Apple Maps od sada pamti gdje ste bili
Vezano uz: Apple Maps od sada pamti gdje ste bili

Kod mene će biti ona "kuća-pos'o-pos'o-kuća", eventualno gym negdje između

Ono što je najvažnije jest da su svi prikupljeni podaci zaštićeni end-to-end enkripcijom, što znači da im ni sam Apple ne može pristupiti.
Ne samo oni, nego i Qualcomm, te bilo tko ako ima fizički pristup mobitelu, može pristupiti podacima.
Povijest se ponavlja, prvi put kao tragedija drugi put kao farsa :
Promotri ovaj članak iz 2011 godine:

To je jasno kao dan. Prate nas i snimaju kako god mogu i umiju, te dobro debelo zarađuju nam tim podacima.
A kaj je najgore, još im i plaćamo na razno razne načine da bi imali nikad manje privatnosti.
Ja još i pazim koliko mogu, obijam kao cookise, ne dajem svoje prave podatke di ne moram, koristim vpn, ne koristim "društvene" mreže, gasim sve opcije praćenja i sakupljanja podataka na mob itd.
I opet znam da time nisam napravio ništa i da je to sve gubljenje mog vremena i sviranja ku*cu pošto te kompanije nitko ne kontrolira. "Lobiranje", ne.

Prije ne znam koliko godina sam krenuo do prijatelja i nisam točno znao adresu ni kako se dolazi, pa sam se sjetio da sam godinu ranije za praznik bio kod njega. Našao na mabitelu u Google mapsima timelineu i rekao da me opet odvede na to mjesto.
Ali siguran sam da će sad kad je Apple to stavio to biti nešto dosad neviđeno :-)

To je jasno kao dan. Prate nas i snimaju kako god mogu i umiju, te dobro debelo zarađuju nam tim podacima.
A kaj je najgore, još im i plaćamo na razno razne načine da bi imali nikad manje privatnosti.
Ja još i pazim koliko mogu, obijam kao cookise, ne dajem svoje prave podatke di ne moram, koristim vpn, ne koristim "društvene" mreže, gasim sve opcije praćenja i sakupljanja podataka na mob itd.
I opet znam da time nisam napravio ništa i da je to sve gubljenje mog vremena i sviranja ku*cu pošto te kompanije nitko ne kontrolira. "Lobiranje", ne.
Ne smeta ni meni što se mobiteli prate, ali eto, ponekad reagiram na neistine. loša navika.

Ma nek prate i nek prikupljaju kad mogu. Vise bih volio da me moji u Evropi prate nego Amerikanac ili Kinez ali de. stas.
Ovaj konkretno fičr je dobra stvar, nisam ga koristio cesto, ali kad mi je zatrebalo onda je bas valjalo i to nekoliko puta.
Imam stvarno dosta precih stvari o kojima brinem. Ovo pracenje mi je zadnja stvar. Ionako se jednom zivi. Svakako nismo sami u ovome, ako neko fasuje zbog necega, fasovat ce i milioni drugih ljudi.
Jos fali da postanem kao oni sto lijepe trake preko kamere. Ma daj.

zivot ce ti proc u paranoji,svaka cast
boli me briga nek me prati ko oce,nemam sta skrivati

zivot ce ti proc u paranoji,svaka cast
boli me briga nek me prati ko oce,nemam sta skrivati
Nek prate, al nek i plate !
Ono što je najvažnije jest da su svi prikupljeni podaci zaštićeni end-to-end enkripcijom, što znači da im ni sam Apple ne može pristupiti.