Redizajn korisničkog pretinca e-Građana donosi važ
Vezano uz: Redizajn korisničkog pretinca e-Građana donosi važ

"Trenutno je u tijeku razvoj nove mobilne platforme mGrađani koja će uskoro biti dostupna i sadržavat će spomenutu funkcionalnost"

Da si se malo spojio i pogledao bi vidio i sam sta pise,
Također Vas obavještavamo da će s istim datumom, 26. lipnja 2025., mobilna aplikacija mPretinac biti deaktivirana i više neće biti dostupna za korištenje. Trenutno je u tijeku razvoj nove mobilne platforme mGrađani koja će uskoro biti dostupna i sadržavat će spomenutu funkcionalnost.

I to će se vjerojatno odnositi samo na naslovnicu i korisnički pretinac.
A e-Građani su skup od 100 najjadnijih websajtova, trebat će to godine da srede.

Ovo sučelje je toliko strašno i nepregledno, evo već 10 godina, da nema kome nisam morao pomoći da se snađe u njemu, čak sam i sam gubio vrijeme tražeći najjednostavnije stvari, a tražilica je neučinkovita. Prava slika i prilika birokracije u najgorem smislu riječi.

Baš sam i sam mislio reći kako im je novi dizajn za ku...
Nije mi jasno što nisu unajmili nekog UX dizajnera da im to složi kak se spada i da bude pregledno i oku ugodno. Evo ova tablica iz screenshota je strava ...

Baš sam i sam mislio reći kako im je novi dizajn za ku...
Nije mi jasno što nisu unajmili nekog UX dizajnera da im to složi kak se spada i da bude pregledno i oku ugodno. Evo ova tablica iz screenshota je strava ...
Meni je ok tablica. Ne mora sve biti overdizajnirano.
Jedino me ubija što "zvjezdica" nije jednako alignana sa checkboxom i što je DateTime bez nula pa izgleda raskupusano.

https://gov.hr/hr/obavijest-o-pustanju-u-rad-nadogradjenog-korisnickog-pretinca/2755
26. lipnja... odavna prošlo, a državni degenerici nisu u stanju link na novu aplikaciju stavit.
Ima li ga ko, ili seru kvake pa po običaju još ništa nije napravljeno?

26. lipnja... odavna prošlo, a državni degenerici nisu u stanju link na novu aplikaciju stavit.
Ima li ga ko, ili seru kvake pa po običaju još ništa nije napravljeno?
Pa nisu rekli da bude nova mobilna aplikacija od 26.06, nego da stara mobilna aplikacija (mPretinac) prestaje raditi 26.06. i da su mGrađani u razvoju.
Ovo je priča o web korisničkom pretincu.

Šta jes, jes. Moja greška.

/s Da, glupo si pretpostavljao da će napraviti novi mobilni app prije nego ugase stari... kako naivno :-)

Vjerujem da će to izaći do nove godine.

zanimljivo, u korisničkom pretincu zadnja mi je ta obavijest 25.6. i poslije ništa, baš niti jedna obavijest iza tog datuma
jel kome od vas ista situacija ili dobivate obavijesti i nakon tog datuma?

zanimljivo, u korisničkom pretincu zadnja mi je ta obavijest 25.6. i poslije ništa, baš niti jedna obavijest iza tog datuma
jel kome od vas ista situacija ili dobivate obavijesti i nakon tog datuma?
Kod mene isto, ali niti prije nisam dobivao nikakve obavijesti osim za izborna mjesta, otkako su ukinuli slanje obavijesti za saldo police dopunskog zdravstvenog osiguranja (jedino mi je to dolazilo redovito svaki mjesec, no zadnjih cca 2 godine više ne).

Kod mene isto, ali niti prije nisam dobivao nikakve obavijesti osim za izborna mjesta, otkako su ukinuli slanje obavijesti za saldo police dopunskog zdravstvenog osiguranja (jedino mi je to dolazilo redovito svaki mjesec, no zadnjih cca 2 godine više ne).
pa kad gledam ranije poruke, ima ih po tri u jednom mjesecu, od obavijesti da mi ističe rega na autu do salda dopunskog itd., a s druge strane znalo je bit i po šest mjeseci bez ikakve obavijesti
...iščekujem nekakav sudski poziv, a poštar je poprilično nepouzdan, zato pitam...
EDIT
kako misliš dvije godine, meni je zadnja obavijest o saldu police osiguranja iz 5. mjeseca ove godine
EDIT 2
ahaaaa, nisam je niti otvorio bio
Poštovana/i,
kako bi Vam bila dostupna pravovremena informacija o saldu po polici dopunskog zdravstvenog osiguranja, obavještavamo Vas da je omogucena dnevna provjera salda putem internet stranice www.hzzo.hr
S poštovanjem,
Vaš HZZO

pa kad gledam ranije poruke, ima ih po tri u jednom mjesecu, od obavijesti da mi ističe rega na autu do salda dopunskog itd., a s druge strane znalo je bit i po šest mjeseci bez ikakve obavijesti
...iščekujem nekakav sudski poziv, a poštar je poprilično nepouzdan, zato pitam...
EDIT
kako misliš dvije godine, meni je zadnja obavijest o saldu police osiguranja iz 5. mjeseca ove godine
EDIT 2
ahaaaa, nisam je niti otvorio bio
Poštovana/i,
kako bi Vam bila dostupna pravovremena informacija o saldu po polici dopunskog zdravstvenog osiguranja, obavještavamo Vas da je omogucena dnevna provjera salda putem internet stranice www.hzzo.hr
S poštovanjem,
Vaš HZZO
Da, nije 2 godine, nego mi je zadnja od dopunskog prije te bila 18.04.2024. Znači skoro godina i pol.

Da, nije 2 godine, nego mi je zadnja od dopunskog prije te bila 18.04.2024. Znači skoro godina i pol.
ma vjerojatno je tako i meni, samo što sam vidio ovu zadnju iz 5. mjeseca, a to nije obavijest o sladu, nego obavijest da saldo mogu vidjeti na njihovom webu
ja sam se zajebao misleći da su i dalje ažurni

Budite sigurni da u meniju pretinca imate odabran vaš korisnički račun. Gore trebaju biti vaši inicijali.

Ma gdje su inicijali u pretincu?
U gornjoj crvenoj traci je moje ime, iznad toga također u crv. traci izbornik i ispod toga mi otvori pretinac s mojim porukama, zadnja ta obavijest iz lipnja... inicijala nigdje

Ovdje, pričao sam o android aplikaciji.
ah, ja gledam na kompu, tamo je puno ime i prezime
ubi se tražeći inicijale

@Korny1603987 koja je to služba 4.9 bila plaća?
a mi sitna boranija 5.9 ;)

a mi sitna boranija 5.9 ;)
tak svejedno, kod nas u firmi je plaća oko 10. u mjesecu, a zna biti i 7., isto tako i 13.
istovremeno znam firmu gdje je plaća 1. u mjesecu obavezno već godinama, a to je razlika jedino kad tek počinješ raditi, pa da što prije primiš prvu plaću
kasnije je sasvim nebitno, jer ionako ulaziš u ritam mjesečnog primanja plaće, bilo to od 1. do 1. ili od 15. do 15., na koncu si jednako plaćeno za mjesec dana rada u jednoj i drugoj firmi
boranija si jedino ako te poslodavac plaća ispod vrijednosti tvojeg rada, a tada ti je sasvim nebitno jel plaća 1. ili 15. u mjesecu

ma to su datumi kad državne službe dobijaju plaću preko COP-a, šalio sam se jer se na slici vidi obavijest kao i kod mene samo je dan ranije bilo ;)

sorry, kasnije sam vidio da je zajebancija
Jel postoji mogućnost da napokon sučelje prilagode mobitelima ili je to ostavljeno kao obečanhe za sljedeće izbore...hvala...pitam za pokojnu babu