Problem s prijenosom videosnimke

Kakvu kameru imas - miniDV? Spoji je na kompjuter preko FireWire kabela, a ne preko analognih kabela (S-Video, kompozitni) ili USB-a.

kamera je stara nekih 2 godine, sony DCR-HC32E. Ja je spajam sa kablom što je došao uz nju, preko USB-a.
A budući da sam za takve stvari nesposobna, nemam pojma ni kakav je firewire kabel. Bi li ti bio problem da mi objasniš? ili bar gdje i kako da tražim taj kabel.
pleeeeeease :)

Da li to vrijedi samo za miniDV kamere ili vrijedi i za HDD kamere

Da li to vrijedi samo za miniDV kamere ili vrijedi i za HDD kamere

Poštovani,
molim nekoga od eksperata da mi objasni kako je nastao problem koji ću opisati:
-imam kameru SONY HDR12, radi super. Ona snima u nekom n2ts formatu. S kamerom dolazi i program za pregledavanje (Picture Motion Browser), a koji onda može sve te snimke pretvoriti u mpeg2 format, koji je, kažu, jedan od najkvalitetnijih. Sve je to super išlo do danas; snimke koje sam pretvarao u mpeg2 su bile kristalno čiste i kod pregleda u n2ts formatu i kod pregleda konvertirane snimke u mpeg2...sada odjednom, konvertirana snimka u mpeg2 je dosta lošija, tj, linije nisu kristalno čiste.
Uz to sam poludio jer sam izbrisao automatski nakon konverzije original n2ts snimku...Da li netko možda može znati u čemu je fora?
Unaprijed hvala i pozdrav svima!

Poštovani,
-imam kameru SONY HDR12, radi super. Ona snima u nekom n2ts formatu.
Ona snima u nekom n2ts formatu. S kamerom dolazi i program za pregledavanje (Picture Motion Browser), a koji onda može sve te snimke pretvoriti u mpeg2 format, koji je, kažu, jedan od najkvalitetnijih. Sve je to super išlo do danas; snimke koje sam pretvarao u mpeg2 su bile kristalno čiste i kod pregleda u n2ts formatu i kod pregleda konvertirane snimke u mpeg2...sada odjednom, konvertirana snimka u mpeg2 je dosta lošija, tj, linije nisu kristalno čiste.

Poštovani,
-imam kameru SONY HDR12, radi super. Ona snima u nekom n2ts formatu.
Ona snima u nekom n2ts formatu. S kamerom dolazi i program za pregledavanje (Picture Motion Browser), a koji onda može sve te snimke pretvoriti u mpeg2 format, koji je, kažu, jedan od najkvalitetnijih. Sve je to super išlo do danas; snimke koje sam pretvarao u mpeg2 su bile kristalno čiste i kod pregleda u n2ts formatu i kod pregleda konvertirane snimke u mpeg2...sada odjednom, konvertirana snimka u mpeg2 je dosta lošija, tj, linije nisu kristalno čiste.

Kod doticne kamere rijec je o AVCHD-u.
576 - ostatak linija je za teletekst ili tako nesto kod prijenosa televizijskog signala, a ne i kod videodatoteka. PAL video ima rezoluciju 720x576 tocaka - otvori PAL MPEG u recimo VirtualDubModu pa ces vidjet.
Slazem se - no govorio sam o deinterlacingu u programu kojim gleda videodatoteke, a ne za konverziju.

Očito sam posenilio, kad sam napisao 625, ili mi je multitasking u k..cu, jer radim usput par stvari (to inače znam kad me se probudi usred noći).
Ma dobro si napisao i ono prvo, ali sam shvatio da misliš na konverziju ..

Pa kako da sad zadržim onu kvalitetu kao u AVHCD-u, koje konverzije su potrebne? Mislim...ono...razlika u kvaliteti je tolika da mi nema razlike od PC101C koju sam imao prije par godina i ovoga...
Ali povrh toga; sada, kada gledam na tumbnails-e mpeg-ova koje sam konvertirao, neki imaju čistu naslovnu sliku, a neki kao horizontalno-valovitu (nejasno)...da nije možda kakav trik u tome što sam instalirao Movie Maker pa da je on nekakve svoje kodeke ili...ne'am pojma...nisam neki znalac u tom smislu...ili da nije možda kakva kvaka u rezoluciji ekrana ili u grafičkoj kartici...
Ono, kada sam kupio tu kameru za prošli Božić, oduševio sam se pregledom materijala u PMB, a govorim vam da su i konvertirani bili ne-puno-lošije kvalitete...odjednom...psssssss...
pomozite! :)
pozdrav!
Imam sony digitalnu kameru, no imam problem kod prijenosa video snimaka na računar. Naime slika je predobra kad kameru spojim s tv, no kad je prenesem na računar izgubi kvalitetu i rezoluciju. Je li zna tko išta o tome?