Grafički programi

Instalacija Catia-e na Win 10

Femilano čet 14.3.2019 00:21

 Catia v5r21 64 bitna na 64 bitne winse 10 ne prolazi. Prilikom instalacije primam poruku da je orbixd.exe blokirao firewall. Nakon što ga odblokiram, dovršim instalaciju i sve prođe naoko u redu.

Kod pokretanja programa, kratko vrijeme izgleda da se program pokrenuo i onda se ništa ne dešava. Ne javlja nikakvu grešku.

 

Na poslu imam instaliranu na win7 32 bitnu Catiu v5r21, a kući v5r20 64 bitnu na win 10. Crteže rađene kod kuće ne mogu otvoriti na poslu. 

Zbog toga sam nastojao instalirati 64 bitnu verziju istog programa kao na poslu, pošto 32 bitna ne prolazi (o čemu sam ranije tražio pomoć, ali pomoći i nije bilo).

Da li se nekako mogu otvarati i uređivati crteži na starijoj verziji programa? 

Ako ne, na koji način da pokrenem novo instalirani program. (isti program se bez problema instalira na win7).

Montarinari sri 20.3.2019 10:57

Probaj deinstalirati Catiu kompletno... Ugasi "Real time protection" pod "Virus & Threat protection settings". Isto napravi sa Firewallom.

 

Provjeri da li ti je pod "App & browser control" namješteno na "Warn" za aplikacije, da ti automatski inače ne ubija procese.

 

Onda instaliraj Catiu, te pod "Virus & Threat protection settings" dodaj orbixd.exe u Exclusions (prvo nađi di ga je Catia stavila na disku ofkors).

 

Javi dal je proradilo ;)