Pomoć oko odabira fotoaparata

Evo, ja ti preporučam ovaj Pentax.
- https://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/pentax-kx-oglas-29026456
Sve je napisano na predhodnoj stranici o preporuci.
I hvala ti na TD.

Pozdrav,
Koji fotic DSLR kupiti od cca 1500kn, što manje to bolje.
Fotkanje potreta, prirode, pejzaža, grada itd. Klasika za početnika.
Hvala!
E i da, njuskalo/polovno je u pitanju.
Mobitel ti je više nego dosta za početnika, a novce potroši na npr put na neku destinaciju :)

Kakav mobitel ?
Tu za 1500 kuna dobije sve što mu treba.
1500 kuna ljudi, dobije fotoaparat, stakla od 18-55 i 70-300mm, bljeskalicu, torbu.
Ja ne kužim kako ne prepoznate dobru priliku, Zar vi mislite da za 1500 kuna to nemože vrijediti.
Varate se.
Prije 2-3 godine kupio sam kćerci Pentax K10D, 18-55, 50-200 torbu, dvije baterije, punjač.
Sve za 1000 kuna.
Da nemam K5II, K10D bi poslužio za sve.
Nekad pofotka ljepše fotografije nego K5II, i to iz ruke zahvaljujući stabilizacii senzora
koji imaju skoro svi Pentax fotoaparati.
Čujete, u stvari neka koristi mobitel.

U principu slikam osobe, prirodu i stvari. Ne bi bilo loše kada bi imao ekran koji se može izvući gore ili sa strane.
Živim u DE tako da i ovdje mogu uzeti. Nisam siguran što uopće odabrati do cca. 400 eura
I mene zanima...

Ekipa, prodajem objektiv Canon 10-22mm f3.5-4.5 u vrhunskom stanju- ako je tko zainteresiran nek se javi :)

Bok ljudi,
može li mi netko preporučiti neki Polaroid? Njuškalo, fejs, itd, ali onaj standard oldschool 80-90te..
Curu želim iznenaditi, a iskreno, nikad taj stroj nisam ni držao u ruci..na njušci sam našao tipa ovo;
https://www.njuskalo.hr/analogni-fotoaparati/nostalgicarski-fotoaparat-polaroid-koji-odmah-izbacuje-sliku-oglas-33089910
eh sad, nemam pojma, jel valja to kaj?
Bitno da se more okinut tu i tam koja fotka..

Ekipa, što koristite za očitanje broja okidanja na novijim Canon DSLR-ima? Dosad sam koristio Canon Eos Info, ali 80d i ostali noviji fotoaparati više nisu podržani.
Čitam na netu da postoji EOSmsg i gPhoto2, jel netko probao s tim?
Hvala majstore na konkretnom odgovoru.
Istražio sam dovoljno ne brini, ali ipak mislim da ljudi koji se bave fotografijom duže vrijeme imaju puno više znanja i iskustva o tome nego ja, početnik. :)