Simon Ghost Riley pet 20.8.2010 13:49

Najbolje ti je kupiti psp 3004. najbolji po mnogima koji je izasao. Vrlo lagan, vrlo dobar za hakovanje (i sam ga imam). Licno nemam ni jednu igru na UMD-u vec su sve iso i cso slike koje idu na memory card (ipak sam na balkanu). Kada budes kupovao gledaj da ne bude dalje od 5.03 firmwarea. Kasnije ces vidjeti zasto. Grafika je odlicna zaista u vecini igara. Konzola je kvalitetna i to se odmah vidi. Ispadao mi je sa poprilicne visine nekoliko puta ali nista nije bilo. Zaista, kada ga uzmes u ruke odmah ces prepoznati kvalitet izrade. Mocno skroz izgleda u rukama. Mnogo dobrih igara, baterija izdrzi i po 5-6 sati. Znaci predobro. Preporuka svakako. I da, neuporedivo bolji od nintenda kojeg sam takodje imao.

APazinjan pet 20.8.2010 14:23
Simon Ghost Riley kaže...
Najbolje ti je kupiti psp 3004. najbolji po mnogima koji je izasao. Vrlo lagan, vrlo dobar za hakovanje (i sam ga imam). Licno nemam ni jednu igru na UMD-u vec su sve iso i cso slike koje idu na memory card (ipak sam na balkanu). Kada budes kupovao gledaj da ne bude dalje od 5.03 firmwarea. Kasnije ces vidjeti zasto. Grafika je odlicna zaista u vecini igara. Konzola je kvalitetna i to se odmah vidi. Ispadao mi je sa poprilicne visine nekoliko puta ali nista nije bilo. Zaista, kada ga uzmes u ruke odmah ces prepoznati kvalitet izrade. Mocno skroz izgleda u rukama. Mnogo dobrih igara, baterija izdrzi i po 5-6 sati. Znaci predobro. Preporuka svakako. I da, neuporedivo bolji od nintenda kojeg sam takodje imao.

3004 nije vrlo dobar za hakovanje ;)

Ako želiš igrati na sigurno probaj naći slim&lite model, on je Vrlo Dobar ;). Da je 3004 najbolji ida ga se obavezno treba kupiti, ne treba, slim&lite  je isto tako odličan. Kažem, ako uspiješ kupiti slim&lite model, na sigurnom si a sa 3004 se kockaš, jednio ako ne misliš hakati, onda ti je svejedno.

APazinjan pet 20.8.2010 15:45
tommy hilfiger kaže...

Hvala puno nego jer znaš možda kolko dođe psp 3004 i dali može fotografirati jer sam vidio koda neki fotoaparat pod opcijama.

Cijena ti je negdje oko 1300 kn, imaš za 2800 ps3 + psp ;)

Fotoaparat se naknadno kuouje i prišteka se u usb port na vrhu...

Simon Ghost Riley pet 20.8.2010 16:13

Op, stani malo. Ako se ne varam psp 3004 jeste slim and lite :D
I kako mislis nije dobar za hakovanje. U mene skoro uvijek od prvog pokusaja pokrece chickHEN. Ne razumijem na sta tacno mislis. Ni jedan drugi psp ne moze nesto takvo, niti u jednog ima 100% ucinak pokretanja chickHENa osim pomocu pandora baterije i specijalnog memory sticka, a to moze na svaki psp, ne na neki odredjeni. Ja sam 90% siguran da je psp 3004 ustvari slim and lite :D

Cijena ne bi trebala da bude veca od 150-200€, nisam siguran. Mozda da uzmes neki polovni. Nije to lako kvarljiva roba.

APazinjan pet 20.8.2010 16:27

Op, stani malo. Ako se ne varam psp 3004 jeste slim and lite :D
I kako mislis nije dobar za hakovanje. U mene skoro uvijek od prvog pokusaja pokrece chickHEN. Ne razumijem na sta tacno mislis. Ni jedan drugi psp ne moze nesto takvo, niti u jednog ima 100% ucinak pokretanja chickHENa osim pomocu pandora baterije i specijalnog memory sticka, a to moze na svaki psp, ne na neki odredjeni. Ja sam 90% siguran da je psp 3004 ustvari slim and lite :D

Cijena ne bi trebala da bude veca od 150-200€, nisam siguran. Mozda da uzmes neki polovni. Nije to lako kvarljiva roba.

Zapravo, originalni slim&lite je 2004 model jer je on prvi bio mršaviji i lakši u odnosu na phat model... Poznato je da 3004 modeli neki imaju nehakabilne (lol koji izraz) matične, tako da je sigurnije ciljati na 2004 model ;)

APazinjan pet 20.8.2010 16:44
Pa zbog toga sam i napisao da gleda da nije vise od 5.03 firmware jer je njih tesko hakovati. 5.03 i ispod su svi vrlo laki za hakovanje. :)

Da, ali ne ovisi sve o firmware-u već i o matičnoj koju psp ima, ako imaš krivu matičnu, možeš se j***t :)

Simon Ghost Riley pet 20.8.2010 19:00

Ja mislim da chickHEN ne ovisi o maticnoj (ne znam za drugi software ako postoji, naravno) jer nikako ne mijenja FLASH i sistemske fajlove psp-a tako da ga ne moze ni pokvariti (brick sto bi se reklo). On se samo drzi memory sticka i ovisi o njemu, jer ako se psp ugasi on se brise iz ram memorije i mora se pokretati ponovo. Zbog toga psp mora biti na stand by modu. Moja preporuka je da se drzi firmwarea 5.03 i da nema brige za ostalo.