Alternativne distribucije BUG-a

Pojavilo se jedno novo rješenje distribucije tzv. digitalnih izdanja, koje pokriva sve platforme, i trenutno istražujemo mogućnosti koliko je primjenjivo za naše potrebe. Već smo neko vrijeme u kontaktu s kreatorima tog rješenja. I nas bi silno veselilo da napokon taj tip distribucije riješimo kako spada, jer ovo što sada imamo je nezadovoljavajuće.

Baš gledam da li ima kakva opcija digitalne pretplate. Ima kakvih novosti po ovom pitanju?

Dovoljno je pogledati desktop forum i sve će biti jasno!

Samo da se nadovezem... bivsi sam pretplatnik upravo iz gore navedenih razloga. Narucivao sam BUG i doma i u inozemstvu i u oba slucaja sam imao probleme s dostavom. Znam da nije bilo do urednistva nego do aljkavosti dostavnih sluzbi. Medutim, nakon nekoliko "situacija" sam jednostavno odustao. Tako da se toplo nadam nekom kvalitetnom digitalnom rjesenju... :)

Od piratluka se denitivno obranili nisu, a siguran sam i da izdaju u pdf-u, nebi bilo ni više ni manje piratluka.

Samo da se nadovezem... bivsi sam pretplatnik upravo iz gore navedenih razloga. Narucivao sam BUG i doma i u inozemstvu i u oba slucaja sam imao probleme s dostavom. Znam da nije bilo do urednistva nego do aljkavosti dostavnih sluzbi. Medutim, nakon nekoliko "situacija" sam jednostavno odustao. Tako da se toplo nadam nekom kvalitetnom digitalnom rjesenju... :)
Intenzivno radimo na potpuno novom načinu distribucije naših izdanja u digitalnom obliku. Već je puno toga napravljeno i nadam se da bi do kraja godine mogli biti spremni za taj iskorak (napuštanje svih starih rješenja i prelazak na novo, dostupno na svim platformama).

Lijepa vijest na petak 13.
Dragi BUG-ovci,
vjerujem da je o srodnim temama bilo već riječi, ali nije mi baš pošlo za rukom naći nešto više od "bug" i "pdf" stoga bih imao nekoliko komentara i pitanja. Dakle, pratim vas od 1994. kada sam na INFO sajmu doznao da postojite i uspio sam pribaviti sve stare brojeve od 2 do te godine i nastavio ih sakupljati. Naravno, za očekivati je bilo da će rast kolekcije postavljati izazov za skladištenje i održavanje tako da sam zbog tih i nekih drugih okolnosti morao svoju (ne tako poveliku) kolekciju ustupiti drugim ljubiteljima BUG-a. Ali, praćenje BUG-a, ponajprije putem Interneta, a kasnije povremenom kupnjom se održalo, a da ne pričam o nemalom veselju kada ste objavili da ćete uvesti digitalno izdanje - čak je i Miro pisao na forumu 2008. da razmatrate PDF izdanje časopisa. Taj dio distribucije nikad nije realiziran, a uvedeno je vrlo nespretno digitalno izdanje za PC te aplikacija samo za iPad/Windows.
Obzirom ste IT časopis, i dalje me čudi da nemate pokrivenu Android platformu, ili da ne nudite časopis u nekom drugom formatu - ako već PDF ne štiti od piratluka, postoje platforme preko kojih bi sigurno mogli distribuirati svoj časopis kupcima bez bojazni o piratiziranju sadržaja. Osobno bih se pretplatio, ali nemam ni volje ni vremena održavati papirnu kolekciju, a grehota bi bila bacati svaki kupljeni broj u stari papir, posebice jer uskoro slavite i 30 ljeta što je vrlo pohvalno za publikaciju ove vrste. Zato me zanima, da li bi napokon mogli uvesti i osmisliti digitalnu distribuciju i za nas, sada već puno starije vaše "učenike", kako bi mogli barem na jednostavniji i "brži" način pročitati svaki novi broj BUG-a?
Ako je ovo pitanje već odgovoreno, onda bih barem zamolio da na web stranicu "Digitalna izdanja" barem stavite neke kraće smjernice ili link kako bi lakše bila dostupna informacija o stavu redakcije oko alternativnih načina distribucije BUG-a.
Unaprijed se zahvalujem na odgovoru