Apnult pet 24.4.2020 09:42

Svima nam draga NVIDIA je na tržište izbacila ''RTX Voice'' alat za suzbijanje pozadinske buke.

 

Kaže ovako: 

 

NVIDIA RTX Voice is a new plugin that leverages NVIDIA RTX GPUs and their AI capabilities to remove distracting background noise from your broadcasts, voice chats, and remote video conferencing meetings. This allows users to "go live" or join a meeting without having to worry about unwanted sounds like loud keyboard typing or other ambient noise in noisy environments. RTX Voice also suppresses background noise from players in loud environments, making incoming audio easier to understand.

 

I tako otvorim članak ne nekom siteu i čitam komentare ljudi koji vele da je alat nevjerovatno učinkovit obzirom da se koristi hardware Nvidia kartica u odnosu na klasični software noise canceling koji izvode programi za tu namjenu. Stvar je originalno namjenjena samo za RTX kartice ali postoji mali ''trik'' koji je moguće napravit da radi i na ostalim Nvidia karticama jer se koriste CUDA jezgre. Za starije kartice od 10xx serije su rezultati slabiji ali navodno radi, na ADM karticama ne radi.

Instalirao sam obzirom da se i sam bavim blagim vidio i audio editingom na HP Omen laptopu sa GTX 1050 4GB. Obzirom da nemam RTX karticu bilo je potrebno napravit malu modifikaciju u text editoru prije instalacije. Uglavnom, ovo pišem jer je alat stvarno vrhunski u usporedbi sa svime što sam probao, također imajući na umu da koristim mikrofon za 200kn. Dakle, alat je iznenađujuče dobar, nije potrebno radit nikakve postavke, samo ga uključit, posavit kao Default i to je to. Totalno poništava zvukove klikova miša, klikove tipkovnice, zvuk ventilatora, buku iz vana, svu buku osim vašeg glasa, uz to čini mi se da su rezultati još bolji ako ste jako blizu mikrofonu.

 

NVIDIA RTX Voice:

 

Način kako instalirat GTX kartice:

 

Pozdrav