Titranje ekrana

Jeli crt monitor,ako je onda je pri kraju mijenjaj dok se nije zapalio....

slušaj savjet iznad meni se crt prije par godina zapalijo isto je tako crkavo jedno vrijeme btw s ostatkom kompa ti je vjerojatno sve u redu

Ako je CRT, onda je gotov, moj tv je imao takve simptome prije nego kaj je otišao na vječna lovišta. A možda si mu kakav zvučnik približio pa je poludio.... Ili ako je LCD onda more bit da je otišao izlaz na grafičkoj ili memorija (na graf ili RAM).

Onaj stari katodni je, to je valjda crt... Nada san se boljem odgovoru, sada ste me pristrašili. :S
Doduše, sada ne titra i ne titra uvik. Ponekad samo!

Gotov je. Doduše, ja imam philipsov crt star 8 godina i još uvijek me služi... Provjeri kablove, spoji drugi monitor da bi bio siguran da graf ili ram nisu u pitanju... Promijeni rez ili smanji ferkvenciju osvježavanja možda se opameti. Ili pogreni degauss opciju ako je ima. Moglo bi upaliti

Ako samo titra prvo provjeri žicu što ide od graficke do monitora jer je moguce da je žica otisla! Ako radi na nekom drugom monitoru bez beda onda je monitor rikava!

Ali ne titra uvik. Evo recimo sada ne titra niti je titra zadnjih par sati. A jucer je poceja nakon sto je radija +20 sati...

mozda se pregrijava...

Il se pregrijava monitor ili se pregrijava grafička... Spoji ga na neki drugi komp pa vidi kako će se ponašati

Imam isti problem vec nekih 5 mjeseci. U pocetku je titrao ko lud a sad sve manje.
Kao sto drugi kazu i ja mislim da je vrijeme za novi. Inace ovo mu je 9 godina rada, jos je dobro i izdrzao.

Probaj provjerit kabel, ja imam jednu prof. Belineu koja ima nekih 8-9 god. i još radi perfektno, samo što je kabel zeznut pa ili slika titra ili su boje zeznute.
Uvijek možeš isprobat i na drugom kompu pa vidjet ako i tamo zeza, a i u Everestu imaš "monitor test" čini mi se pa probaj i to odvrtit ako imaš volje.

mjenjaj to dok ti se nije zapalila hiža
U zadnji par dana mi je ekran počeja titrati, tj. slika na njemu. Mijenja boje i razinu osvjetljenost prilično često. Koji bi mogao biti uzrok tome? Komp mi je star skoro 5 godina, imam Pentium 4 (2.8 gHz), 512 mb rama i Radeon A9550. Komp mi često zna ostajati upaljen i preko 40 sati radi seedanja torrenta, je li u tome problem. Dakle da li polako otkazuje sve, uključujući i grafičku ili je možda problem u kablovima, virusu ili nečemu trećem?!