Automobili

Golf 3 obrtaji variraju

gagidragan sri 6.7.2022 22:37

Imam golfa 3 1.9 sdi 47kw, ima vec dva dana mi zbog nekog razloga variraju obrtaji u mjestu i to samo kad dodam gas.
Znaci kad stanem i dodam malo gasa te pustim onda obrtaji idu izmedju 950 do 1050 gore dole gore dole jedno 10 sekundi i onda se smiri i tako stalno.
Kad se ugrije onda to traje sekund dvije i ne varira toliko.


https://streamable.com/w45bb4 Evo snimak videa kako to izgleda dok je auto u mjesto i kad dodam malo gasa te pustim ga, i tako svaki put kad se doda gas

iggy čet 7.7.2022 08:54

Mislim da ti se zaprljala klapna leptira gasa. Imao sam sličnu situaciju. Znači na klapni se nakupi čađa, dovoljan je i tanki sloj te utječe na protok zraka u motor pa ako se smanji protok komp. počne dodavati u smjesu više goriva pa odtud te oscilacije.

Na mojoj škodi fabiji mk1 je dosta jednostavno skinuti leptir gasa i ručno ga očistiti. Mislim da ima i za kupiti nekih sprejeva za čišćenje bez da išta rastavljaš. Proguglaj malo...

mzopg pet 8.7.2022 14:40

Kolega je imao sličan problem, zakačio krunicu oko retrovizora i sada sve radi bez greške. Ukoliko je već imaš možda se potrošila pa bi je trebalo zamijeniti. 

 

za*ebanciju na stranu, krenuo bi od leptira kako ti je drugi kolega savjetovao, to je najjednostavnije i najjeftinije srediti.