Auti - ultimativna tema

Imam iskustva sa starijim modelima koji nisu hibrid, konkretno 1.6 dizel i 1.4 turbo benzin. Dizel izdrzao 3 godine do 230tkm bez iti jednog kvara, turbo benzinac 5 godina i 180tkm bez iti jednog kvara, subjektivno taj 1.4 benzinac najbolji odabir, ne znam sad kakva je situacija sa hibridima... Nude više opreme od konkurencije, veličinom nešta manji auto, kompromis tvrde plastike unutra i opčenito kvaliteta materijala, volan se na na oba izlizao nakon par godina i 100tkm kao i ručica mjenjača

Pozdrav,
Kakva je opcija Suzuki Vitara Hybrid 2WD... za nekih 25,000 € .. uzeli bi na tri rata... prvu ratu moramo dati odma, Kakva je situacija kod konkurencije (Renault, Kia itd....), da li postoji šta jeftinije ili..
Ovu ponudu koju smo dobili je za full opremu, pa eto, da li se isplati nešto drugo uzeti, mislim da nema smisla uzimati kredit od banke ako se ne varam?... Ako me može netko savjetovat... Hvala!
Vozim ju zadnjih mjesec dana.
Potrosnja oko 6l/100km mjesane voznje, ako ces gazit ide bez problema preko 7l. Ima snage dovoljno za 4 osobe i prtljagu, bez da tares motor u iber. Full oprema je okej, konkurencija nudi vise u full opremi, kod Suzukija u Vitari je to malo skromnije. (Npr. S-Cross nudi bolji infotainment i dodatke uz njega, vise informacija o voznji na srednjem zaslonu, malo jacu klimu ovako na prvi osjet (subjektivno) i ono najcudnije, S-Cross je trosio pola litre manje od Vitare s istim motorom). Vitara je prilicno stariji model, pa sve nekako izgleda "zastarjelo". Takoder Hybridni sistem u Suzukiju nije bas kao u Toyoti, nema zastitu od praznjenja baterije, ne moze se koristiti zasebno (mild), te ne puni bateriju prilikom kocenja. Ali stedi kocnice jer osjetno usporava auto da napuni bateriju.
Od konkurencije, Kona za 25k €:
1.6T - 200ks (jaci motor) - ali ispod 9l nisam u zivotu bio u tom autu. Mjenjac dobar.
Infotainment odlican, kao i UI na digitalnoj ploci ispred vozaca. - najveci problem je bio natjerat CarPlay da radi, mozda do kabela, ali jedini auto gdje nikako nije radio kako treba.
Tvrda plastika je minus svakako, ocekivao bih vise kvalitete tbh na ploci.
ALI izlazi novi model ove godine.
Stonic od Kie ne bi, radije Ceed ili XCeed, ovdje par kolega s foruma ih ima i bili su zadovoljni.
Captur - meh, meni se ne svida sto je to samo upgradean Clio sa interijerom Dacije, 1.4T motor je oko 7l trosio, full oprema (RS Line) je lijep, ali meni osobno previsok i nekako cudan za vozit. Rucni mjenjac tragedija.
T-Cross - downgrade od Pola s kvalitetom materijala, sve ostalo klasicni VW, vozi se okej.
T-Roc - moj favorit, bolji od T-Crossa kako god okrenes, pogotovo ako se uzme 1.5T. (pretpostavljam da za to se ide na polovno)
Taigo - nisam ga vozio, cuo sam okej iskustva.
Opel Mokka - dizajnerski meni najzanimljiviji, ali tu prica staje. Motorizacija naprema T-Rocu ili Koni je slabija, prednosti su u dobrom infotainmentu. Ali nema bunkera, a zadnja klupa je zbog krova jako ogranicena u visinu.
Opel Crossland - suprotno od Mokke, uzak i visok sa malim kotacima, stariji interijer od Mokke jer tek treba izaci redizajn.
2008 - Peugeot interijer, prostorom manji od Kone ili T-Roca (barem na osjet), motorizacija od Stellantisa sto znaci ili 1.2T 130ks ili neki dizel sa AdBlueom.
T-Cross, Taigo, Captur, Kona... svi oni imaju slabije modele ispod za manje od 25k €. Vitara nudi prostora, motor u njoj je pouzdan (iz onoga sto sam cuo), samo je auto poprilicno dizajnerski zastario.
1.0T motori kod VWa su okej, na ovim crossevima ce im falit snage u punom kapacitetu, 1.5 motor je bolji izbor.
1.6T u Koni trosi, ali ide odlicno.
1.0T kod Kije je slab za te modele, 1.5T je bolja solucija takoder.
1.2T kod Stellantisa nije ravan 1.5T i 1.6T motorima, ali je bolji izbor od 1.0T.
Mjenjaci: DSG 5/5, Hyundai 4/5, Stellantis 3/5, kod Kije ne znam, ali pretpostavljam da ce biti kao i u Hyundaiju.

Poštovanje,
Da li je bolje onda uzeti S Cross ili Vitaru, pošto vidim da su razlike minorne? Kakav je Nissan Juke, on je isto u cjenovnom rangu...

Pitanjce, koji bi mogao biti razlog ovo problema.
Dakle, na poslu auto parkiram na uzbrdicu tj. Sa strane, suvozačeva strane je spuštenija.
Tako auto stoji 8h i u puno slučajeva, kada ga upalim, okretaji počnu varirati. Tipa od 700-1000 rpm u leru. I zna se nekada desiti da se 1-2 puta auto ugasi prilikom kretanja.
Tank je pun, ne dešava se kada se parkira na ravnici.
Radi se o Pežou 406 2.0 HDi.

Da li je bolje onda uzeti S Cross ili Vitaru, pošto vidim da su razlike minorne? Kakav je Nissan Juke, on je isto u cjenovnom rangu...
S-Cross.... Ipak je noviji i veći...

Pitanjce, koji bi mogao biti razlog ovo problema.
Dakle, na poslu auto parkiram na uzbrdicu tj. Sa strane, suvozačeva strane je spuštenija.
Tako auto stoji 8h i u puno slučajeva, kada ga upalim, okretaji počnu varirati. Tipa od 700-1000 rpm u leru. I zna se nekada desiti da se 1-2 puta auto ugasi prilikom kretanja.
Tank je pun, ne dešava se kada se parkira na ravnici.
Radi se o Pežou 406 2.0 HDi.
Moguće da je filter nafte ili pumpa za gorivo. Promijeni filter ako dugo nisi.

Juke nisam vozio, pa ne znam.
S-Cross je moderniji od Vitare, bolje se vozi i ima nekoliko boljih stvarcica nego Vitara. Meni osobno je S-Cross bio drazi jer ima prikaz brzine na zaslonu ( ne znam zasto Vitara nema, ali s obzirom na dizajn satova u Suzukiju, korisno je vidjeti direktno brojeve), dvozonska klima, te puno moderniji i pristupacniji UI na zaslonu. Prostornija zadnja klupa i mrvicu veci prtljaznik.
Jedina prednost Vitare je brusena koza/koza kombinacija na sicevima, koja mi se svidjela jako.

Jel ima netko iskustvo sa 1.5tsi 110kw? Radi se o golf 7 11/2018, rani primjerci koliko sam citao mogu imati "kangaroo", malo cukanje pri startu.
Da zaobiđem ovaj motor?
Zlovenci imaju golf 7.5 11/2018 r line za 19000eur, sa uvozom bi me to doslo 21500, kod nas takvih nisam nasao, a sve je puno nekih sumnjivih uvoza i sl.
Ovaj je porsche 1.vl SLO.
Jel mislite da je ovakav golf 7 losa kupnja?
Trziste je u qrcu i zao mi je davati oko 30k eur za noviji auto, recimo ovaj golf mi se oduvijek svidjao u r line izvedbi (8 mi je sranje), radim do 10k km/god, tako da vjerojatno ni ne trebam puno skuplji, noviji auto.

pa nisi ti tražio G20 bembaru u Sloveniji?
a zašto zaobići 1.5 TSi?
ma taj strojčić ide dobro, samo ako ga gaziš zna popiti...
za obiteljsku vožnju (to ne znači spora i ometajuća!) je više nego dobar...

da, trenutno sam u toj fazi :D, jedan dan gledam bmw, drugi dan a4 i treci mislim da je to previse para :D. Moram nesto uzeti do 9.mj, ali izgleda da se stanje moze samo pogorsati.
Bmw me nesto muce servisi i sl, iako 40tkm i 2021. ne bih ocekivao vece kvarove, a trebala bi tu biti i garancija. Planiramo zadrzati auto barem 5-10god.

octavia 1.5 tsi 150 karavan od frenda, ona sa duplim svjetlima napred, 6.5 potrosnja dugorocna. cesto natovarena ljeti, gumenjak, tomos 4.5 ili yamaha 5, oprema za 10 dana, 4 ljudi. u tim uslovima nikad preko 7, relacija rijeka-losinj
auto vrh i super ide, nikakvih problema sa cukanjem, niti kod voznje na 2 cilindra. vozio ju osobno i ostao odusevljen

da, trenutno sam u toj fazi :D, jedan dan gledam bmw, drugi dan a4 i treci mislim da je to previse para :D. Moram nesto uzeti do 9.mj, ali izgleda da se stanje moze samo pogorsati.
Bmw me nesto muce servisi i sl, iako 40tkm i 2021. ne bih ocekivao vece kvarove, a trebala bi tu biti i garancija. Planiramo zadrzati auto barem 5-10god.
Stanje dostupnosti auta se normalizira. Nazalost auto saloni drze visoke cijene zbog "inflacije", a trziste polovnjaka prati. Iako se vec moze vidjet na Mobile.de kako odredeni modeli padaju malo po malo.
Ja do sada vidim opadanje kvalitete s modelima 2020-2022. Iskreno radije bih i 2019 ili pocetak 2020, nego 2021 ili 2022.

Crkava im lanac do negdje 2015?

Ima netko iskustva sa Mercedesovim M274 DE20 180kw od 2016 pa nadalje? Koje su im boljke i ima koja bolja opcija?

Znači bolje ne hm?
https://www.njuskalo.hr/auti/kia-ceed-2015g-1.4-crdi-5-vrata-144tkm-led-alu-pdc-servisiran-8990e-oglas-40559398
A ovaj, iz 2015 je., ali ima 144000 km?

Znači bolje ne hm?
https://www.njuskalo.hr/auti/kia-ceed-2015g-1.4-crdi-5-vrata-144tkm-led-alu-pdc-servisiran-8990e-oglas-40559398
A ovaj, iz 2015 je., ali ima 144000 km?
znači da je treb'o crč', crk'o bi dosad'...
vozi Miško....

previše

Gledao sam 2.0 modele u frankfurtu i nemogu nac nista da mogu reci da je povoljnije od tih modela trenutno, cijene su se digle nazalost. Kod nas u HR je jos gora situvacija..

Jos uvijek me mami ovaj BMW, 31000eur, sa uvozom do registracije 33000eur (nadam se, tako sam izracunao ppmv, coc, homologacija, vinjete, put i sl.).
41000km/140kw/xdrive/2021
Ima veliku navi, virtual cockpit, 3 zone, kameru, parking senzore, grijanje sjedala, neki asistent za samoparkiranje. (ima sve sto mi treba)
1.vl, prodaje porsche slovenija, ima i video na dizalici, detaljan video interijera/exterijera.
Kod nas nema nista slicno za ovu cijenu (vecinom upitan uvoz), u DE sam nasao za skoro iste pare 30000eur sa tom opremom.
Jesam glup ili bi ovo bila ok kupnja?
Mjenjac koliko sam citao ide zamjena ulja tek na 120-160tkm, auto je 2 god star, valjda ima i tvornicku garanciju.

https://www.njuskalo.hr/auti/ford-focus-1.0-eco-boost-74kw-64800-km-oglas-40068396
Jel mi ovo treba bit sumnjivo. Je li to malo preniska cijena za ovako malo voženog 2017 focusa?

https://www.njuskalo.hr/auti/ford-focus-1.0-eco-boost-74kw-64800-km-oglas-40068396
Jel mi ovo treba bit sumnjivo. Je li to malo preniska cijena za ovako malo voženog 2017 focusa?
pa cak i ne, to auto ima skoro 7g i još je to ulazni trim, znaci najjeftinije
osobno ga ne bi uzeo jer je od preprodavača, znaci te svercere zaobilazim u sirokom luku. Ne vidim razlog zasto bi kupovao u njih a ne direktno od neke privatne osobe. Ta ekipa samo kupi auto na aukciji u njemackoj i ugradi svoj (ne)mali profit u cijenu.
niti poznaju auto, povijest auta niti ista

pa cak i ne, to auto ima skoro 7g i još je to ulazni trim, znaci najjeftinije
osobno ga ne bi uzeo jer je od preprodavača, znaci te svercere zaobilazim u sirokom luku. Ne vidim razlog zasto bi kupovao u njih a ne direktno od neke privatne osobe. Ta ekipa samo kupi auto na aukciji u njemackoj i ugradi svoj (ne)mali profit u cijenu.
niti poznaju auto, povijest auta niti ista
A ne znam više, nakon ovoliko gledanja imam osjećaj da je sve više-manje lutrija. I privatna osoba mi je nudila sranje bez klime za 10000 eura. Kak će mi grah past jbg.

Pozdrav, kolika je po vama neka maksimalna starost guma koje bi stavili na svoj auto. Imam zimske gume stare 7 godina koje su kao nove, vožene jednu zimu i skladištene u podrumu.

od opreme ima prednje el podizače, servo, daljinsko zaključavanje i klimu. imao sam golfa 4 s više opreme a proizveden je 98e. i veliki servis kao napravljen na 64k i 6g starosti. ja bih zaobišao u širokom luku
Pozdrav, kolika je po vama neka maksimalna starost guma koje bi stavili na svoj auto. Imam zimske gume stare 7 godina koje su kao nove, vožene jednu zimu i skladištene u podrumu.
moje zimske su stare 5 godina, napravile manje od 10k km u tom periodu, još imaju one crte po sebi kao da su nove, i vozit ću ih još 2,3 sezone. laganije vozim po zimi i pravim manje kilometara i to mi je onda prihvatljivo

Ja sam prošlu zimu zamijenio gume (zimske) proizvedene krajem 2018 jer sam osjetio da ne drže više kao nekad a dobro su izgledale. Iako radim malo kilometara istrošenost se vidjela jer su zime tople, a zakonski rok za zimske sve do 15.4. pa se voze i na 20°C. Sad planiram promijeniti ljetne iz 2019 jer također više nisu baš nešto iako imaju mesa za sigurno još 2 godine. Hoću reći da izgled gume ne oslikava uvijek njenu stvarnu istrošenost, tek kad ih isprobaš na autu znat ćeš valjaju li.

Tako sam i mislio. Gume su iz 2015/2016e ako se ne varam, bile su jedne zime na autu i spremljene su u podrum jer su stavljene cjelogodišnje. Ne znam dal da ih bacim ili da ih iskoristim ovu sezonu, isprobat ću i vidjeti. Hvala

Tako sam i mislio. Gume su iz 2015/2016e ako se ne varam, bile su jedne zime na autu i spremljene su u podrum jer su stavljene cjelogodišnje. Ne znam dal da ih bacim ili da ih iskoristim ovu sezonu, isprobat ću i vidjeti. Hvala
Imam savine zimske iz 2016, ripna jos 5mm ali, kisa i mogu slajdrat sa atmo u niskim okretajima
Pozdrav,
Kakva je opcija Suzuki Vitara Hybrid 2WD... za nekih 25,000 € .. uzeli bi na tri rata... prvu ratu moramo dati odma, Kakva je situacija kod konkurencije (Renault, Kia itd....), da li postoji šta jeftinije ili..
Ovu ponudu koju smo dobili je za full opremu, pa eto, da li se isplati nešto drugo uzeti, mislim da nema smisla uzimati kredit od banke ako se ne varam?... Ako me može netko savjetovat... Hvala!