Igraće konzole

ps2 igrice na android boxu?

manfred1111 sri 8.5.2024 22:17

nisam znao na koji tocno topic
da odem pa sam tu zavrsio,
imam android box strong srt 420
i zanima me dal se na njemu mogu igrat playstation 2 igrice na emulatoru? Ako da koji emulator
da skinem na google playu , molim pomoc

manfred1111 čet 9.5.2024 15:14
OnTime kaže...
manfred1111 kaže...

aether sx2 kad upisem na google playu  na android boxu

ne pojavi mi se

Imaš ovdje.

https://aethersx2.net/#apk

znaci odem u android box na browser i upisem tu adresu i downloadam to i

to je to ili? laik sam,

ja u androidu na google playu od emulatora imam ppsspp - psp emulator,

retroarch,epsxe,retroarch plus,drastic ds emulator,

ja se vise ne sjecam, negdje prije 6 godina

sam probo jednom samo na laptopu igrat igrice preko emulatora,

znam da sam mogo ps1 igrice igrat,ali kada sam skinuo ps2

emulator i probo ps2 igre na njemu da nije sljakalo bilo je preusporeno, kako da znam da ce na mom android box uredjaju igre uopce radit mozda ce i na njemu bit usporene?

uredjaj je android box strong srt 420 

procito negdje da je za android box retroarch emulator za ps2, mada svasta na netu pise, to je bilo samo na jednoj

stranici, sjecam se da je epsxe bio za ps1, mene

najvise zanima da mogu igre poput fife ili nba igrat na android boxu

millennial pet 10.5.2024 13:09
manfred1111 kaže...
OnTime kaže...
manfred1111 kaže...

aether sx2 kad upisem na google playu  na android boxu

ne pojavi mi se

Imaš ovdje.

https://aethersx2.net/#apk

znaci odem u android box na browser i upisem tu adresu i downloadam to i

to je to ili? laik sam,

ja u androidu na google playu od emulatora imam ppsspp - psp emulator,

retroarch,epsxe,retroarch plus,drastic ds emulator,

ja se vise ne sjecam, negdje prije 6 godina

sam probo jednom samo na laptopu igrat igrice preko emulatora,

znam da sam mogo ps1 igrice igrat,ali kada sam skinuo ps2

emulator i probo ps2 igre na njemu da nije sljakalo bilo je preusporeno, kako da znam da ce na mom android box uredjaju igre uopce radit mozda ce i na njemu bit usporene?

uredjaj je android box strong srt 420 

procito negdje da je za android box retroarch emulator za ps2, mada svasta na netu pise, to je bilo samo na jednoj

stranici, sjecam se da je epsxe bio za ps1, mene

najvise zanima da mogu igre poput fife ili nba igrat na android boxu

nisam siguran da će ti taj box vrtiti PS2 emulator.

osobno koristim retroarch, lako je povezati PS gamepad s njim i sve radi kako treba.

https://docs.libretro.com/library/pcsx2/

taj tvoj box je u rangu ovog, ima više RAMa, ali okvirno možeš vidjeti što ovaj sve može pokrenuti

https://billys-toybox.com/products/handheld-go-super

manfred1111 pet 10.5.2024 15:45

znaci onda da ne isprobavam
ps2 na njemu?
moze jos jedno pitanje
iduco tjedan mi stize nesto bolji android box nokia 8010,
dal je na njemu situacija
drukcija ili?
ak moze kratka uputstva ,kad skinem
emulator na box kako igricu ubacit
na njega i u kojem formatu? dal moze
preko usb stika?

pongy75 pet 10.5.2024 18:06

Bolje je uložiti, ako se može, u nekakav mini-pc, tipa Intel-NUC. Za cca. 400€ se može dobiti solidan i3 sa 256 GB SSD-a i 16 GB RAM-a. Osobno imam takvu konfu, ŽDERE sve emulatore (MAME, ps1, ps2, wii, switch, amiga, sega konzole, x-box 1). Instaliraš i KODI, imaš sve u kompletu. Android je preslab za bilo kakve ozbiljnije emulatore, barem iz mog iskustva.

nbdy32 čet 16.5.2024 10:03

A PS1 i PS2 može kupiti za 50€ oba ....

Modati ih i ajmo gušt ....

PS2 igre može i sa USB-a igrati ....

Ne kužim uopće koji je princip forsanja emulatora i takvih stvari, kada su originali puno jeftiniji ....

manfred1111 ned 22.9.2024 20:25

moze jos jedno pitanje vezano
uz specifikacije pca (neznam dal sam na pravom topicu), prije sam si znao skinut playstation 1 emulator za pc i igrat playstation 1 igrice na laptopu
(i snes igrice na super nintendo emulatoru) i sve je bilo ok, a kada sam skinuo playstation 2 igrice i probao igrat psx2 igrice bilo je nemoguce posto bi slika na igrici bila onako skroz usporena, pa me interesira kakve bi specifikacije novi laptop kojeg planiram kupit trebao imat pa da na njemu mogu i playstation 4 igrice normalno igrat na emulatoru za playstation 4 kao sto sam igrao na emulatoru za psx1, znaci kolka bi trebala bit ram memorija laptopa, koji procesor itd...,unaprijed hvalana odgovoru

SolidSnakeCRO pon 23.9.2024 01:28

Glavna činjenica je da je PlayStation 4 emulator u vrlo ranoj fazi razvoja i može pokrenuti samo jednostavne 2D igrice. Nitko ti ne može reći koji laptop kupiti za igranje PS4 3D igara u budućnosti jer to će uvelike ovisiti o razvoju emulatora.

manfred1111 pon 23.9.2024 02:34
SolidSnakeCRO kaže...

Glavna činjenica je da je PlayStation 4 emulator u vrlo ranoj fazi razvoja i može pokrenuti samo jednostavne 2D igrice. Nitko ti ne može reći koji laptop kupiti za igranje PS4 3D igara u budućnosti jer to će uvelike ovisiti o razvoju emulatora.

pa dobro postoji li neki pc (mislim kakve specifikacije treba imat) na kojem

se barem playstation 3 igrice mogu igrat ?

I one su mi dovoljne ak vec ne mogu psx 4 igrice igrat, znaci

da ako kupim takav laptoo da mogu biti siguran da ce psx3 igrice na njemu 

radit kako treba?

manfred1111 pon 23.9.2024 11:54

a recite mi posto se ne kuzim koji laptop ima takve 

specifikacije? mozete li mi iz nekog pc shopa (hg spot,

svijet medija ili slicno) nac neki laptop da nije preskup

i ima takve karakteristike? ak moze link tu da mi posaljete, neki na kojem ce psx3 igrice i emulator sigurno sljakat kak treba? kak da nadjem laptop koji ima takve specifikacije?

ja se ne kuzim pa me interesira ako kupim konzolu

psx3 dal na njoj mogu igrat samo orginalne igrice

ili mogu nekako igrat ove koje skinem na pcu za emulator na onim stranicama kao sto su psx3 rom download i slicno? dal mogu nekak njih igrat na konzoli

kao sto sam prije skidao muziku u mp3 pa prebacim na usb stik ili sprzim na cd pa to onda ubacim u hifi liniju?

moram napomenut da na svom laptopu nemam utor

za cd, sjecam se krajem 90ih sam imao psx1 i bili su

ak se dobro sjecam neki chipovi na kojem sam imao

igrice kopirane

MGloc pon 23.9.2024 12:09

Ovako nesto

Osobno ne bi dao 1000e za gaming laptop da bi igrao PS3 igre na njemu, bolje kupit ps3 za 100-200e i odigrat sta ti se igra...Upitno je kako ce to radit i na ovom laptopu ali uz frame gen mislim da bi trebalo biti ok iako je 30fpsa igranje patnja sama po sebi.

fer-de-lance pon 23.9.2024 12:25
SolidSnakeCRO kaže...

Premda, ShadPS4 jako brzo napreduje...

MGloc kaže...

Ovako nesto

Osobno ne bi dao 1000e za gaming laptop da bi igrao PS3 igre na njemu, bolje kupit ps3 za 100-200e i odigrat sta ti se igra...Upitno je kako ce to radit i na ovom laptopu ali uz frame gen mislim da bi trebalo biti ok iako je 30fpsa igranje patnja sama po sebi.

Ma, PS3 igre emulira na bilo čemu novijem (lako se spusti reza ako trokira), osim par igara koje su iznimke (ali te ne rade dobro na ničemu).

Uglavnom, ako već ide na emulatore, onda bolje laptop izbjegavat i uzeti normalni desktop PC.

MGloc pon 23.9.2024 12:28
fer-de-lance kaže...
SolidSnakeCRO kaže...

Premda, ShadPS4 jako brzo napreduje...

MGloc kaže...

Ovako nesto

Ma, PS3 igre emulira na bilo čemu novijem (lako se spusti reza ako trokira), osim par igara koje su iznimke (ali te ne rade dobro na ničemu).

Uglavnom, ako već ide na emulatore, onda bolje laptop izbjegavat i uzeti normalni desktop PC.

Nisam probao, tako da eto ako govoris iz iskustva.Prije dok sam gledao na youtbe vrtilo se na 3700x i RX 6800 bez problema...

fer-de-lance pon 23.9.2024 12:40

Da, većina igara bez problema na bilo čemu novijem.

Ja sam igrao (doduše Personu 5 koja nije jako zahtjevna) na Athlonu 200GE i njegovoj integrirki, i to je išlo 15-30 FPS, s tim da su dipovi bili kod shader compilationa, bez toga bi bilo puno normalnije.

Ali kad je kompajliralo shadere, skoro pa normalno igrivo.

Tak da normalni prosječni PC današnjeg doba vrti RPCS3 na 4K u 120 FPS-a bez problema (nekaj tipa 4060 kao što si napisao, s tim da emulatori jako pate na procesor, AVX512 je praktički obavezan za RPCS3).

manfred1111 pon 23.9.2024 12:57

niste mi ono najbitnije napisali

ak kupim psx3 konzolu

dal mogu na nju nekak instalirat psx3 emulator i onda one igrice koje skinem s neta igrat na konzoli?

ako da , kak se instalira emulator na psx3 konzoli,

dal je komplicirano?

ak mogu emulator na konzolu instalirat i igrat one skinute igrice besplatne

sa neta, tako mi je puno jeftinije, nema potrebe onda da pc kupujem

manfred1111 pon 23.9.2024 13:42

sta znaci jailbreakat?

znaci onda bi orginalne igrice trebao kupovat i jedino

bi njih mogao igrat na konzoli a one koje se skinu za

emulator njih ne bi mogao igrat?

dal postoji ikakva mogucnost da te koje skinem na pcu igram na konzoli?

fer-de-lance pon 23.9.2024 14:35

Da, jedino ako jailbreak na konzoli napraviš.

A to ne možeš na svakoj i ne možeš sve verzije softvera.

Uglavnom, ako kupuješ ps3 gledaj neki koji se može jailbreakat, ili neki koji već je.

Ali onda je vjerovatno i cijena takvima malo veća.

manfred1111 pon 23.9.2024 15:34

ja o tom pojma nemam,

kako mogu znat na kojem se moze jailbreakat ili koji vec je jailbreakan?

dal je to komplicirano za napravit?

kolko vremena bi mi trebalo to za napravit?

dal imaju novi modeli psx3 koji su jailbreakani znaci ne rabljeni?

ja sam laik sto se toga tice, dal bi mogo ako ga kupim

vas upitat znaci da mi upute dajete kako to napravit?

vidim da youtube video di je opis jailbreaka psx3 traje svaki preko pola 

sata znaci da je komplicirano vjerojatno