Grafički programi

Program za crtanje koji se lako uči

robertini pon 24.1.2022 12:26

Nudi mi se posao u A1 kao administrator fiksnih mreza.

Kao jedan od uvjeta traze poznavanje nekog od programa za tehn.crtanje. Istrazivao sam Autocad iz 2019 i ne cini se strasan, samo je dosta opsezan. Ima li neki drugi sličan program koji se lako uci?

ihush sub 29.1.2022 11:36

-lakoća učenja? sve je isto, gui+klikanje.. dok mogućnosti stvaraju kompleksnost tj ono što je teže naučiti je kad nudi više, npr acad kao osnova ima razne dodatke-proširenja za različite struke-grane, npr građevine, mehanika, elektronika.. svaka ogromna grana za sebe. + mogućnosit programiranja kao lisp..

-ako ti acad ne izgleda težak, tad je sve ostalo jednako ili lakše.. nema što biti teže tj sve je stvar klikanja miša. .. razlika, neki mali-ograničeni program će biti 'lakši' naprosto manje opcija-alata u alatnoj traci i već brže radiš ili lakše-brže pronađeš traženo (gubljenje vremena u početku dok ne znaš napamet ili tipkovničke kratice). Kao da uspoređujemo čitanje tanke-debele knjige.. čitanje je isto, jednako teško-lako, ali deblju čitaš duže, čista fizika na djelu :)

 

-cijena, komercijala... a1 i takve firme si mogu priuštiti kupnju acad i sl licenci, no pitanje što koriste, tad se ti prilagodiš ne oni tebi..

-cijena, tad često biraš nešto free ili open, npr sketchup-free.. ne zato jer je bolji, nego jer je free... a u osnovi je sve isto, kao učit voziti auto i vozačka.

-visio je dio mso+dodatak+licenca, skuplji.. opet firme kao a1 ga imaju (licence).. kao što imaju za win-mso.. pa to u visiu recimo vjerojatno možeš + ms dominira desktopima pa alternativa nešto s linuxa nije baš neki izbor..

-za razne specijalizacije imaš ostale cad-programe, arhicad, robocad, corpus, .. svašta, npr corpus se koristi u drvnoj za namještaj, često se korsite par-dva programa npr arhi+skečap.. možda zbog klijenata-ponuda, možda zbog licenci.. jer su 'pravi' preskupi za male firme, no ako im biz ide uredno ipak ih na kraju kupe.. uz problem verzije-aktivacije pa kupuješ svakih par godina novo mada i staro zadovoljava jer imaš novo računalo i trebaš novu instalaciju ali više nema aktivacijskog servera za legalne licence.. i tad kupiš novo a sve je više desetaka tisuća kuna..

push ned 30.1.2022 13:09

A neki i stavljaju luk u ćevape.

Jedino što autor to ne pita.

 

Visio i DIA su jednostavniji i često se koriste za prikaz topologije mreže.

Može se i Cisco packettraceru, ali  nisam siguran da je jednostavnije. Meni nije.

 

Ako pak treba dokumentirati kako se provlače instalacije u zgradama ili

po ulicama, što li već bude radio, onda mu je alat uglavnom zadan,

jer će vjerojatno dobit tlocrt zgrade ili geodtski plan.