gpd sri 16.7.2025 11:45
Crljo kaže...

Ono što je najvažnije jest da su svi prikupljeni podaci zaštićeni end-to-end enkripcijom, što znači da im ni sam Apple ne može pristupiti.

Ne samo oni, nego i Qualcomm, te bilo tko ako ima fizički pristup mobitelu, može pristupiti podacima.

Povijest se ponavlja, prvi put kao tragedija drugi put kao farsa :

Promotri ovaj članak iz 2011 godine:

http://web.archive.org/web/20110429171506/http://www.bug.hr/vijesti/apple-optuzenickoj-klupi-opet/108254.aspx

Crljo sri 16.7.2025 13:00

To je jasno kao dan. Prate nas i snimaju kako god mogu i umiju, te dobro debelo zarađuju nam tim podacima.

A kaj je najgore, još im i plaćamo na razno razne načine da bi imali nikad manje privatnosti. 

Ja još i pazim koliko mogu, obijam kao cookise, ne dajem svoje prave podatke di ne moram, koristim vpn, ne koristim "društvene" mreže, gasim sve opcije praćenja i sakupljanja podataka na mob itd.

I opet znam da time nisam napravio ništa i da je to sve gubljenje mog vremena i sviranja ku*cu pošto te kompanije nitko ne kontrolira. "Lobiranje", ne.

Nick159 sri 16.7.2025 14:33

Prije ne znam koliko godina sam krenuo do prijatelja i nisam točno znao adresu ni kako se dolazi, pa sam se sjetio da sam godinu ranije za praznik bio kod njega. Našao na mabitelu u Google mapsima timelineu i rekao da me opet odvede na to mjesto. 

Ali siguran sam da će sad kad je Apple to stavio to biti nešto dosad neviđeno :-)

gpd sri 16.7.2025 15:03
Crljo kaže...

To je jasno kao dan. Prate nas i snimaju kako god mogu i umiju, te dobro debelo zarađuju nam tim podacima.

A kaj je najgore, još im i plaćamo na razno razne načine da bi imali nikad manje privatnosti. 

Ja još i pazim koliko mogu, obijam kao cookise, ne dajem svoje prave podatke di ne moram, koristim vpn, ne koristim "društvene" mreže, gasim sve opcije praćenja i sakupljanja podataka na mob itd.

I opet znam da time nisam napravio ništa i da je to sve gubljenje mog vremena i sviranja ku*cu pošto te kompanije nitko ne kontrolira. "Lobiranje", ne.

Ne smeta ni meni što se mobiteli prate, ali eto, ponekad reagiram na neistine. loša navika.

Indestructible sri 16.7.2025 17:18

Ma nek prate i nek prikupljaju kad mogu. Vise bih volio da me moji u Evropi prate nego Amerikanac ili Kinez ali de. stas. 

Ovaj konkretno fičr je dobra stvar, nisam ga koristio cesto, ali kad mi je zatrebalo onda je bas valjalo i to nekoliko puta. 

Imam stvarno dosta precih stvari o kojima brinem. Ovo pracenje mi je zadnja stvar. Ionako se jednom zivi. Svakako nismo sami u ovome, ako neko fasuje zbog necega, fasovat ce i milioni drugih ljudi. 

Jos fali da postanem kao oni sto lijepe trake preko kamere. Ma daj. 

DaNiTo sri 16.7.2025 17:40
Crljo kaže...

zivot ce ti proc u paranoji,svaka cast 

boli me briga nek me prati ko oce,nemam sta skrivati

Santana sri 16.7.2025 18:13
DaNiTo kaže...
Crljo kaže...

zivot ce ti proc u paranoji,svaka cast 

boli me briga nek me prati ko oce,nemam sta skrivati

Nek prate, al nek i plate !