Grafičke kartice

Kako postavit laptop na 165hz?

Angelo97 sri 23.10.2024 00:01

Pozdrav ekipica, cura je jucer kupila novi gaming laptop koji podrzava 165hz. Skinuo sam geforce experience i stavio najnovije drivere medjutim nigdje ne vidim opciju za prebacivanje osvjezenje ekrana. Takodjer mi se nvidia control panel nije sam instalirao, pa sam je morao sam downloadat no kad je otvorim fale display settingsi. U windows 11 postavkama zaslona isto ne vidim opciju za promijenu osvjezenja ekrana. Molim savjet ako neko zna.

Cryogenic sri 23.10.2024 00:06
Angelo97 kaže...

Pozdrav ekipica, cura je jucer kupila novi gaming laptop koji podrzava 165hz. Skinuo sam geforce experience i stavio najnovije drivere medjutim nigdje ne vidim opciju za prebacivanje osvjezenje ekrana. Takodjer mi se nvidia control panel nije sam instalirao, pa sam je morao sam downloadat no kad je otvorim fale display settingsi. U windows 11 postavkama zaslona isto ne vidim opciju za promijenu osvjezenja ekrana. Molim savjet ako neko zna.

Settings > Display > Advanced Display / Choose a Refresh rate.

Angelo97 čet 24.10.2024 03:47

Na kraju sam skinuo lenovo vantage i preko toga namjestio da laptop koristi primarno nvidiu, a ne integrusu i nakon toga su se pojavili display settingsi u nvidia control panelu i osvjezenje ekrana se automatski prebacilo na 165hz. Tako da rijeseno! 

zzib čet 24.10.2024 13:16
Angelo97 kaže...

Na kraju sam skinuo lenovo vantage i preko toga namjestio da laptop koristi primarno nvidiu, a ne integrusu i nakon toga su se pojavili display settingsi u nvidia control panelu i osvjezenje ekrana se automatski prebacilo na 165hz. Tako da rijeseno! 

Ne vidim tu opciju u Lenovo Vantage, gdje se nalazi?

Angelo97 čet 24.10.2024 14:11
zzib kaže...
Angelo97 kaže...

Ne vidim tu opciju u Lenovo Vantage, gdje se nalazi?

Odmah kad otvoris program s desne strane prozora ti ima nesto tipa graficki rad i po defaultu je postavljeno na hibridni, i onda kad malo skrolas imas opciju za prebacit na pravi gpu

zzib čet 24.10.2024 17:09
Angelo97 kaže...
 Odmah kad otvoris program s desne strane prozora ti ima nesto tipa graficki rad i po defaultu je postavljeno na hibridni, i onda kad malo skrolas imas opciju za prebacit na pravi gpu

Hvala. Na žalost nema. Način rada GPU-a:

1. Hibridni način (default)

2. Samo hibridni iGPU

3. Hibridni automatski

Angelo97 sri 30.10.2024 01:26
zzib kaže...
Angelo97 kaže...

Hvala. Na žalost nema. Način rada GPU-a:

1. Hibridni način (default)

2. Samo hibridni iGPU

3. Hibridni automatski

Oprosti na kasnom javljanju, ali bojim se da ne bi znao pomoci posto je meni vidljivo bilo po defaultu odmah. Jedino da updejtas drivere za graficku i ostale moguce standardne procedure. Koji je model laptopa?