Tornjo ned 26.4.2020 15:37

Pozdrav

jucer sam stavio novi sitem WIN 10 i instal ets2 sa stima i kad idem exit iz igre zamrzne mi cjeli komp 15sec dok on izadje prije toga nije bilo toga.. Skino sam sve dravjere i update za grafiku znal ko do cega je

ihush pon 27.4.2020 10:03

-runtime/driveri i sl.. da su uzrok (da fale) bili bi uzrok PRIJE, ne nakon izlaska nego 90% koad ulaska-paljenja app koja to zahtijeva a tek neki bug u nekoj verziji bi se mogao tako ponašati no tad bi taj bug imali i svi ostali ... :)

-to su simptomi nedovoljno RAMa, tj resursa.. ili problema koji je tako povezan, npr disk u sleepmodu (pogrešno podešen powermanagment, driver i sl.) ili još automatika odrađuje tisuće (često nepotrebnih) taskova kao defrag, update i sl. jer je svježa instalacija (treba prvo sve odraditi, tek kad je gotovo ide gaming.. npr banalno, poneko gašenje/restart).

-za današnji gaming je minimum 8gb, 12-16 realno + ovisi što sve korisnik ima i kako je podešeno, sve, win+driveri+utilsi/appsi + npr nepotrebne stvari koje se defaultno uguraju kao cortana ako se ne koristi i barem inicijalno update-čišćenje i sl. .. + moguć problem s diskom jer ako treba crknuti od preopterećenja tad je upravo install-update ono kad radi najviše + npr defrag što sve radi ispod haube uzaludno jer korisnik umjesto da to prvo obavi krene s instalacijom svega što želi imati i gaming.. ponekad je dovoljno ostaviti računalo neko vrijeme.. dok to obavi.