Stjepanj pon 29.6.2015 22:30
toni36 kaže...

može mala pomoč 

zna li neko ima li u HR kupit power adapter za Logitech G27 ,popodne san provea u  pretražujenu neta nisam uspia pronač.

 pa pogledaj koje ti specifikacije trebaju pa navrati do cipoteke ili tako nekog "el. šopa" ??

toni36 ned 19.7.2015 15:25

molija bi za pomoč zamjenski adapter kupljen volan neradi
zna li neko di bi u Splitu moga provjerit ispravnost Logitech G27 volana i zamjenskog adaptera.
kupia san zamjenski adapter za koji san mislija da je problem ,ali kad ga uključim u volan adapter blinka (to bi tribalo zančit da nije spojen).
volan kad se uključi priko zamjenskog adaptera u struju nemrda s mista (mora bi se centriat - zavrtit livo-desno)
neznam dali je do đeka na adapteru ili je volan riknia , pomagajte ako znate di u Splitu bi moga provjerit volan i adapter.
pedale i mjenjač normalno rade.
zamjenski adaprer je 24V 2A

ili još bolje ako neko ima Logitech G27 ili G25 i 10 minuta vrimena da provjerimo ispravnost volana - adaptera
Split - okolica

mate960 ned 19.7.2015 20:37

Koliko uspijevam pronaci po internetu, originalni adapter za G27 ima 24V AC output. Ti si kupio AC-DC adapter, a treba ti AC-AC.

 

EDIT: ne znam koliko se razumijes u terminologiju

 

AC - alternating current (izmjenicna struja)

DC - direct current (istosmjerna struja)

 

AC-DC adapter konvertira napon (koristi transformator) i ujedno ima modul koji služi kao ispravljač. AC-AC adapter je jednostavnije konstrukcije te samo konvertira napon (samo transformator).

toni36 ned 19.7.2015 20:52

nisan baš na ti sa strujom , rečeno mi je da kupim 24V , 2A  48W  tako san progugla i naša u Slavonkom Brodu u jednom dučanu .

nažalost nije mi napomenuto za AC ,svratit ču sutra do linksa ako mi budu tili provjerit volan ,adapter če se riješit sad kad znan šta mi triba.

 

hvala 

toni36 pon 20.7.2015 12:12

s volanom nešto nije u redu  najvjerovatnije motor jer neće ni centriranje da odradi ,a ako iman puno sriče onda se samo otkačila neka žica.

u Splitu servisa nema niti mi je iko moga dat savjet di da odnesen na diagnostiku-popravak Logitech G27 (uključujuči Links).

ako neko ima kakvu ideju pomagajte.

apex13leo pon 20.7.2015 12:35

spojio si ga na usb i da li ti ga komp prepozna uopce. bilo kakva reakcija na usb? centriranje radi samo nakon spajanja sa racunalom. adapter mozes vjerojatno naci u chipoteci, ako ima u splitu.

ako hoces bas orginalni, potrazi na ebay il gdje vec kupujes prek neta sljedece. Asian power devices i model no. DA-42H24 , prepisano sa mog (orginalni adapter)

toni36 pon 20.7.2015 14:50

da spojen preko USB na kompjuter prepozna volan (skine drajvere) ali volan se ne centrira ,niti je u igri GRID moguče upravljanje preko volana ljevo-desno ,mjenjač ručni i na volanu radi ,pedale rade.

toni36 pon 20.7.2015 15:37

ako je s volanom sve u redu i drajveri instalirani kad se usb od volan uključi u konpjuter volan se sam kalibrira, ako se to nedešava onda nešto nije uredu s volanom.

zato pitam za savjet ili za servis di bi se mogla obavit diagnostika da se vidi u čemu je problem.

malium pon 20.7.2015 19:16

Trebas 24V 1.75A ac-dc adapter, opce necu komentirat ostale napisane gluposti.

Zamjenski adapter koji si nabavio je moguce preslab, bez obzira na deklariranu vrijednost koja je nazivno veca.

Ako imas koga sa multimetrom, ispitajte ga. Ako imas ikoga ko ima monitor ili tv sa vanjskim napajanjem, vrlo vjerovatno se radi o 24v napajanju, pa ako slucajno pase konektor, probaj s njim. Ili kvalitetno brand name napajanje 24v sa 2A, ili kineza ali onda jaceg, 5A.

Takva napajanja ti se koriste i kod video nadzora i kod led rasvjete, ako slucajno znas nekog ko se time bavi.

Zadnja varijanta, odnesi napajanje bilo kojem lokalnom elektricaru / elektronicaru ili ikakvom serviseru da ispita kolko snage i na kojoj zbilja voltazi daje, par minutica i za kavu ce vjerovatno biti dosta.

Takoder, mozes odnjeti i volan na bilo kakav el servis koji ima nekakav lab supply, da ga spoje i daju mu 24V i pravih 2-5 A da vidite jel ce se motori pokrenut.

Ako napajanje nije dovoljno jako, bez obzira na deklariranu vrijednost, normalno da ne radi. Takoder, adapter mora biti odgovarajuci, kao i polaritet koji je oznacen na tjelu i volana a i napajanja.

Preko usb-a sigurno ne dobiva 24V, tak da bez odgovarajuceg napajanja nece raditi bez obzira na drivere i bilo kakav usb, a ako se ne varam, i bez spoja signala, po kontaktu, motori bi se morali aktivirati. Tako da prvo rjesavaj struju.

Leryan pon 20.7.2015 20:55

Ovako, zaboravi na adapter. Volan sam po sebi se ne bi ni bez adaptera trebao okretati bez granica. Kada adapter nije uključen, volan se treba moći okretati maksimalno, tj do 900 stupnjeva, ALI NE VIŠE OD TOGA. Evo, sada probavam moj. Definitivno imaš fizički problem, nije se samo žica odpojila.

toni36 uto 21.7.2015 12:25

po  svemu napisanom do sad  moram pronač nekokog ko ima ispravan Logitech G25-27 jedino ču tako bit siguran u čemu je problem.

 

pomooooč  Splitsko-Dalmatinska županijo ima li neko Logitech G27 ili G25  da provjerim svoj volan

gocc01 pet 7.8.2015 12:09

Haj, neću otvarati novu temu jer je problem sličan; 

 

Imam stari Logitech Driving Force ali sam zagubio punjač. 

 

Probao sam sa nekim 16V i radi al se volan ne vrti i nema otpora. 

U Project cars mi u meniju samo vrti dole i ne da se zaustaviti. 

 

Ima li netko kakva prijedlog ili link može i njuškalo za neku najeftiniju varijantu? 

 

Hvala.

 

 

sjambro45 uto 5.3.2019 10:59

Pozdrav

Vidim da ima tema logitech g27 volan,imam isti problem sa volanom,nemam original adapter i zanima me da li si riješio problem sa original adapterom,ja imam slabiji adapter i upali se mi volan,ledice svijetle i volan se zavrti u desnu stranu i ostane tako,kad idem u postavke logitecha na svojstva,ledice se ugase,a mjenjač radi i sve ostalo

Hvala