Tomee ned 22.9.2013 22:47

Pozdrav svima,

novi sam na forumima i ne razumijem se baš u sve detaljno pa molim da moderator doradi temu i prebaci gdje treba ako nisam dobro postavio.

 

Dakle da pređem odmah na problem.

Na dar sam dobio playstation 2, iza piše SCPH-75004, PAL, 6B. Za to znam da je bitno :D Inače je potpuno nov, nekorišten iako nije kupljen nedavno.

Po naljepnici garancije vidim da je kupljen u sophoslabu.

E sad moje dileme su sljedeće, u manualu nisam uspio naći rješenje. Probao sam igrati neke igre, khm kopije mojih originala koje sam iskopirao da bi

ih sačuvao ako me razumijete. Uspio sam pokrenuti samo Call of duty 3, neuspješno sam pokretao GTA SA (Disk read error), Gran Turismo 4 (dugi loading),

i sada čekam na God of war 2. Sumnjam da će radit no nebitno. Kako je ps apsolutno nov (nema ogrebotine, ništa) siguran sam da nije problem u laseru i sl.

Ukoliko je moguće, biste li mi mogli dati dodatne informacije, ne razumijem se nikako, dakle je li čipiran, hoću li moći pokrenuti svoje kopije originala,

ako ne, što trebam učiniti. I ako biste mi mogli reći još neki koristan savjet ili sl.

Ako neću moći to pokrenuti, biste li mi mogli reći kako da to uspijem, nije baš lako doći do originala s obzirom na starost konzole, a i ne bih htio u nekakve

troškove

Unaprijed zahvaljujem :)

Tomee ned 22.9.2013 22:55

Da se nadovežem, zaboravio sam spomenuti da sam pokretao i psone igre sa CD-Ra koje su bile također kopije originala. Bez greške su radile Duke Nukem i ISS...

 

Evo mali edit, uspio sam saznati da je je čipiran sa Matrix Infinity, v1.88, ako bi netko mogao objasniti više bio bih zahvalan.

KaeR pon 23.9.2013 07:20

Budući da je konzola nova, ne vjerujem da je problem u čitaču, ali treba malo paziti pri snimanju igara na DVD.

Poželjno je koristiti DVD-R (ne DVD+R, iako bi novije revizije PS2 konzole uredno to trebale čitati), koristiti kvalitetne medije (preporučujem Verbatim) i obavezno snimati pri maloj brzini (4x). Po sjećanju mislim da je upravo brzina snimanja bila ključni faktor uspjeha, barem na mojoj konzoli.

Alkaline pon 23.9.2013 11:46

Tako je, obrati pažnju na brzinu snimanja.

 

Matrix infinity je dobar čip, ali 1.88 nije najnovija verzija firmwarea (1.93).

Nadogradnja nije komplicirana, ali moraš biti 100% siguran da imaš originalan Matrix čip, a ne kopiju. Inače češ zbrikati čip.

 

GOW2 je dual layer igra i za nju češ morati upaliti DL opciju u configuration manageru (ako je ima na 1.88 verziji).

 

Ako nikako ne uspiješ pokrenuti igre ne očajavaj. PS2 homebrew zajednica je napravila odličan "OpenPS2Loader" koji omogučuje igranje ISO igara preko USB-a ili mreže sa PC-a.

Imaš detaljan tutorial na ovom forumu kako sve podesiti. Ako zapneš gdje slobodno pitaj u temi.

Tomee pon 23.9.2013 14:28

Hvala na brzim odgovorima ekipa!

 

Ovako sinoć sam do kasno u noć malo istraživao, i uspio naći način za ulazak u opcije infinitya.

Alkaline, Dual layer (DL) opcija se odnosi na ovo DVD9 DL support off/on??Ako da, ima tu opciju, također sam pročitao nešto da su razlike između v1.8 i v1.9 ne baš velike, međutim ne mogu jamčit za gore navedeni v1.93.

Uštedit ću si nešto dvda i za sada preskočiti gt4.

Ovako što se tiče samog snimanja, može li nero burning rom obaviti dobar posao preko recorder>burn image x2, ili x4. (što se dosadašnjih iskustava tiče COD 3 je radio na x8 i sve sam pokušao snimiti na nešto manje kvalitetnije DVD+R), i može li se to na philipsove dvd-r, našao sam ih cijenovno pristupačne.

 

Što se tiče mcboota, jako zanimljiva stvar. Zasad ću probati na klasični način sa cd, iako mi se ovo preko lokalne mreže čini jako, jako dobro. USB opcija mi se ne sviđa, iako se ne razumijem u ps, mislim da ne bih bio zadovoljan sa tim zbog eventualnog sporog čitanja sa usba i štekanja.

 

Još jednom hvala za brzu pomoć i strpljenje!