CindX pet 7.2.2025 23:40

Pozdrav svima,

Imam staticnu buku koja dolazi iz kompa vec godinama, osobito kada igram ili radim bilo sto jako opterecuje GPU.

• JBL LSR 305
  • Elgato Wave XLR
  • Povezano s 3.5mm na dva 6.5mm TS kabel

Ako spojim Wave XLR na MacBook (dok sve ostalo ostavim isto), buka potpuno nestane.

Citao sam na redditu i gledao par youtube videja i svi preporucuju razlicite stvar...

Gledam na amazon.de ali ne bacaju mi se pare da kupim sve odjednom pa nisam siguran sta da uzmem od ovoga:

• iFi iDefender+ (USB izolator za šum napajanja) – spojiti ga izmedu Wave XLR-a i USB porta na kompu.
  • Ground loop izolator za šum (3.5mm) – staviti ga između Wave XLR-a i 3.5mm kabela.
  • iFi Audio GND Defender

Ako je netko imao isti problem, molim vas recite mi sto je vama pomoglo.

Doslovce bi platio nekome da dode i rijesi ovo koliko me izluduje, vec 5 godina tog zvuka...

dabar_solta_V2 sub 8.2.2025 11:53

druga uticnica je isti loop samo veci, moze pomoc ali prije moze pomoc spojit sve u istu produznu letvu. to bi prvo proba.

drugo i vjerovatno jedino pravo rjesenje je ili nabavit zvucnu koja objedinjuje ovo sta ti ovaj elgato radi i ima balansirane izlaze s obzirom da zvucnici imaju balansirane ulaze, ili nabavit konverter iz single ended u balansirani signal s kojim opet do njegovog inputa postoji mogucnost ground loopa ili u najbolju ruku malo ce pomoc ali ne skroz zavisi kako je slozen.

TS kabelom dovodis cjeli sum sa grounda pc-a na negativni input na zvucnicima, + gain.

zavisi kakav je preamp na zvucnicima mozda bi rjesi loop kad bi koristi trs za input a spoji samo tip i sleeve tj negativni input ostavi u zraku, ili ako to ne radi ostavit sleeve u zraku a spojit tip na signal a ring na ground bez spajanja sleeva na ground. ovo ustekavat s smanjenim zvucnicima obavezno zbog nacina kako trs kad se ustekava dira kontakte.