cropunk sub 14.7.2018 10:34

Pozdrav,

 

zanmaju me komentari za/protiv ili pak neki treci prijedlog mozda.

 

za 1. dio gledam izmedu ova dva - rega planar 1  -  audio technica lp120

 

naravno vjerujem da je ovaj bolji rega planar 2 - ali sad koliko je bolji od ovih gore ?

 

i zadnji rega planar 3 - isto  je tako i poveca cijena - pa da li ipak toliko vrijedi od ovih nabrojanih?

 

 

znam da su cijene razlicite,jeftiniji i skuplji, ali gledam investicija koja kad se uzme onda i traje duzi periiod,vjerujem. naravno modeli se mogu i unaprijediti sa boljim dodacima. 

Eto neki savjet ili prijedlog drugog modela,pa slusam

 

hvala na pomoci

steeleye sub 14.7.2018 13:20

Pozdrav, izabrao si dobre modele po recenzijama, nažalost nisam čuo niti jedan od njih ali ti mogu prenijeti svoja iskustva sa nekoliko gramofona, dakle najvažnija stvar je kako će se slagati sa ostatkom sistema i tu nema pravila cijene, znači bilo bi idealno isprobati gramofone sa ostatkom sistema i onda donijeti odluku. Također, to su manualni gramofoni pa i to uzmi u obzir jer ćeš morati dizati iglu na kraju ploče, nije ovo nedostatak, audiofili preferiraju manuelne gramofone ali ako želiš neki komfor trebaš gledati "poluautomatske" ili "auto-return" gramofone.

steeleye ned 15.7.2018 00:27

I ja sam gledao nove a na kraju kupio Thorensa iz 1986. Nekako su mi draži ovi iz kraja 70-ih i početka 80-ih kad je bilo zlatno doba hifi-ja. Jedini problem je servis i održavanje, imam Technicsa iz 80. full automatic koji skuplja prašinu jer je prdnuo nakon godinu dana od kad sam ga nabavio. To je i razlog zbog koga ne preporučuju kupovinu starih gramofona sa automatikom, jednostavno još jedna stvar koja se može pokvariti. Ako kreneš čitati i proučavati i dohvatiš se zvučnica, stylusa i ručki onda ti nema spasa. :)

cropunk ned 15.7.2018 11:25

Da, bas sam to citao. tesko je naci zamjenske dijelove za te stare gramofone,jer se vise ne proizvode, ili nema u prodaji isto. Zato i gledam ove novije modele.Samo eto neke njanse pa ne znam, kolko i sta bi bilo najbolje i koliko se uopce isplati davati za ove skulje modele.

CelticFrost pon 13.8.2018 00:01

Pozdrav. Rega Planar 3 je hvaljen kao odličan "entry-level gramofon" i ako se smatraš glazbenim entuziastom, taj će ti najčešće biti preporučen. Rabljeni, bar u Njemačkoj, idu između 300 i 400€ i dugo će držati vrijednost (vjerujem da će biti popularan i za 20 godina). Dobra je platforma za nadogradnju. Većinu tog znam od svog audiofilnog oca. On bi vjerojatno pola sata pričao o ručci gramofona i iglama...

 

Ako te zanima još informacija, mogu ga pitati za mišljenje  (u tom slučaju bilo bi poželjno da javiš ostatak sistema). Nije bed, jer i mene sad to zanima. 

 

LP

cropunk pon 13.8.2018 09:29

Pozdrav,

evo prije koji tjedan sam se odlucio i uzeo rega planar 2. Neka sredina recimo,izmedu svih tih mogucnosti izbora.

 

Vjerujem, znam ljudi kad to vole be problema mogu 1001 stvar rec :) :pa sad ne znam iskreno, nemam nekih pitanja,radi kak spada ja zadovoljan.

Mogu jedino mozda rec koje ostale komponente imam,ali vjerujem da je to meni ok,posto nisam bas neki veliki strucnjak, ve vise ovako meni za gust i uzivanciju.

 

hvala na ponudi/pomoci :)

cropunk pon 13.8.2018 20:45

hej bok,

znaci ostalo je :

 

predpojačalo : NAD PP2E C

AV Receiver: Yamaha RX-V465 5.1

zvucnici : wharfedale diamond 9 black (5.1 sistem)

slusalice : Audio Technica ATH-M40x

 

pa kak sam tek krenuo,polako se nesto skuplja od muzike. Trenutno nekih mozd 15-tak ploca. Domace/strano - 80,pop,rock,punk,metal ....tako nesto uglavnom, dosta starijih stvari

Greenman pon 6.7.2020 13:29

Pozdrav,
znači nemam nikakva iskustva sa gramofonima, počeo sam malo istraživati ali sam se samo pogubio kolko toga ima pa bih trebao vašu pomoć. Tražim nekakav stroj do 1500 kn, nemora biti ništa fensi (može i rabljeni) samo da šljaka solidno. Spomenuo bih da nemam ni zvučnike niti ništa osim ploča koje čekaju slušanje, pa bi se "isprsio" i do 2000 kn ako treba.. :))

Na njuškalu mi je ovaj zapeo za oko iz čistog razloga jer je u drvenom kučištu :) https://www.njuskalo.hr/gramofoni/gramofon-dual-1226-prodajem-nov-nekoristen-raritet-1600-kn-oglas-31455078


Hvala svima i ugodan dan!

VladRi pon 6.7.2020 20:58

Ako si voljan bacati pare, na njuskalu je i moj Numark NTX1000 (u jamstvu), placen je ++3k kn u 2. mj, trazim 2400 :D sa time da gramofon ide BEZ igle (sto ti je jos neki trosak).

Ima phono/line/USB out - imas i review na mome kanalu pa vidi. Gramofon je MINT stanje (jer doslovno nije odsvirao vise od 15ak ploča - AKO)

 

Prodajem ga jer ima par stvari koje me živciraju (to i imam jos 2xMK5 od Technics-a :) ) - a ako te zanimaju sta me zivcira (https://www.youtube.com/watch?v=PY2mTJw_v_U) moj video