Automobili

Problem sa klimom Golf 5

AnonimniKorisnik00 pet 21.6.2024 08:57

Pozdrav svim članovima. Kao što se vidi po naslovu teme imam problem sa klimom na golfu 5. Bio sam kod majstora i prilikom pregledanja rekao je da je u pitanju kompresor. Nakon zamjene kompresora (ubačen je opet polovan ali kako je on rekao provjeren i ispravan) probao sam i klima je radila tih nekoliko minuta koliko sam se zadržao kod njega kad sam došao po auto. Posle toga nisam palio neka dva tri dana jer nije bilo potrebe. Nakon ponovnog paljenja klima opet nije radila. Vratio sam se nazad kod tog isto majstora da provjeri šta se dešava i rekao je da je plin tj freon negdje iscurio. Ostavio sam mu ponovo auto da pregleda detaljno i da utvrdi šta se desilo. Nakon detaljnije provjere pozvao me i objasnio da je došlo do začepljenja hladnjaka klime a da se freon nabio u jedan ćošak. E, tu sad počinju sumnje. Prvo što mi nema logike je to da je prvo rekao kako je freon iscurio jer je mjerio stanje kad sam mu dovezao auto a zatim govori da ipak nije iscurio nego zbog začepljenog hladnjaka nije mogao cirkulisati pa se nabio u jedan ćošak. Druga stvar, ako ta neka prljavština stvarno postoji kako se moglo nabiti ako klima uopšte nije korištena, ponavljam upalio sam samo na minut dva kad sam prvi put došao po auto da vidim da li je uredno i nakon toga sam ugasio i nisam palio. Znači da nije moglo nikako doći do začepljenja hladnjaka jer klima nije uključivana. 

Pa evo dok čekam termin kod drugog majstora malo da čujem vaša mišljenja, možda je neko imao isti ili sličan problem...

Hvala unaprijed