Frame generation tehnologije u igrama

Evo da odmah napišem svoja iskustva:
Koristio sam DLSS FG + Reflex u novom Indiana Jonesu gdje je radio manje više savršeno, dobio bih oko 2X frameova uz minimalne artefakte i neprimjetnu razliku u imput lagu.
U Spider-Man Miles Morales sam isprobao FSR i DLSS frame gen te koliko vidim DLSS je mnogo stabilniji dugoročno, dok kod FSR-a nakon kojih pola sata igranja GPU usage padne ispod 70% i osjeti se značajan input lag. DLSS FG + Reflex rade savršeno čak i u najzahtjevnijim scenarijima.

Treba ti pravih 60+ fpsa da bi bilo koji FG radio kako treba i naravno 120+ hz monitor da bi osjetio ubrzanje.
Sve ostalo je loše.
I treba biti realan, lažni FPSi su pomoć a ne zamjena za prave. Dobra tehnologija za SP igre ako se koristi ispravno i radi kako treba u većini igara.

naravno, lažni frame je uvijek nekako problematičan. Tko ima oko, zna gdje gledati da nađe artefakte.
Iz mog šturog iskustva, neki donji prag da DLSS FG izgleda ok je 45fps (odnosno 90), ispod toga se baš osjeti latencija odnosno vidiš kako ti fale frameovi u odnosu na pravih 90..

Koristim uglavnom samo Dlss jer sam na 4k, fantasticna zamjena za klasicni aax4 a perfomanse i izgled top! Ostalo ne koristm jer kuzim i najmanji trzaj ili lag na bilo cemu!

Baš osjetiš lag kod korištenja frame generationa, čak i kad imaš nativno 60+ fps? Jer FG ne bi trebao dodavati puno latencije ako imaš više od 60 fps.

Baš osjetiš lag kod korištenja frame generationa, čak i kad imaš nativno 60+ fps? Jer FG ne bi trebao dodavati puno latencije ako imaš više od 60 fps.
Zaboravio ti odgovoriti, lag na 60 ili 144hz je identicno osjetan jer je recimo ovaj moj 60hz monitor od solidno brzih 12ms!
Evo trenutno igram Oblivion remastered i na recimo 100+fpsa kad upalis FG se osjeti minimalni lag no nista strasno, nekome ce to smetati nekome je ok!

FG = bulshit.

Nisi daleko od istine. DLSS je ajde, nije los. FG je obicni marketing za naivne. Tamo u vrijeme prvih radeona i geforce kartica smo se pravili da ne razlikujemo 16 vs. 32. bita. Sada smo "evoluirali". Sada vise nije ni problem sto imamo lazne frame-ove. Sve dok to opravdava silne pare koje smo bacili na nesto sto nije vrijedno tih novaca. Kao kada se u krizi srednjih godina provozas crvenim cabriom pokraj tamo 21godisnjakinja i zavaravas samoga sebe. Bogte, kome je do laznih frameova, eno ima i lossless scaling. Oni su prvi ubacili x4 - mozes ga koristiti na svim karticama. K tome ima jos nekih zanimljivih opcija sto ovi ne podrzavaju. Nije da ga koristim, ali sam im pruzio podrsku i kupio.

Zaboravio ti odgovoriti, lag na 60 ili 144hz je identicno osjetan jer je recimo ovaj moj 60hz monitor od solidno brzih 12ms!
Evo trenutno igram Oblivion remastered i na recimo 100+fpsa kad upalis FG se osjeti minimalni lag no nista strasno, nekome ce to smetati nekome je ok!
To ti mijenjas misljenje, ovisno o grafickoj koju posjedujes ?!?!
Pogledaj sto si napisao u komentaru prije "Koristim uglavnom samo Dlss jer sam na 4k, fantasticna zamjena za klasicni aax4 a perfomanse i izgled top! Ostalo ne koristm jer kuzim i najmanji trzaj ili lag na bilo cemu!"
Odjednom je lag prestao smetati s nabavkom grafe koja podrzava x4. Joj, zivote, kako sami sebi skacete u usta. I slobodno udaraj i dalje TDove.

Mozda da ponovno procitas s razumijevanjem?
Inace frend koristi fg i njemu je to kao da je vidio isusa i boli ga ona stvar sto ima lag, kod njega je jos to jako izrazeno em zbog loseg misa i tastature i slabog gpu, no on uziva i nemisli mijenjati gpu za novi radi toga!
Nvidia je svojom RTX 5090, odnosno tvrdnjom da je "dvostruko jača" od RTX 4090 izazvala prilično žustre rasprave. Kao što vjerojatno znate, istina je da se Nvidijina tvrdnja odnosila na scenarij u kojem se koristi DLSS 4 uz novi 4X Frame generation. Stvarne performanse RTX 5090 bez tog "pomagala" su zapravo oko 30% bolje, što je daleko od deklariranog.
Sad je pitanje, budući da mnogi ovdje imamo novije grafičke kartice koje podržavaju neki oblik frame generationa, koristite li FG u igrama?
Također, ako imate neka mješovita iskustva (recimo da je odlično FG radio u jednoj igri dok je u drugoj bio nepozdan), zanima me koji su naslovi ispali najbolji i najlošiji za frame generation.