A1 reset IP adrese

Nemam takvih problema. Prije mi je VPN redovito pucao radi reseta IP-a ali sada vrlo rijetko. Imam čak A1 optiku (1000/500) na 2 lokacije i za sad je sve super.
Morao bih pogledati kada se IP resetira.
A od SZK nemaš nikakve koristi, nemaju poma ništa više o optici od toga da koje nude pakete... to je to šta oni znaju... ni o bridge ni ništa...

da li je u ugovoru definirno da promjena adrese mora biti baš svakih 24h?
meni se prije na bnetu adresa mijenjala svkih 4 dana

-sve to ovisi o centrali-serveru.. dok je a1-frankenštajn-mix svega (što je pokupovao + novo..) pa može biti svašta, npr bnetov-kabel-coax je odvojena mreža i ip se mijenjao cca jednom mjesečno).
-szk s tim nema ništa, tj to su 'studenti' koji nemaju info o stanju centrale, radovima i sl. tj tek kad pogledaju vide koja je linija..
-recimo da će novija oprema vjerojatnije imati reset 24h.. bakar-optika.. coax možda a svaka centrala je svijet za sebe ili sutra može doći do promjene.

zato ga i pitam, da li je ugovorm definirano da automaski reset adrese mora biti minimalno svakih 24 sata kao što on traži

-ugovorom se ugovara pružanje usluge, plaćanje, nazvina brzina, tv-kanali.. i plaćanje, ne teh.način rada, ne ip adresa i reset-restart.. (dok je stalna adresa nešto drugo, komercijala).

-sve to ovisi o centrali-serveru.. dok je a1-frankenštajn-mix svega (što je pokupovao + novo..) pa može biti svašta, npr bnetov-kabel-coax je odvojena mreža i ip se mijenjao cca jednom mjesečno).
Da, jer su svi kao neka siročad sjedili iza CGNATa pa si ih morao moliti i preklinjati da te izbace iz tog smeća...
@OP - posudi neki kršteni router i digni PPPoE vezu. Meni se na HTu točno u sekundu (23:59:59) resetira i prekid traje 2-3 sekunde.
Imam problem na A1 optici i zanima me da li je netko imao sličan problem.
Naime, meni se IP adresa resetira svakih 12 sati umjesto svaka 24 stata. Prijavio sam problem u SZK, razgovarao već više puta i oni vide da se adresa resetira svakih 12 sati, ali nemaju pojma zasto.
Prošli tjedan su mi zamjenili router i ne pomaze.
Isao raditi bas pokus i sinoc u 00:40 napravim restart routera.
Danas u 12:38 u statusu routera pise trajanje veze 11 sati i 58 minuta i aaa.aaa.aaa.aaa IP adresa.
U 12:40 pukne veza
U 12:41 provjerim status u routeru i pise trajanje veze 12 sati i 01 minuta, ali IP adresa je bbb.bbb.bbb.bbb
Nevjerovatno. Vec sam vise puta radio restart routera u nocinim satima, u 01:00, 02:00 bilo kada kako bi "isprovocirao" reset IP adrese u nocnim satima, ali svaki puta reset se opali tocno 12 sati nakon restarta. I naravno, ponovo u vrijeme i kada bi zapravo trebalo, u vrijeme kada je bio restart.
Sada sam i napisao pisani prigovor da imam "crno na bijelo" i jer to onda poteže neke rokove za riješavanje, pa budem vidio.
Ali zanima me da li je netko imao sličan problem i ima li uopce ideju sta bi moglo biti.
Da li je moguce (ne vjerujem, ali eto da pitam) da reset inicira nesto na mojoj strani (picek ili nesto), ali to mi nema bas smisla.
Inace, radim od kuce i cijelo vrijeme sam spojen putem VPN-a na sustave i baze klijenta. I naravno, kada dodje do reseta IP adrese meni pukne VPN i sve konekcije. Pa je onda taj problem pomalo vec i iritantan.
Jer traje to vec jedno duze vrijeme, sigurno preko 2 mjeseca.
Da, mogao bi "ciljati" reset da bude taman prije i nakon radnog vremena, ali to mi nije nikakvo rijesenje.
Rijesenje je da se IP resetira svaka 24 stata, a ne svakih 12 sati.