Automobili

Registracija polovnog auta iz salona

joze sub 20.7.2019 15:29

Pozdrav,

uzimam polovno auto iz salona. Ali stvar je što dolazim u drugi grad po njega i što ću u tom gradu samo prespavati. Kakva je procedura oko registracije i osiguranja kada se samo ide po to auto u drugom gradu, da se po zakonu mogu vratiti doma? 

 

Prepostavljam da uzimam privremenu registraciju dok ne dođem u vlastiti grad, a što je s osiguranjem?

najdix sub 20.7.2019 16:06

Svaki iole ozbiljan auto salon izdat će ti probne tablice koje minimalno vrijede 3 dana. Pošto su za auto plaćena sva davanja, na tebi je samo platiti obaveznu policu AO i tehnički pregledati auto, tada dobivaš tablice i vojla. U cilju je autosalona da ti izađe u susret, jer na tebi diže minimalno 1k€.

evang sub 20.7.2019 16:49

Tablice i osiguranje rješavaš u stanici za tehnički.

Šogor je prije par tjedana kupio auto u Zagrebu i dobio ZD tablice bez ikakvih problema.

 

Btw raspitaj se da li ti taj autosalon nudi reganje auta,neki znaju imat to u ponudi,kad smo mi uzimali samo smo im dali punomoć dočekao nas auto sa svim papirima i tablicama,doduše radilo se o novom autu.

ihush sub 20.7.2019 17:34
joze kaže...

.. a što je s osiguranjem?

-ako nemaš osiguranje, plaćaš štetu iz džepa.. pa se ti 'vozikaj'.. :) naravno, neće se ništa desiti, ali ako se desi..

-zato, ponekad, .. platiš prijevoz vozila, ovisno desi li se nešto, može biti jeftinije nego voziti ga ili ćeš upravo zato dobiti bolju ponudu ili .. ma znaš matematiku.

-probne tablice su samo to, probne.. dok ne platiš osiguranje, nemaš ga a ne možeš ga ni imati dok ne izvadiš tablice i obaviš potrebnu papirologiju.. no ne vidim zašto bi to trebalo trajati duže od par minuta... kupiš auto, obaviš papirologiju i imaš tablice, tad obaviš i osiguranje.

-ili po kojem to zakonu misliš da se možeš vratiti doma? .. nekom o vozilima? :)) svaka promjena npr prijava-odjava je u roku od 15 dana, ali u ovom slučaju to nema veze, to nije npr promjena boje auta pa da moraš updejtati teh.podatke vozila tj uskladiti ih sa stanjem.

-vožnja bez prometne, 2000kn, bez osiguranja 5000kn.. a možda su sad povećane kazne.