Administriranje IT sustava

Windows hosting pitanja i savjeti

Simao pon 2.12.2019 15:03

 Pri kraju sam izrade moje prve aplikacije u asp.net-u Web forms i sad se postavlja pitanje gdje staviti tu aplikaciju. Aplikaciju razvijam lokalno gdje je moj komp server.

Tvrtka inače ima svoju domenu i web stranicu koja je napravljena u wordpressu stoga taj hosting mi ne igra ulogu (linux - cPanel).

Evo nekoliko pitanja koja me muče pa ako netko iskusniji može pomoći:

**Samo da napomenem firma je prije ovoga koristila Access bazu podataka koju su splitali na backend i frontend te su je takvu koristili u lokalnoj mreži i kroz 5-6 godina njihov backup je došao do ~480MB (samo baza) no ima i tu dosta viška stvari, dakle nisu velika tvrtka unose mjesečno 30-50 polica i klijente za tu policu no rastu iz godine u godinu (Ovo napominjem čisto da znate o kolikom broju podataka se radi) no ono što će povećati zahtjeve za prostor su mogućnost da uploadaju skenirane dokumente za sve police i klijente i prije su to radili ali kako im se aplikacija srušila ne mogu naći podatak koliko su im prostora zauzimali skenovi (max 3-10 dok po klijentu)

 

 1. Mogu li koristitit poddomenu ove domene da ne kupuju novu npr. webapp.domena.hr (Znam da na postojećem hostingu mogu napravit poddomenu, ali ova hosting firma ne nudi windows hosting???)

 2. Aplikacija nije javno dostupna stoga mi nije važno gdje će biti hosting, ali volio bih da imaju ok support iz razloga što prvi put stavljam na windows hosting i trebat će mi pomoć

 3. Što se tiče buđeta bilo bi lijepo da bude do 500 kn godišnje no neće gledati u 100-200 kn

 4. Ako imate neki savjet na što posebno paziti prilikom postavljanja stranice na hostingu savjeti su dobrodošli.

Hvala unaprijed