Pitanjce

Na većinu pitanja koja si pitao, odgovor moraš dati sam. Želiš li raditi frontend ili backend? DevOps, možda?
Gdje želiš raditi nakon što se obrazuješ, u kojoj i kakvoj firmi?
Ima li koja IT firma u tvojoj blizini? Ako ima, raspitaj se primaju li ljude i čime se bave. Pametnije je raditi u susjedstvu, nego putovati 100 km dnevno. Raditi od kuće ne bi trebao biti opcija za početak jer home office je, generalno govoreći, pakao za juniore.
Edukaciju možeš odraditi sam, jer imaš praktički sve online. Ali prvo se detaljno informiraj o poslu kojeg želiš raditi. Ti si, bez uvrede, krenuo grlom u jagode (barem tako zaključujem iz tvog pitanja). Bez pravih informacija ćeš lutati, plaćati kojekakve tečajeve i generalno gubiti vrijeme i novac.
Pa zato, ako imaš neko konkretno pitanje, PITAJ.

Gdje želiš raditi nakon što se obrazuješ, u kojoj i kakvoj firmi?
Ima li koja IT firma u tvojoj blizini? Ako ima, raspitaj se primaju li ljude i čime se bave. Pametnije je raditi u susjedstvu, nego putovati 100 km dnevno. Raditi od kuće ne bi trebao biti opcija za početak jer home office je, generalno govoreći, pakao za juniore.
Edukaciju možeš odraditi sam, jer imaš praktički sve online. Ali prvo se detaljno informiraj o poslu kojeg želiš raditi. Ti si, bez uvrede, krenuo grlom u jagode (barem tako zaključujem iz tvog pitanja). Bez pravih informacija ćeš lutati, plaćati kojekakve tečajeve i generalno gubiti vrijeme i novac.
Pa zato, ako imaš neko konkretno pitanje, PITAJ.
Pozdrav,
Sve ok, vidim da je poprilično općenito pitanje. Ovako, radim kao serviser u firmi koja se bavi servisom bankarske opreme (ne bankomata), ali osim toga se bavi i instalacijom punionica za el. aute i sl. U prijevodu, više je elektrotehnika. Moje je pitanje u biti kako da nadogradim postojeće znanje jer se u poslu dosta bavim remote spajanjem na računala i sustave koji upravljaju tim istim stvarima. Zanima me u kojem smjeru da krenem. Možda mrežna arhitektura?
Eto, nadam se da sam bio mrvicu jasniji.
Pozdrav ljudi!
Htio bi otići na edukaciju za IT, odnosno cjeloživotnu edukaciju. Završio sam srednju elektrotehniču školu. Posao mi nije direktno vezan za IT, ali imam dosta remote spajanja na druga računala i sustave da se ne mora nužno doći na lokaciju. Rad na računalu znam, ali moje pitanje glasi: S čim da počnem, s kojom edukacijom? HTML i izrade web stranica? Možda Python? Mrežna arhitektura ili kako se već to stručno zove? S obzirom da živim u Rijeci gdje bi to mogao odraditi (edukaciju)?
Hvala unaprijed