NVIDIA Lovelace 40xx

U radeonu su sada osmislili ground breaking tech takozvanog nepotpunog prikazivanja objekata na slici putem AI formule zarad vecih performansi, samo steta da zahtjeva toliko potrošnje iz grafi...
A dobro sad kilovat sim tam kao da je bitno. Uzmeš 6950xt i 1200w platinum i uštediš na grafičkoj ali ti zato napajanje i potrošnja izbije 4090 za dvije do tri godine.
Navodno ima neke spajkove od 1kw .

U radeonu su sada osmislili ground breaking tech takozvanog nepotpunog prikazivanja objekata na slici putem AI formule zarad vecih performansi, samo steta da zahtjeva toliko potrošnje iz grafi...
A dobro sad kilovat sim tam kao da je bitno. Uzmeš 6950xt i 1200w platinum i uštediš na grafičkoj ali ti zato napajanje i potrošnja izbije 4090 za dvije do tri godine.
Navodno ima neke spajkove od 1kw .
Buahahahahahhaha

Na ovom video izgleda jako puno ghosting-a na interface-u???? Pogledajte malo lijevo i desno u kutevima dolje!

Dečki, nemojte se zajebavat sa armadom. Oni su prvi imali colorblind mode kao nusprodukt drivera, a ne opcije video postavkama. Mogu mislit forumaša i Kanta kako se vozaju kroz neki mulj u Starfildu i onda nemaju gdje sletjeti jer im fali planeta u igri koja je striktno građena za njihove brusilice u kućištima, haha

What about microstutter..?

Aj priznaj, kolko si puta danas digao fidovku?

Fulao si, CPU 65 w, GPU 200 w...ne kupujem ja drloge.
Si vidio napredni FG efekt

Ti to ni ne primjetiš tebi je sve isto galaksija više manje. Nasmiješ me pošteno. Ali markus me izbio

Ti to ni ne primjetiš tebi je sve isto galaksija više manje. Nasmiješ me pošteno. Ali markus me izbio
A kaj ti znaš. nisi digo nos dalje od battlefielda koji ti niš ne valja i sam to igraš po cijele dane

A kaj ti znaš. nisi digo nos dalje od battlefielda koji ti niš ne valja i sam to igraš po cijele dane
Istina Samo udaram bf koji ovakav valja više nego sve ostalo. Ništa me više ne može taknit nema igre koja mi se igra sve sam probao. Zadnje me jedino metro exodus dirnio.
Žao mi za nju da nisam imao neku jaču nevidiju rtx4000 da upalim RT na max. Eto zato je dobro imat nevidiju nikad ne znaš.

Danas stigla bratu MSI RTX 4070Ti Gaming X Trio pa si dao posla i starom pokupit graficku i sebi iz HTPC-a gtx 1050 da sve ocistim i poslozim
Evo moje dinastije Nvidia grafi u obitelji... Msi gtx 1050 2GB, Gigabyte rtx 2060, EVGA GTX 1080Ti, MSI RTX 4070Ti i moja RTX 4090 u sistemu

Istina Samo udaram bf koji ovakav valja više nego sve ostalo. Ništa me više ne može taknit nema igre koja mi se igra sve sam probao. Zadnje me jedino metro exodus dirnio.
Jebiga, onda si pri kraju gameskog života....nemaš više okus za hranu, sve ti je bljutavo. Penzija.

U igrama sam baš izbirljiv inače bio zato akd mi uleti tako neka po guštu a ima dobar reytrejs bit će mi žao što nemam nevidiju. Treba migrirat na lovelace dati guze kožnjaku.

Tako i ja. Sve instaliram, ali 90% vremena igram 2 igre. Sad mi je trenutno BG3 takav gušt da boli. Osim toga BF1 i 5, te Total War koji mi je nakon par tisuća sati već pomalo dopizdio.
Jacked, MSI gamingX je i dalje najseksi kartica ikad izdana.

Malo mi je mutno jel moš izoštrit ?
Ili isključi FSR...

Ili isključi FSR...
Haha, kak je tek meni na 4k?

Ili isključi FSR...
ctrl+++++

Ili isključi FSR...
ctrl+++++
Kao intel 14nm+++++

Ili isključi FSR...
Mogu, AMD ima odličan sharpening, trenutno je samo na 30%

Ili isključi FSR...

Nvidia Hints at DLSS 10 Delivering Full Neural Rendering, Potentially Replacing Rasterization and Ray Tracing
Kao šta rekoh, Nvidia-in fokus je u fullu na RT i non raster izvođenju kao i popratnim featurima i tehnologijama za hardversko ubrzanje. Zna se šta je sell point i na sta se vec godinama fokusiraju, a vjerojatno ce vec na rtx 6000 seriji biti raster potpuno maknut u drugi plan a sve biti pogonjeno Tensor i RT jezgrama uz AI algoritme
I onda se slatko nasmijem kad razni skorojevići spominju sabirnice i slicne gluposti kao sellpoint i bitan razlog u dizanju cijene

Nvidia Hints at DLSS 10 Delivering Full Neural Rendering, Potentially Replacing Rasterization and Ray Tracing
Kao šta rekoh, Nvidia-in fokus je u fullu na RT i non raster izvođenju kao i popratnim featurima i tehnologijama za hardversko ubrzanje. Zna se šta je sell point i na sta se vec godinama fokusiraju, a vjerojatno ce vec na rtx 6000 seriji biti raster potpuno maknut u drugi plan a sve biti pogonjeno Tensor i RT jezgrama uz AI algoritme
I onda se slatko nasmijem kad razni skorojevići spominju sabirnice i slicne gluposti kao sellpoint i bitan razlog u dizanju cijene
Ako nema 24gb vrama za kurac je sve.

Ako nema 24gb vrama za kurac je sve.
Znači render na 1080p i onda sa AI upskejlaj sve do 16K, milina... istina puno lakše je i jeftinije nego gurat cijeli razvoj u sam GPU... pogotovo kad držiš 80% tržišta.

Nisi me kužnio:
Ma to je letilo na komentar od Jacked, krivo sam citirao :)
Ali šteta da Nvidia sama dirigira smjer tamo gdje njima paše a ostali samo pokušavaju sljedit i to neuspješno....

Znači render na 1080p i onda sa AI upskejlaj sve do 16K, milina... istina puno lakše je i jeftinije nego gurat cijeli razvoj u sam GPU... pogotovo kad držiš 80% tržišta.
Pa znas kako se kaze "um caruje snaga klade valja" tako i u tehnologiji i generalno u razvoju covjecanstva, razvijaju se naprednije i bolje metode koje trose manje resursa za isti posao. Pošto DLSS u pravilu izgleda bolje od native a daje i ogroman boost spram istog naravno da se ide u tome smjeru, kao i razvijanju novih tehnologija kao RT koji dodatno pojacavaju grafiku.
Cisti primjer zasto je Nvidia zbog pristpa i terminologije koju sam ti napisao tu gdje je i zasto ce sve vise se odvajati od Radeona je kad pogledas sam dizajn čipova gdje rtx 4070ti i rtx 4080 imaju skoro duplo manji die za iste performanse rx 7900xt/xtx pandana, a istovremeno i troše po 30% manje energije, a o RT performansama žali bože uspoređivat

Pa znas kako se kaze "um caruje snaga klade valja" tako i u tehnologiji i generalno u razvoju covjecanstva, razvijaju se naprednije i bolje metode koje trose manje resursa za isti posao. Pošto DLSS u pravilu izgleda bolje od native a daje i ogroman boost spram istog naravno da se ide u tome smjeru, kao i razvijanju novih tehnologija kao RT koji dodatno pojacavaju grafiku.
Cisti primjer zasto je Nvidia zbog pristpa i terminologije koju sam ti napisao tu gdje je i zasto ce sve vise se odvajati od Radeona je kad pogledas sam dizajn čipova gdje rtx 4070ti i rtx 4080 imaju skoro duplo manji die za iste performanse rx 7900xt/xtx pandana, a istovremeno i troše po 30% manje energije, a o RT performansama žali bože uspoređivat
Dlss ne izgleda u pravilu bolje od native... Možda ray reconstruction, koji opet sa sobom povlači ghosting i latenciju, ali ajde to se može peglat novim iteracijama. No da dlss izgleda bolje od native, jbga - nije.
O die sizeu i potrošnji - to je isto djelomično točno. Die size nije duplo, pa ni "skoro" duplo manji na rtxicama (AD103 vs Navi31 - 379vs529mm2). I valja napomenit da MCD kod navi31 koristi 6nm proces, koji sigurno ne pomaže kod potrošnje, ali pomaže kod smanjivanju cijene grafičke kartice u konačnici za približno iste rasterized performanse (4080vs7900xtx).
U konačnici, sve ove tehnologije oko upscalinga i ai su dobre... ali samo ako zeleni imaju konkurenciju. A imaju je u svim segmentima osim u samom vrhu ponude.