misterno007 sri 13.9.2023 15:38

Poštovani.

ne znam jesam li na pravom mjestu ali me zanima je li netko imao ili ima ovaj android TV box i na koji način odraditi hard reset istog pošto ne mogu da nađem nikakvu uputu na internetu?

Ne vidim na njemu da ima ikakvu mogućnost za reset.

LP

G20Titan sri 13.9.2023 15:44
misterno007 kaže...

Poštovani.

ne znam jesam li na pravom mjestu ali me zanima je li netko imao ili ima ovaj android TV box i na koji način odraditi hard reset istog pošto ne mogu da nađem nikakvu uputu na internetu?

Ne vidim na njemu da ima ikakvu mogućnost za reset.

LP

 Nikad čuo i vidio, probaj preko audio ulaza sa čačkalicom, neki su imali unutra prekidač za reset

ihush pet 15.9.2023 13:56

ako nema reset button, tad bi trebalo imati jumper ili samo kontakt pin na pločici.. spojiti metalom.. no ako nije označeno može biti problem nači, električar i sl. to može znati-prepoznati.. dok je na računalima uvjek u blizini cmos baterije u radijusu par cm...

-moguće da ima samo soft reset i pod uvjetom da nešto radi, boota.. jer je to minimum za soft. moguće zato jer se u masovnoj proizvodnji svaki cent uštede broji a to je tad jedan pin manje, jedan lem, gram.. i nakupi se pa nije čudo da izbace kao nepotrebno. ili je naprosto otpao.. tad zaključiš koji su pinovi i šarafcigerom napraviš spoj..

 

za spajanje jumpera tj svaki hardreset postoje neka pravila, nepisana.. npr držati 4-7 sec.. a najjednostavnije prvilo, uključen uređaj držati dok se ne resetira-blicne i tad pustiti, do tad ili kraće od 4sec ne mora reagirati a poneki traže i duže od standardnih 4sec.. dok se na računalu neovisno o tom pravilu resetira na kratki dodir, dovoljna sekunda.. osim kad nije dovoljno :) tj sve buttone kao on-off i reset može dodatno kontrolirati neki soft-brojač i recimo po trajanju pristiska zaključiti paljenje ili reset.. pa možda je to s power buttonom, probati, malo duže.. ili kombinacije za mobitel-softreset power s držanjem plus ili minus kanala-glasnoće i sl. dok tv prijemnici imaju i daljinski pa je moguće da se njime to može za soft mod.

 

-naravno.. ovisi kako si što tražio, možda ovo pomogne (a možda stvarno nema..) .. tj pogledaj video, vidi za koje modele je navedeno-testirano i koji model imaš (na trećoj minuti.. 4.metode + tri čipa-modela..)

-pred kraj je hardreset 'čačkalicom'.. + provjeri koji je tvoj konkretno model, tj stvari se mijenjaju pa i shema-raspored .. tad nije na istim mjestima no pravilo je generiki isto-slično.

 

edit: i videu po uputi kaže držati reset i uključiti struju, brojati do 3.. tj to je razlika kad što stisnemo i brojimo, pa može biti par pokušaja za pogoditi sekundu prije-kasnije pustiti.. ponoviti par puta jer samo brojanje nije precizno, brže-sporije..