Asus 295 GTX

Evo neki dan sam dobio novu asusicu pa sam ju sklopio u novo kuciste koje mi se odmah svidjelo čim sam ga vidio u Bugu :)
Dakle driveri su najnoviji od Nvidie, grafička je na default postavkama...procesor je malo lagano clockan...Odmah da Vas pitam zasto mi CpuZ pokazuje da malo radi na 2000 mhz pa na 2500 ? Jel to tako mora ili šta?
Dakle evo par slikica i benchmarking. Ja sam super zadovoljan sa grafičkom , osim što se čuju neki čudni zvukovi iz nje kad se vrte 3d aplikacije...kao da nešto cvrči i cvili !!
CPU: q9300
mbo : Asus P5KC
GPU: Nvidia 295 GTX (Asus)
ram : Transcend DDR 3 1333mhz
Napajenje : asus 550W
evo par slika...

i ja se nadam da ćće prestati cvrččati jer sam jednom imao nvida 6600 GT i bila je ista situacija sa cvrččanjem a kasnije je prestala. PS: idem sad u bios napraviti to i još testirati u 3d mark vantage . hvala

Kak je ta kartica mogla dobit 15316 3dmarksa ja mislim da bi mogla bolje

Kak je ta kartica mogla dobit 15316 3dmarksa ja mislim da bi mogla bolje

Ma, meni se čini da je ipak to malo premalen rezultat!!! Ja sa XFX 8800, E4400 (klokan na 3150) dobijem 11500!!

i nadam se da je ukljucio i 8pinski i 6 pinski u grafu
http://www.bug.hr/_cache/1a265e21d215cbc4ec2eba97db918023.jpg oba trebaju biti ukljucena

Da nekako si premali score dobio. Digni taj proc gore ide to fino...
eh kad bi na mojoj 4870x2 ti utori za struju bili pametno jedan kraj drugog, a ne da je jedan na pol grafe, a drugi nakraju :D

pa za clock ce dobit samo 500 bodova... to me toxic naucio :)

toxic, moraš naučiti što znači izraz "off topic" == skretanje s teme, post koji s temom nema nikakve veze. Stoga, korisnik nije napisao ništa "off-topic".

aha ja sam mislio 500 za proc 500 za grafu jer su tamo bile rasprave o raznim konfama.... i njihovim scorovima

toxic, moraš naučiti što znači izraz "off topic" == skretanje s teme, post koji s temom nema nikakve veze. Stoga, korisnik nije napisao ništa "off-topic".

aha ja sam mislio 500 za proc 500 za grafu jer su tamo bile rasprave o raznim konfama.... i njihovim scorovima

Ajd ne napuhavajte se opet obadvojica.
Sad nisam na poslu.
Nemora bit još jedna tema zakljucana bez veze

onda se ja ispricavam jer sam pogrijesio i mislio sam da je tako jer sam ja amd spustio s 3.1 na 3 na 8800 gt pa sam dobio 300 bodova manji score, moja isprika

i nadam se da je ukljucio i 8pinski i 6 pinski u grafu
http://www.bug.hr/_cache/1a265e21d215cbc4ec2eba97db918023.jpg oba trebaju biti ukljucena

onda se ja ispricavam jer sam pogrijesio i mislio sam da je tako jer sam ja amd spustio s 3.1 na 3 na 8800 gt pa sam dobio 300 bodova manji score, moja isprika

cpu scaling sa gtx295

tu se vidi snaga i7 procesora di ja menje vise fps jednak na skoro svim testovima i frkvencijama.. a kod ostalih pogotovo kod amd-a (dual core) fps najvise skalira i jako ovisi o frkvenciji procesora.. dery mozes otvorit temu neku a ovdje cemo o ovoj grafickoj

zahvaljujem na objasnjenju, a kako njegov q9300 ne iskoristava 295?

Evo pricekajte samo 5-10min da vam stavim par slicica u 3dmarku sa hd4870, sa athlonom na razl. frekvama i phenomom na 2 razl frekve, i mislim da je grafa svugdje stock...
To je jedan ogroman raspon od 16500- 8000 poena.

ma hajde ljudi 3d mark i tako nema neke logike....bitno da sam ja vidio da mi u igrama sve radi i više nego duplo brže od Radeona 4870 i osjetno brže od 4870x2 jer sam je imao par dana kod sebe.
Večeras čemo Vantage odvrtiti tamo bi situacija morala biti jasnija :)

@ Sada nexeem neznam pravu razliku osim u kolicinama jezgr i memorijskoj porpusnosti izmedu i7 i core 2 duo i quadima. tako da u tom slucaju sigurno vise znas o meni.. Ja gledam sami takt proceosra ne zanima me dubina toga svega..
no objasni mi ovo..
Cod4. proc default fps otkljucan do 250. fps nije fixan znaci pada i varira izmedju 100 i 250 stalno.. proc klokan na 3.0ghz fps je vec puno stabilniji od 200-250 stalno klok na 3.6 fps je fixan.. to se tice svih mp igara objasni mi to?
Evo neki dan sam dobio novu asusicu pa sam ju sklopio u novo kuciste koje mi se odmah svidjelo čim sam ga vidio u Bugu :)
Dakle driveri su najnoviji od Nvidie, grafička je na default postavkama...procesor je malo lagano clockan...Odmah da Vas pitam zasto mi CpuZ pokazuje da malo radi na 2000 mhz pa na 2500 ? Jel to tako mora ili šta?
Dakle evo par slikica i benchmarking. Ja sam super zadovoljan sa grafičkom , osim što se čuju neki čudni zvukovi iz nje kad se vrte 3d aplikacije...kao da nešto cvrči i cvili !!
CPU: q9300
mbo : Asus P5KC
GPU: Nvidia 295 GTX (Asus)
ram : Transcend DDR 3 1333mhz
Napajenje : asus 550W
evo par slika...
PS: na 8500 CPU score je 200 markova veči... Večeras ću staviti rezultat sa 3d mark Vantage