Al.Capone.zd ned 12.4.2009 23:06

U zadnji par dana mi je ekran počeja titrati, tj. slika na njemu. Mijenja boje i razinu osvjetljenost prilično često. Koji bi mogao biti uzrok tome? Komp mi je star skoro 5 godina, imam Pentium 4 (2.8 gHz), 512 mb rama i Radeon A9550. Komp mi često zna ostajati upaljen i preko 40 sati radi seedanja torrenta, je li u tome problem. Dakle da li polako otkazuje sve, uključujući i grafičku ili je možda problem u kablovima, virusu ili nečemu trećem?!

Sum_of_all_fears ned 12.4.2009 23:39

Ako je CRT, onda je gotov, moj tv je imao takve simptome prije nego kaj je otišao na vječna lovišta. A možda si mu kakav zvučnik približio pa je poludio.... Ili ako je LCD onda more bit da je otišao izlaz na grafičkoj ili memorija (na graf ili RAM).

Sum_of_all_fears ned 12.4.2009 23:43

Gotov je. Doduše, ja imam philipsov crt star 8 godina i još uvijek me služi... Provjeri kablove, spoji drugi monitor da bi bio siguran da graf ili ram nisu u pitanju... Promijeni rez ili smanji ferkvenciju osvježavanja možda se opameti. Ili pogreni degauss opciju ako je ima. Moglo bi upaliti

Lightning pon 13.4.2009 16:32

Probaj provjerit kabel, ja imam jednu prof. Belineu koja ima nekih 8-9 god. i još radi perfektno, samo što je kabel zeznut pa ili slika titra ili su boje zeznute.

Uvijek možeš isprobat i na drugom kompu pa vidjet ako i tamo zeza, a i u Everestu imaš "monitor test" čini mi se pa probaj i to odvrtit ako imaš volje.