Filmovi, TV serije, glazba...

Što, ah, što gledati u čemerna vremena?

Ajar pon 9.5.2022 18:17

povremeno, po kućama u slobodno vrijeme, istražujem proizvode industrije zabave i ostalih gubljenja vremena no otkad je korone (a posebno u 2021./2022., uglavnom prevladava trash (i to žešći). ipak, u svakom se kukolju može pronaći pokoja žitarica pa sam slobdan zahtjevnijima preporučiti ponešto:

 

 

serija Reacher:

prva kompletna sezona s amazon prime. ono što je u dva filma (2012. i 2016.) pokušao predočiti tomica krujzek, ovdje je skoro pa doslovna adaptacija knjige leeja childa (= kako i valja  > jack je tamo "gorostas", za razliku od omanjeg kruzera). izvrstan glumački postav s primjerenim izvedbama i iznimno zabavno. jedva čekam još.

 

film Outfit:

u osnovi kazališna predstava (samo interijeri), maestralno pretočena u film. iako u početku djeluje sporo, ubrzo postaje napeto k'o puška i zapravo idealno za uživanciju u filmskom majstorluku. pametan film.

 

film Batman:

ne bolji, ne lošiji, nego drugačiji od dosadašnjih - bliži stripovskoj estetici i načinu pripovijedanja (naglasak nije na tehnologiji, nego na likovima). meni nimalo dosadan, iako dugačak. za šmekere.

 

temu nisam otvorio samo (ili uopće) zbog komentiranja, već i vaših preporuka (uz, ako je to moguće, recenziju te opravdanja)