Igraće konzole

Portal/app za kupovinu/prodaju rabljenih igara

congo čet 9.3.2023 14:09

Da li postoji ovako nesto kod nas?

Kupio sam konzolu nedavno, i sad me zanima kako doci do rabljenih igara na pouzdan nacin.

Opcije osim facebooka kojeg ne koristim su forumi i njuskalo. U sva tri slucaja nitko i nista ne garantira da cu dobiti igru kad posaljem novce nekom random covjeku. A 40-50 eura nije malo za izgubit.

ZASTO NEMA (?) neki servis sa sustavom ocjenjivanja korisnika i transakcija gdje bi se moglo kupovati polovne igre? Onako bas napravljen za igre, i PC i PS i XBOX... nove, polovne, stare, ovake, onake...

Evo ideja nekome, moze i BUGu, dajte napravite tako nesto! :) Hvala.

Ako imate neku preporuku kako sigurno kupiti polovne igre za PS, samo pisite.

Damir22 čet 9.3.2023 14:14

Nema zato sto smo premalo trziste, ove potrebe koje postoje za prodaju/kupovinu pokriva njuskalo/face/forum/privatna prodaja.

A rizik,.pa cuj, nitko se nece postaviti u ulogu jamca (mislim na neku platformu ili nesto), koje ce nadoknadjivati stetu ako netko nekoga izradi i prevari. Tko lud bi se prihvatio toga za nase trziste i kolicine.....

A sustav ocjenjivanja isto nista puno ne znaci, samo znaci da nekog nije zayebao, ne znaci da tebe nece.

A i kod nas, evo bug ima pohvale i kritike kupovine preko oglasa, no, od svega sto se proda/kupi/mjenja, tu i tamo neko nesto napise, pohvali nekoga.....

congo čet 9.3.2023 14:32

Razumijem ovo sa malim trzistem, ali evo imamo primjer aukcije.hr gdje postoji sustav ocjenjivanja i to funkcionira dosta dobro i vec dosta dugo.

Nije nuzno da bude specijaliziran, nebi imao nista protiv da Njuskalo ima ocjene, ali nema. I nije nuzno da bude nas, moze samo podrzavati nasu regiju, recimo kao ebay.hr ili tako nesto.

Na bug forumu vidim da ima igara, ali to na kapaljku stize i ako je ok cijena ode odmah.

Ako ima tko preporuku za facebook grupu, dajte. Ne koristim ga inace, ali mogao bi u ovom slucaju.