Internet

Facebook brisanje svih poruka (kako ? )

Marko :D čet 30.7.2020 14:51

Zar za brisanje poruka iz Inboxa nekome treba dodatak? Pa otvoriš poruku i obrišeš je ručno. 

 

Samo vi dajte dopuštenja dodacima trećih strana; kad vam netko provali u račun, a zatim u sve vaše povezane račune, nećete više...

Marko :D uto 11.8.2020 15:13

Kolega, da bi dodatak mogao to raditi, mora imati pristup domeni facebook.com (i www.facebook.com). To dopuštenje daje kompletan pristup stranici, pa je dodatak može i modificirati po želji. Istog ništa ne spriječava da ugradi malicioznu skriptu koja se učitava prilikom svakog posjeta Facebooku. 

 

I ne znam jesi li, ali pročitaj politiku privatnosti samog dodatka; iako izgleda bezazleno, prikuplja tvoju IP adresu i ID tvog Facebook računa. To je nešto što "obična skripta za brisanje poruka" ne bi trebala sakupljati jer tvoja IP adresa i ID Facebook računa nisu potrebni za ispunjavanje zadatka. Ono što je još gore jest da je dodatak zatvorenog koda, pa ne možeš znati što sve isti zapravo radi.

 

Ne bi škodilo da se malo informiraš na kojem principu rade dodaci, koja je njihova uloga, te da malo proučiš sama dopuštenja i ovlasti koje dobivaju.

 

I kao što sam rekao, glupo je koristiti potencijalno maliciozan dodatak za nešto što zahtjeva svega par klikova. Još gluplje je riskirati sigurnost zbog čiste ljenosti.