu koja je inace 111kn ("Bez limita 111"), placam 55,50kn tijekom punih 2 godine koliko traje i ugovor. Usluga ukljucuje neogranicene minute prema vipu i fiksnoj mrezi (ionako malo zovem, pa mi ne treba za druge mreze), neogranicen broj smsa i sto mi je najvaznije neograniceni flat internet (uz smanjenje brzine od najvise 64kb/s nakon prvih 512mb). Ovo zadnje pretpostavljam da uopce nije problem, jer sam danas skidao brzinom od 350+ kb/s, pa ce mi u konacnici i tih cca. 300kb/s biti 3 puta brze od sadasnjeg 1mbit adsl-a. Tih istih 55kn trenutno ionako placam tomatu, samo sto njegov dodatni megabajt iznad uracunatih 1gb kosta 5kn!
Povrh svega toga, mogao bih odjaviti i Iskon (120kn mjesecno), jer se po gornjem brzina interneta ne moze usporedjivati sa vipovom, a fixna t-scumova linija ce mi i dalje ostati, pa mogu primati i uspostavljati pozive unutar fixne mreze.
Ako nekoga sve to barem malo interesira, neka pogleda gornji link, pa neka i meni usput potvrdi da nema nikakve muljaze u svemu tome.
Sto vi mislite o tome?

Vec sam skuzio gde sam fulao :(
Brzina se ne smanjuje najvise ZA 64kb/s nego NA 64kb/s!
Znao sam da ne moze biti tako dobro da bi bilo istinito.
Ali ni to za 55kn nije lose, ako nije u pitanju download filmova.
(sry na triple postu, browser mi neda uredjivati postove)

jesi li razmišljao o vip homebox usluzi.
za naknadu od 76 kuna imaš 5 gb prometa i 30 minuta razgovora.
jedan poznanik je uzeo nedavno.kaže da mu je vip garantirao u vukovaru min brzinu od 2mb/sek a on ima preko 5.
navodno dobio je tjedan dana vremena probe da vidi kakav je signal i pošto je bio zadovoljan,potpisao ugovor na 24 mjeseca.
nazovi njihovu szk pa provjeri.
Da li mi netko moze preporuciti mobilnog operatera koji ima 3G signal u okolici Krapine? Internet moze biti i onaj "flat" kojem smanjivaju brzinu nakon potrosenih x GB ili eventualno paket sa minimalno 10 GB. Trenutno dajem 120kn za fiksni Iskon telefon i flat ADSL 1Mbit koji mi je prespor, tako da bih htio nesto proporcionalno tome (cjenovno i po brzini). Na tomato signalu (znaci vjerojatno i na vipovom?) hvatam 3G+ signal i najvecu brzinu koju sam uhvatio bila je oko 3,5Mbit. Tada napravim hotspot na smartphoneu i preko njega idem na net na laptopu i tabletu. Koristim tomato brutalnu tarifu za 55kn mjesecno u kojoj imam 1GB ukljucenog prometa, ali to mi je premalo, a dodatni megabajti se masno placaju (5kn/MB). Tu brzinu od 3,5Mbit sigurno ne mogu imati zbog katastrofalno lose T-scumove infrastrukture koja mi je jedina dostupna. Znaci ono sto zelim je dobro a jeftino :) Jel to danas postoji ili moram cekati jos x godina? U igru mogu uci i home boxovi bez fiksnog prikljucka, pa bih onda odjavio sve pretplate fiksne telefonije. Anyone?